EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

Varenie

 
Raňajky sú základom vášho dňa - ako by mali vyzerať?
Nie nadarmo sa hovorí, že raňajky robia deň. Ponúkame vám preto zopár tipov na to, čo by na vašom stole ráno nemalo chýbať. Jedlá bohaté na bielkoviny Mnohé potravinové štúdie sa zhodujú na tom, že naše raňajky by mali obsahovať vysoký podiel bielkovín. Preto to najlepšie, čo môžete pre svoje telo urobiť je to, že do svojho raňajkového jedálnička zaradíte potraviny ako napr. vajíčka, proteínový nápoj, či šunku s čo najvyšším podielom mäsa (ideálne kuracieho alebo morčacieho). Bielkoviny sú zárukou toho, že váš organizmus sa naštartuje a vy nepocítite hlad až do času obeda. Zdravé tuky a oleje Nezdravým tukom by sme sa samozrejme mali vyhýbať, no naozaj urobíte dobre, ak tie zdravé každé ráno využijete vo svoj prospech. Medzi potraviny s najvyšším obsahom zdravých tukov a olejov patria napríklad: olivový olej, kokosový olej, orechy, žĺtka, či avokádo. Neváhajte si preto pripraviť napr. praženicu na ½ PL olivového oleja, či avokádovú nátierku guacamole. Dajte si pohár cereálneho nápoja Na trhu nájdete dostupných viacero druhov cereálnych nápojov. Na ráno sú viac ako vhodné, nakoľko obsahujú vysoký podiel vlákniny, ktorá je pre naše zdravie mimoriadne dôležitá. Vláknina dokáže hneď zrána naštartovať vaše trávenie. Doprajte si ovocie Ak obľubujete aj sladšie a kalorickejšie ovocie (napr. banán), no bojíte sa ho jesť kvôli svojej línii, ráno si ho pokojne doprajte, rovnako ako aj ďalšie druhy ovocia. Organizmus si zo zopár kalóriami navyše ráno veľmi ľahko poradí a navyše do svojho tela dostanete potrebné vitamíny a minerály tou najprirodzenejšou formou.
Zobraziť článok >
 
Počuli ste už o 3-dňovej "vojenskej" diéte?
Táto diéta vám pomôže opäť sa dostať do vášho obľúbeného oblečenia, ktoré je vám momentálne akosi pritesné. Počas zimy samozrejme mnohí priberieme. Nerobte si však starosti, do leta máte stále dostatok času dostať sa do "letnej formy". Pomôcť vám s tým môže táto 3-dňová "vojenská" diéta. Zmenu na váhe uvidíte už aj po 3 dňoch, no pokojne ju môžete opakovať v niekoľkých cykloch po sebe. A ako teda táto diéta vyzerá? Jedlá, ktoré ju tvoria, sú zamerané na zvýšenie vášho metabolizmu. Znížením vášho príjmu kalórií počas krátkeho obdobia sa zbavíte tuku. Ale nie je to typická diéta, pri ktorej budete hladovať - denne síce prijmete málo kalórií, no jedlo vám dodá potrebnú energiu a nebudú vám chýbať ani potrebné živiny.  Diéta teda vyzerá nasledovne:  1. deň Raňajky: šálka horúceho nápoja (káva alebo čaj), jeden plátok toastu (celozrnný je najlešou voľbou), 2 polievkové lyžice arašidového masla, polovica grapefruitu. Obed: šálka horúceho nápoja (káva alebo čaj), plátok toastu, konzerva tuniaka. Večera: asi 85 gramov akéhokoľvek mäsa (varené vo vriacej vode alebo v pare), jeden šálka zelených fazuliek, polovica banánu, jedno malé jablko a ak máte chuť na sledké, môžete si dopriať jednu šálku vanilkovej zmrzliny. 2. deň Raňajky: Jeden plátok toastu, jedno varené vajce, polovica banánu. Obed: jedno varené vajce, hrsť krekrov, jedna šálka tvarohu. Večera: 2 párky v rožku (nie je to skvelá diéta?), jedna mrkva, šálka brokolice, polovica banánu. Ak máte stále hlad, doprajte si 1/2 šálky vanilkovej zmrzliny. 3. deň Raňajky: 5 krekrov, plátok syra čedar, jedno malé jablko. Obed: plátok toastu, jedno vajce. Večera: konzerva tuniaka a pol banánu s celou šálkou vanilkovej zmrzliny. Počas tejto diéty môžete zhodiť len za 3 dni 2-3 kilogramy. Ak si ju chcete zopakovať, po 3 dňoch jedzte 4 dni "normálne", teda nie podľa určeného jedálnička, no stále zdravo a striedmo. Po 4 dňoch následne opäť prejdite na tento 3-dňový cyklus. Takto si môžete diétu zopakovať aj niekoľko týždňov po sebe. Držíme vám palce!   Ideálne výsledky dosiahnete, ak diétu doplníte aj pohybom. Množstvo pomôcok na cvičenie nájdete v našom e-shope sport.eiffeloptic.sk.        
Zobraziť článok >
 
