EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
7 tipov pre dokonalý úsmev
Mnohé z nás nerady odhaľujú úsmev napríklad na fotografiách, pretože nie je dostatočne „biely“.  Ako sa k žiarivému úsmevu dopracovať? Po niektorých jedlách či nápojoch (jedná sa napríklad o kávu, čaj, červené víno, sójovú omáčku, čučoriedky, černice či cviklu), ktoré „farbia“ zuby, je dôležité umyť ich kefkou a pastou. Ak sa jedná o nápoje, pite ich slamkou. Žltý povlak na zuboch zanechávajú aj cigarety. Ak nemáte možnosť umyť si zuby kefkou, tak si ústa aspoň vypláchnite čistou vodou, poprípade aj šetrnou ústnou vodou. Dobrou voľbou je aj žuvačka bez cukru, ktorá stimuluje produkciu slín, ktoré majú tiež čistiacu schopnosť. Ak sa nebojíte experimentov, môžete na domáce bielenie zubov použiť sódu bikarbónu, kokosový olej, jablčný ocot, citrónovú či pomarančovú kôru či jahody. V žiadnom prípade to však nepreháňajte, aby ste si nepoškodili zubnú sklovinu. Možno to bude znieť ako banalita, ale belší úsmev vám môže priniesť aj pravidelná výmena zubnej kefky. Ak je opotrebovaná, zuby nemôžete dobre vyčistiť. Niektorí odborníci preferujú pred bežnými zubnými kefkami elektrické. Pri čistení zubov nevynechávajte ani jazyk. Zabránite tak nielen zápachu z úst, ale aj vzniku škvŕn na zuboch. Jedzte veľa čerstvého ovocia a zeleniny, ako napríklad jabĺčka, hrušky či mrkvu. Aj takto môžete predísť vzniku „žltého“ úsmevu. Vyhnite sa pitiu energetických nápojov a pozor aj na športové nápoje, ktorú sú často plné cukru. Ak ich máte rady, zuby si ihneď umyte alebo aspoň vypláchnite ústa. Samozrejmosťou je pravidelná návšteva stomatológa, dentálneho hygienika, pravidelné čistenie zubov kefkou, pastou, medzizubnými kefkami a zubnými niťami.  K bielym zubom patrí aj dokonalý rúž. Klikajte na: http://krasa.eiffeloptic.sk/.
Zobraziť článok >
 
Viac ako pol čajovej lyžičky soli denne pre zdravie stačí
Bez soli si nevieme chuť niektorých pokrmov ani len predstaviť. Problém je však v tom, že soli je v potravinách až príliš, čo, samozrejme, vedie k zdravotným problémom. Soľ, resp. sodík, je dôležitý pre množstvo telesných funkcií – pre fungovanie našich nervov, hospodárenie s telesnými tekutinami, potrebujú ho svaly i srdce. Otázka znie, aký je optimálny denný príjem sodíka?  Podľa The American Heart Association by sme denne nemali prijať viac ako 1 500 mg sodíka. Ak sa budeme tohto odporúčania držať, znížime tým krvný tlak a aj riziko vzniku kardiovaskulárnych ochorení. 1 500 mg sodíka predstavuje viac ako polovicu čajovej lyžičky soli. Toto množstvo však zahŕňa celkový denný príjem soli vo všetkých potravinách. To znamená, že je potrebné čítať etikety potravín a sledovať na nich zastúpenie soli, resp. sodíka. Napríklad jedna porcia špagiet so syrom obsahuje až  1300 mg sodíka a podobne to je aj s jedným balíkom čipsov. Neprimerané solenie, resp. nadmerný príjem sodíka, vedie nielen k srdcovocievnym ochoreniam, ale aj zvyšuje riziko osteoporózy, rakoviny žalúdka, spôsobuje zadržiavanie tekutín v tele a pod. Čím soliť? Väčšina ľudí stále používa na solenie bežnú kuchynskú soľ, teda chlorid sodný. To nie je najšťastnejšie riešenie, pretože sa jedná o rafinovanú soľ. Oveľa lepšou alternatívou je prírodná himalájska soľ, ktorá obsahuje nielen sodík, ale aj draslík a ďalšie minerály, čiže je oveľa zdravšia. Čo sa týka morskej soli, tu hrozí riziko, že je znečistená.   Himalájsku soľ i ďalšie produkty pre zdravie nájdete aj v našom e-shope na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/.
Zobraziť článok >
 
Pozor na príliš veľa proteínov. Môžu nalomiť zdravie!
Každá doba je poznačená istými diétnymi experimentmi. V súčasnosti nás zaplavuje ideál obmedzovania cukrov, ktoré je vhodné nahradiť bielkovinami. Lenže pozor, nič netreba brať absolutisticky a bez triezveho uváženia. Prospešné bielkoviny Ak dáme na váhu nášho zdravia bielkoviny a cukry, ručička váhy sa prikloní k bielkovinám, pretože tie sú základom pre rast svalov aj znižovanie podielu tuku v organizme. Na rozdiel od cukrov, ktoré sa ukladajú ako staré známe vankúšiky. Lenže pozor! Naše telo nie predurčené k tomu, aby sme do neho sypali len jedny látky v neobmedzenom množstve. Pozor pri chudnutí Bielkoviny vám síce dokážu zredukovať telesné tuky, ale pokiaľ nemáte nadštandardný telesný výkon, tak nemôžete jednoducho ani nadštandardne prijímať bielkoviny. Už dnes je dokázané, že príliš veľa bielkovín poškodzuje žalúdok, trávenie, ale hlavne obličky. Preto ak raz nechcete skončiť na dialýze, držte aj bielkoviny pod kontrolou. Optimálna dávka Muži majú samozrejme o niečo intenzívnejšie spaľovanie a tak aj čo sa týka bielkovín môžu ich prijať viac. Pre ženy je maximálna dávka 45 gramov denne a toto bolo vypočítané vďaka dlhodobému skúmaniu potrieb tela a zdravotných dopadov. Preto ak sa budete denne ládovať iba bielkovinami, poškodíte svoje telo. Pamätajte teda na maximálne hranice, pretože žiadna štíhla línia jednoducho nestojí za zdravie. Žite zdravšie vďaka zdravým potravinám s vyváženým pomerom bielkovín a cukrov na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/
Zobraziť článok >
 
Kávu, jogurty či paradajky nie je vhodné jesť na prázdny žalúdok
Blíži sa koniec roka a spolu s ním mnohí premýšľajú nad novoročnými predsavzatiami, ktoré sa často týkajú aj zdravého stravovania. Ak si dávate predsavzatia z tohto súdka, možno by ste nemali robiť svojmu tráveniu napriek nasledovnými pokrmami či nápojmi: Káva Pitie kávy na lačný žalúdok zvyšuje kyslosť žalúdka, čo môže vyústiť do tráviacich ťažkostí v podobe pálenia záhy či iných problémov. Navyše káva odvodňuje a po nočnom odpočinku by sme sa mali zamerať predovšetkým na doplnenie tekutín. Paradajky Paradajky sú nabité výživnými látkami, avšak obsahujú veľa kyseliny trieslovej. Tá zvyšuje kyslosť žalúdka, čo môže viesť až k vzniku žalúdočných vredov. Paradajky si dajte radšej na večeru.  Jogurt Pýtate sa, prečo nejesť jogurty nalačno? Dôvod je prostý – vysoká kyslosť žalúdočnej kyseliny ničí baktérie mliečneho kvasenia v jogurte, čo je obrovská škoda. Preto si jogurt doprajte radšej až na desiatu. Tak môžete z neho čerpať maximum zdravotných benefitov.  Cereálie Väčšina cereálií je nabitá rýchlymi sacharidmi, stačí si prečítať etiketu produktu – mnohé obsahujú obrovské množstva pridaného cukru! Takéto produkty spôsobujú to, že sme po raňajkách rýchlo hladní, zaťažujú pečeň a sú príčinou epidémie nadváhy a obezity. Čo teda jesť na lačný žalúdok? Ideálnou voľbou je čerstvé ovocie či rozličné obilninové kaše, ako napríklad ovsená, pohánková či kukuričná. Môžete ich dosladiť napríklad medom, ktorý stimuluje imunitu i tráviaci systém. Ak máte radšej slané varianty prvého jedla dňa, siahnite po vajíčkach. Chutné obilné kaše na raňajky i ďalšie produkty pre zdravie nájdete aj v našom e-shope na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/.
Zobraziť článok >
 
Milujete sladkosti? Nahraďte čokoládu karobom, budete zdravšie i štíhlejšie
Karob poznali už starí Gréci, čiže jeho zdravotné benefity sú známe už tisíce rokov. Napriek tomu sa aj dnes nájdu ľudia, ktorí nevedia o karobe vôbec nič. Karob sa niekedy nazýva aj svätojánskym chlebom, ktorý možno pridať do akýchkoľvek sladkých dobrôt namiesto kakaa. Hodí sa do koláčikov, koktailov i čokolády. Obľúbený je kvôli vysokému obsahu vlákniny a antioxidantov. Naopak, obsahuje málo sacharidov a tuku, žiadny kofeín a ani lepok. Túto dobrotu ocenia všetky milovníčky sladkostí, pretože pomáha uspokojiť chute na sladké bez toho, aby zvyšoval hladinu krvného cukru. Čokoláda verzus karob Pozitívom karobu v porovnaní s čokoládou je dvakrát vyššie množstvo vápnika. Takisto neobsahuje stimulanty ako kofeín a je takmer bez tuku. Okrem toho je karob zásobárňou B vitamínov a obsahuje viaceré minerály a stopové prvky, ako vápnik, meď, draslík, horčík a ďalšie. Nechýba ani vláknina a bielkoviny. To znamená, že karob vám môže pomôcť znížiť hladinu cholesterolu a riziko vzniku srdcových chorôb, a dokonca zmierňuje tráviace ťažkosti. Zastúpené antioxidanty posilňujú imunitu. Náš tip: Koláčik z karobu Suroviny: 10 PL kokosovej múky 6 PL karobu 2 ČL sódy bikarbóny 4 vajíčka 60 g kokosového cukru 100 g masla ghí 600 ml mlieka (môže byť aj rastlinné) Postup: V miske zmiešajte kokosovú múku, karob a sódu. V inej vyšľahajte cukor s maslom ghí, pridajte vajíčka a mlieko. Napokon ingrediencie z oboch misiek zmiešajte. Cesto dajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte 20 – 30 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Všetko pre zdravé pečenie nájdete aj v našom e-shope na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/.
Zobraziť článok >
 
Recepty: Zabudnite na biely cukor a maškrte zdravo
Ak sa už pomaličky zamýšľate nad vianočným pečením a chceli by ste pripraviť vianočné pochúťky zdravšie, skúste rafinovaný cukor nahradiť zdravšími variantmi. Aké máte možnosti? Trstinová melasa Trstinová melasa má síce svoju špecifickú chuť, ale dá sa použiť aj pri pečení niektorých sladkých dobrôt. Jej prednosťou je to, že obsahuje veľa biologicky aktívnych látok. Významný je napríklad obsah železa, ale aj vápnika, horčíka či zinku. Takisto má nižší glykemický index, čiže nespôsobuje prudké výkyvy krvného cukru. Náš tip: Chutné slnečnicové guľôčky obaľované v kokose Pripravte si 2 PL jačmenného sladu, 2 PL trstinovej melasy, 2 PL vody, 2 šálky slnečnicových semiačok a kokosovú múčku na obaľovanie. Semiačka najprv zomeľte najemno a potom zmiešajte s melasou, vodou a jačmenným sladom. Tvarujte guľôčky, ktoré na záver obaľte v kokose. Kokosový cukor Kokosový cukor je výbornou náhradou bežného cukru – má nízky glykemický index, čiže si nerobí s našou hladinou glykémie, čo sa mu zachce a obsahuje veľa prospešných látok, ktoré prospievajú nášmu zdraviu. Plusom je aj jemnučká karamelová chuť, ktorá dochutí sladké dezerty. Náš tip: Extra čokoládové sušienky Na prípravu sušienok budete potrebovať 100 ml panenského kokosového oleja, 80 g kokosového cukru, 200 g celozrnnej špaldovej múky, 50 g holandského kakaa, 100 ml mlieka, 2 ČL prášku do pečiva a 80 g horkej čokolády s obsahom kakaa minimálne 70 %. Ako na to? Zmiešajte kokosový cukor, špaldovú múku, kakao a prášok do pečiva. Pridajte rozpustený kokosový olej a mlieko a premiešajte. Nakoniec pridajte kúsky čokolády a robte sušienky v ľubovoľnom tvare. Pečte ich v rúre pri 200 stupňoch Celzia zhruba 15 minút. Brezový cukor Brezový cukor, alebo ak chcete xylitol, je prírodné sladidlo. Je známy tým, že obsahuje neporovnateľne menej kalórií ako rafinovaný cukor. Prednosťou je aj veľmi nízky glykemický index. Náš tip: Mandľové guľky Budete potrebovať 185 g mandľovej múky, 40 g brezového cukru a 200 ml mandľového oleja. Postup je jednoduchý. Suroviny spolu zmiešajte a urobte guľky. Pečte ich 20 minút pri teplote 150 stupňov Celzia. Po upečení ich nechajte vychladnúť na plechu a až potom ich uložte na tanier.  
Zobraziť článok >
 
Ako vzniká búrka?
Búrkový oblak (Cb - cummulonimbus ) je naozajstná ozruta medzi oblakmi. V našich zemepisných šírkach dorastá až do výšky viac ako 10 km. Nie je nezvyčajné, že pri určitých typoch poveternostných situácií má výšku blížiacu sa k 15 km. „Predstavme si, že oblak má rozmery 1x1x10 km a hustota vody v ňom sú 4g/m3, čo je rozmerovo menší oblak tohto typu. Keď spočítame množstvo vody v ňom, získame neskutočné číslo - 40 tisíc ton. Ak toto množstvo vody spadne na malej ploche, určite dokáže veľmi rýchlo naplniť malé vodné toky a spôsobiť tak veľké škody na majetku,“ dodáva meteorologička.   Aj tento rok sme už zaznamenali výrazné zrážkové úhrny pri búrkach, napr. 16. júna v Červenom Kláštore za 1 hodinu spadlo viac ako 60 mm zrážok. Treba si uvedomiť, že zrážky majú striktne lokálny charakter, nemajú rovnakú intenzitu a v kopcovitom teréne sa so zrážkami často objavuje aj tzv. bahnotok. Voda teda aj pri malej lokálnej búrke dokáže napáchať veľké materiálne škody a pokiaľ je búrka v kopcovitom teréne, voda z kopcov steká rýchlo nadol a prináša problémy aj tam, kde vôbec nemuselo pršať.  „Silné prívalové dažde vlani spôsobili bleskové zatečenie okolia rodinného domu, zaplavené boli aj jeho vnútorné priestory. Vzhľadom na rýchlosť vzniku záplavy nebolo možné vykonať žiadne opatrenia, aby ku škode nedošlo. Poisťovňa poskytla poistné plnenie za poškodenie stavebných súčastí rodinného domu, odstraňovanie nánosov bahna, sušenie, maľovanie stien a opravu podláh vo výške 3 000 eur. Klient nemal poistenú domácnosť, iba dom, preto plnenie za zaplavené hnuteľné veci poisťovňa nemohla vyplatiť. Je preto naozaj dôležité, aby spolu s nehnuteľnosťou bola poistená aj celá domácnosť. Iba vtedy má klient istotu, že môže mať preplatenú celú vzniknutú škodu,“ radí Ľubica Skalická, riaditeľka Úseku správy a likvidácie neživotného poistenia.
Zobraziť článok >
 
Neurochirurg varuje ženy. Toto potrebujete pre zdravie každý deň!
To, že mužský mozog sa líši od ženského už všetci vieme. No tentoraz neurochirurgovia dali aj jasne na známosť, že potrebuje  inú starostlivosť. Naučte sa svoj mozog rozmaznávať, inak prídu zdravotné problémy. Odlišné fungovanie Jim Horne z univerzity v Anglicku sa dlhodobo venuje problematike ženského mozgu na vedeckej úrovni. S tým súvisí aj zistenie, že ženy potrebujú viac spánku ako muži. Dôvodom je, že mozgová aktivita prebieha markantnejšie, ženy využívajú mozog intenzívnejšie a dokážu naraz spracovávať viac vecí, čo mozog preťažuje. Preto sú bez dostatočného odpočinku náchylnejšie na vyhorenie a psychické problémy. Pred spaním relaxujte Problémom ženského mozgu je aj fakt, že nevie tak rýchlo vypnúť ako ten mužský. Akoby stále bežal na zotrvačník. Muži teda napríklad po pracovnej úlohe, alebo hádke zaspia omnoho rýchlejšia ako ženy, ktorým mozog nie a nie vypnúť To pre ženy znamená minimálne dve hodiny pred spaním relaxovať, venovať sa koníčkom, jednoducho nevystavovať mozog zvýšenej aktivite a premýšľaniu. Inak hrozí, že sa vám nepodarí zaspať a z toho vyplývajú vyššie spomenuté negatíva. Najlepšie pre ženy je zaspávať pred polnocou, vtedy je telo najviac pripravené oddychovať a zo spánku je najlepší účinok. Vyživujte svoj mozog aj vitamínmi z obchodu: http://zdravie.eiffeloptic.sk/
Zobraziť článok >
 
4 činnosti, ktorými sa stanete ešte chytrejšou
Ktorým činnostiam venujete počas svojho voľného času najviac priestoru? Pokiaľ medzi ne zaradíte aj tieto štyri, stanete sa ešte chytrejšou! Čítanie Mnohé štúdie preukázali pozitívny vplyv čítania na našu myseľ. Čítanie vám okrem iného zväčšuje slovnú zásobu, zlepšuje schopnosť vyjadrovania sa a má pozitívny vplyv na rozvoj abstraktného myslenia. Skúste si preto z čítania vytvoriť či už ranný, alebo večerný rituál. Množstvo kvalitných kníh nájdete aj v našej ponuke. Cvičenie Pravidelné cvičenie má pozitívny vplyv ako na naše telo, tak aj na našu myseľ. Pokiaľ sa cvičeniu venujete pravidelne (min. 3x do týždňa) a potom z tohto cyklu vypadnete – či už kvôli zdraviu, alebo kvôli povinnostiam – nezúfajte, pozitívne účinky z cvičenie pretrvávajú ešte 1 -2 týždne. Vyberte si hlavne takú aktivitu, ktorá vás bude baviť. Užívanie výživových doplnkov Niektoré výživové doplnky dokážu zvýšiť našu sústredenosť, či pamäť. Vyskúšajte napríklad nasledovné: Kofeín - kofeín je prirodzene prítomný v káve, no dostanete ho už aj v podobe tabliet. Omega 3 mastné kyseliny - zlepšia vašu pamäť. Ginkgo Biloba: pomáha nabudiť pozornosť a zvýšiť schopnosť sústrediť sa. Kreatín: pozitívne pôsobí na viaceré funkcie mozgu. Hudba Ak patríte k milovníkom hudby, máte výhodu. Vaša obľúbená hudba vám pomôže nielen zrelaxovať svoju myseľ, ale aj ju pred náročným mentálnym výkonom povzbudiť. Odborníci odporúčajú predovšetkým klasickú vážnu hudbu. Výber je ale samozrejme na vás.
Zobraziť článok >
 
Chyby pri opaľovaní. Pozrite sa, či ich nerobíte aj vy
Krásne opálená pokožka je sexi, no mnohé z nás sa pri opaľovaní dopúšťajú viacerých chýb, ktoré sú nebezpečné pre naše zdravie. Ktoré sú to? Používame preparáty, ktoré obsahujú potenciálne nebezpečné látky Na trhu je množstvo opaľovacích prostriedkov,  a preto by sme mali skôr, ako niektorý z nich vložíme do košíka, čítať etiketu. Je zaujímavé, že viaceré vedecké štúdie potvrdili, že riziko vzniku melanómu je vyššie u tých, ktorí používali veľké množstvo opaľovacích krémov. Pozor teda na kozmetiku, ktorá obsahuje, napríklad parabény, oxybenzón a retinol palmitát. Oxybenzón ovplyvňuje negatívne reprodukčné zdravie a retinol palmitát zasa súvisí s rozvojom rakoviny kože. Kupujeme si opaľovacie krémy s príliš vysokým UV faktorom Väčšinou to robím preto, lebo si myslíme, že keď použijeme takýto krém, stačí sa natrieť raz. Omyl! Oveľa lepšie je použiť krém s nižším UV faktorom a natierať sa v pravidelných intervaloch. Opaľujeme sa nárazovo Pokožku by sme mali na slnečné lúče zvykať postupne. Ak to neurobíte, hrozí vám minimálne nepríjemné spálenie. Ak sa teda chystáte na dovolenku, začnite s opaľovaním už týždne pred ňou, aby ste si vytvorili dobrý „základ“ a vyhli sa spáleniu. Používame ochranu iba proti UVA lúčom Ak je na opaľovacom kréme napísané, že chráni iba pred škodlivými UVA lúčmi, vyhnite sa mu. Dobrý krém musí chrániť pred UVA i UVB lúčmi. Zabúdame na ochranu uší, pier či priehlavku na nohách Ešte ste nikdy nemali spálené od slnka priehlavky na nohách? Buďte radi, pretože sa nejedná o nič príjemné. Preto vždy pred opaľovaním natrite celé telo, vrátane uší, pier a priehlavku na nohách. Pestrú škálu prípravkov na opaľovanie nájdete aj na: http://krasa.eiffeloptic.sk/. Zdroj foto: pixabay.com
Zobraziť článok >
 
PRODUKT DŇA: Doprajte si komfort s jednodňovými kontaktnými šošovkami Focus Dailies!
Ak ste nositeľkou dioptrických okuliarov, dobre viete, aké môže byť ich nosenie niekedy nekomfortné - napríklad pri športe, pri plávaní či pri slnení sa niekde pri mori. Nehovoriac o tom, že sa bez okuliarov určite cítite lepšie aj pri rôznych významných spoločenských udalostiach. Všetko môžu vyriešiť jednodňové kontaktné šošovky, ktoré sú naozaj skvelou voľbou pre každého. Focus Dailies All Day Comfort od spoločnosti Ciba Vision sú kontaktné šošovky s denným cyklom nosenia, ktorých vysoký komfort nosenia je zaistený zvlhčujúcim systémom Aqua Comfort. Zvlhčujúca zložka PVA obsiahnutá v materiály šošoviek Focus Dailies je každým mrknutím oka uvoľňovaná, aby efektívne lubrikovala priestor medzi kontaktnou šošovkou a viečkom oka. Focus Dailies sú zárukou celodenného komfortu nosenia až po dobu 16 hodín. Kontaktné šošovky Focus Dailies patria medzi najpredávanejšie kontaktné šošovky pre jednorázové denné použitie. Pri nosení denných kontaktných šošoviek nepotrebujete roztok pre ich čistenie a odpadajú tak i starosti s ich uskladnením. Máte tak istotu čistej a nepoškodenej šošovky bez rizika znášania peľov, nečistôt a usadenín. Čo sa týka týchto šošoviek, z vlastnej skúsenosti vám ich môžeme len odporučiť. Bez problémov vám vydržia úplne celý deň, a to bez nepríjemných sprievodných príznakov, ako napríklad vysušenie očí či rozmazané videnie. Ak si preto chcete či už dočasne, alebo aj navždy oddýchnuť od dioptrických okuliarov, túto voľbu vám môžeme len odporučiť.  Pokiaľ vás náš dnešný tip zaujal, môžete si ho zakúpiť v našom e-shope optika.eiffeloptic.sk, konkrétne na tomto odkaze.
Zobraziť článok >
 
6 varovných signálov, ktorými vám vaše telo niečo naznačuje
Telo vám vie vyslať mnoho varovných signálov ktorými vás chce upozorniť na to, že s ním niečo nie je v poriadku. Buďte preto pozorní a tieto signály určite nepodceňujte. Tmavé kruhy pod očami Nemusia byť len príznakom toho, že trpíte nedostatkom spánku. Tmavé kruhy pod očami môžu byť rovnako dôkazom toho, že trpíte anémiou. Ak sú kruhy príliš výrazné a pretrvávajú, najlepšie spravíte, ak navštívite lekára. Rozmazané videnie Ak si začnete všímať, že niekedy vás pri snahe zaostriť zrak na určitý predmet trápi rozmazané videnie, môže ísť o príznaky krátkozrakosti alebo astigmatizmu. Vyhľadajte preto svojho očného lekára. Škvŕkanie vo vašom bruchu Ak ide len o príležitostné škvŕkanie spôsobené hladom, samozrejme to nie je nič závažné. Ak vám však brucho „vyhráva“ pravidelne a pociťujete aj iné žalúdočné problémy, ako napr. nafukovanie, či zápchu, či kŕče, môže ísť o závažnejší problém, pri ktorom by ste mali vyhľadať pomoc lekára. Šúpanie pokožky Pokiaľ je vaša pokožka vysušená a šúpe sa, môže ísť o nedostatok vitamínu A. Skúste preto zvýšiť jeho príjem - ako v strave, tak aj pomocou výživových doplnkov. Pokiaľ to nepomôže, radšj sa poraďte s odborníkom. Zášklby v oku Pokiaľ vás trápia nepríjemné tiky v oku, príčinou môže byť príliš namáhané oči. Môžete im pomôcť tak, že vatový tampón namočíte do studenej vody a priložíte ho na očné viečka. Pokiaľ problém nepominie, môže ísť o prejav zvýšenej hladiny stresu. Zvonenie v ušiach Nepríjemné zvonenie sa u vás môže vyskytnúť aj vtedy, ak bol váš sluch vystavený nadmernému hluku. Ak nepríjemnosti pretrvávajú a nezmierňujú sa, určite by ste mali navštíviť lekára, nakoľko môže ísť o oveľa závažnejší zdravotný problém. Prípravky na posilnenie vášho zdravia nájdete aj v našom eshope zdravie.eiffeloptic.sk.
Zobraziť článok >
 
Trápi vás vaginálna mykóza? Stavte na probiotiká
Probiotiká sú prospešné baktérie, ktoré žijú v našich črevách. Sú bojovníkmi proti škodlivých baktériám, plesniam a navyše podporujú schopnosť nášho tela absorbovať živiny. Ak vaše telo nemá dostatok probiotík, prejavuje sa to tráviacimi problémami (zápcha, hnačka, nadúvanie), kožnými ťažkosťami, kvasinkovými infekciami (u žien je rozšírená vaginálna mykóza, ktorá vzniká v dôsledku premnoženia kvasinky Candida albicans, prejavuje sa sčervenaním genitálií, bielym hrudkovitým výtokom, bolesťou v podbrušku a svrbením) a takisto oslabenou imunitou. Čo získate pridaním probiotík do svojej stravy? Zlepší sa vám trávenie, nebudete trpieť zápchou, nadúvaním a ani zápachom z úst. Posilníte svoj imunitný systém. Pocítite prílev energie vďaka lepšiemu vstrebávaniu živín. Budete mať krajšiu pleť. Budete si užívať sex bez toho, aby vás neustále obmedzovali nejaké gynekologické ťažkosti.  V akých potravinách probiotiká nájdete? Jedná sa napríklad o jogurty so živými kultúrami, kefíry, bryndzu, tempeh, miso, kyslú kapustu. Okrem nich treba do stravy pridať aj prebiotiká, ktoré slúžia ako potrava pre prospešné baktérie. Nájdete ich napríklad v ovocí a zelenine. Čo probiotiká „zabíja“? Probiotiká v našich črevách ničia antibiotiká, cukor, chlórovaná voda, geneticky modifikované potraviny, rozličné chemikálie (aj v potravinách) a takisto stres. Teda ak chcete zdravšie telo, mali by ste eliminovať aj tieto faktory. Užitočné probiotiká nájdete aj v našom e-shope na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/.
Zobraziť článok >
 
Maslo ghí je skvelé do kuchyne i na pleť a vlasy
V ajurvéde, teda indickej medicíne, využívajú prepustené maslo ghí tisíce rokov. Aktuálne sa stáva populárnym aj u nás. Ak ho ešte nepoužívate, prečítajte si benefity, kvôli ktorým sa oplatí zaobstarať si ghí aj do vlastnej domácnosti. Má vysoký bod dymivosti, konkrétne 250 stupňov Celzia. To znamená, že môžete na ňom piecť či vyprážať pri vysokých teplotách bez toho, aby dochádzalo k vzniku škodlivých voľných radikálov poškodzujúcich zdravie. Má veľmi dlhú dobu trvanlivosti a navyše ho netreba uchovávať v chladničke, aj keď v nej vydrží dlhšie ako pri izbovej teplote. Dôležité je však, aby bolo uložené na tmavom mieste a v dobre uzatvorenej nádobe.   S pokojom ho môžu konzumovať aj tí, ktorí majú problém s intoleranciou laktózy. Je bohatým zdrojom vitamínov rozpustných v tukoch, hlavne vitamínu A a E. Obsahuje aj niektoré minerály a antioxidanty. V prepustenom masle sa nachádzajú tuky so stredne dlhým reťazcom, ktoré sú považované za vhodný zdroj energie a pripisujú sa im aj pozitívne účinky na zdravie. Ich hlavným plusom je však to, že sa v tele nepremieňajú na tuk, čo ocenia tí, ktorí sa snažia schudnúť. Zlepšuje činnosť tráviaceho traktu – hlavne žalúdka, čo je veľmi dôležité pre celkové zdravie. Podľa ajurvédy dokonca zlepšuje kvalitu spermií a vajíčok. Maslu ghí nemožno vďaka zastúpeným tukom, vitamínom a minerálom uprieť aj priaznivý vplyv na nervovú sústavu. Dá sa použiť aj zvonku napríklad na popáleniny, strie, podráždenú a suchú pokožku a tiež vlasy. Kde zohnať maslo ghí? Maslo ghí zoženiete v obchodoch so zdravou výživou, ale aj v supermarketoch a aj v našom e-shope. Avšak môžete si ho pripraviť aj doma. Dôležité je dodržať nielen postup, ale vybrať si kvalitné domáce maslo, z ktorého ghí vyrobíte. Návod nájdete vo videu: Zdroj: youtube.com
Zobraziť článok >