Inšpirujte sa zdravými alternatívami vianočných jedál
Chceli by ste si aj počas sviatkov udržať štíhlu líniu, no neviete, ako na to? Pomôžu vám v tom tieto zdravé alternatívy vianočných jedál! Zdravý „majonézový“ šalát 1,5 kg zemiakov 8 ks kyslých uhoriek 1,5 PL horčice 400g zaváraného hrášku a mrkvy 250g biely grécky jogurt ½ bielej a ½ červenej cibule morská soľ štipka čierneho korenia 2 vajcia Zemiaky a vajíčka uvarte, cibuľku zľahka opražte na panvici. Zemiaky nakrájajte nadrobno, príp. pretlačte cez sitko. Nakrájajte vajíčka a ostatné ingrediencie, všetky zmiešajte dokopy a pridajte grécky jogurt, horčicu, soľ a korenie. Poriadne premiešajte a dochuťte podľa svojej chuti. Vianočný losos 4 plátky lososa 3 strúčiky cesnaku 2 PL citrónovej šťavy 125g masla 500ml mlieka bylinky podľa vlastného výberu soľ tekuté korenie Kúsky lososa deň pred prípravou potrite citrónovou šťavou, namočte do mlieka a nechajte odstáť v chladničke. Na druhý deň lososa vyberte, polejte tekutým korením a natrite bylinkovým maslom. To si vyrobíte z masla, soli, cesnaku a byliniek podľa vášho vlastného výberu. Lososa pečte asi 20 minút na teplote 180 stupňov. Špaldové medovníčky 425g hladkej špaldovej múky 50g pomletých ovsených vločiek 125g masla 350g medu 2 vajcia 2 PL perníkového korenia 2 ČL prášku do pečiva Maslo si spolu s medom roztopte na miernom plameni a nechajte trocha vychladnúť. V miske si zo všetkých surovín spracujte cesto a vyvaľkajte ho na požadovanú hrúbku. Pred pečením medovníčky potrite rozšľahaným vajíčkom. Pečte cca 10 minút na 170 stupňoch.
Zobraziť článok >
 
4 prekvapivé tipy na chudnutie, o ktorých ste ešte možno nepočuli
Leto už síce je v plnom prúde, no ak by ste ešte do dovolenky chceli zhodiť nejaký ten posledný kilogram, tieto tipy vám môžu naozaj pomôcť. Zaraďte si do stravovania "cheat day" Počuli ste už o tzv. "cheat day"? Je to deň, počas ktorého popri svojom zdravom stravovaní zaradíte do svojho stravovacieho plánu 1 deň, kedy budete jesť naozaj čokoľvek, na čo práve dostanete chuť - či už to bude fast food, alebo sladkosti. Zaraďte si ho pokojne 1x za jeden či 1x za dva týždne. Vyhnete sa tak prehreškom počas ostatných dní a vaše telo si s "návalvým" prísunom kalorií poradí ľahšie, ako keby ste mu dopriali každý deň niečo. Pravidlo dvoch Počas dní, kedy sa už stravujete zdravo, používajte tzv. "pravidlo dvoch". Snažte sa zabezpečiť, aby váš tanier vždy obsahoval dva druhy jedla: mäso a prílohu, prílohu a šalát, ryby a zeleninu a pod. Toto jednoduché usporiadanie je priateľské pre vaše trávenie i spaľovanie. Používajte menšie taniere Psychológia platí aj pri jedení. Ak si dáte plátok grilovaného kuracieho mäsa a zeleninovú prílohu na veľký tanier, stále budete mať pocit, že je prázdny a vy sa tak nenasýtite. Keď si však to isté dáte na malý tanier, budete mať pocit, že je po okraj plný a vy sa budete cítiť oveľa viac sýto, takže zjete menej a odpustíte si aj dezert. Nakupujte výlučne so zoznamom Všimli ste si, čo všetko sme shopní nakúpiť, keď ideme do obchodu bez presného zoznamu? Takto nám v košíku veľakrát skončia aj nezdrae potraviny, ktoré nám s rysovaním figúry veľmi nepomáhajú. Do obchodu preto vždy choďte s vopred napísaným zoznamom a striktne sa ho držte. Všetko pre vašu krásu nájdete v našom eshope krasa.eiffeloptic.sk.  
Zobraziť článok >
 
S týmito trikmi ostanú vaše zásoby ovocia a zeleniny čerstvejšie oveľa dlhšie!
Tieto tipy udržia vaše obľúbené ovocie a zeleninu čerstvejšie oveľa dlhšie. Potraviny už nebudete musieť vyhadzovať do koša, čo vám ušetrí aj peniaze! Ovocie a zeleninu umývajte až tesne pred konzumáciu Tieto potraviny nikdy neumývajte predtým, ako ich idete konzumovať. Voda a následné vloženie do chladničky by totiž spôsobili výrazné skrátenie ich životnosti. Výrazné nečistoty odstráňte len suchou handričkou. Jahody obľubujú sucho Ak si kúpite jahody a rozhodnete sa ich uložiť v skladovacej nádobke do chladničky, nádobku povystielajte papierovými utierkami, ktoré absorbujú všetku vlhkosť. Trik na banány Ak sú banány vašim obľúbeným ovocím, ktoré nakupujte vo väčšom množstve, ich stopky zabaľte do potravinovej fólie. Banány vám vydržia oveľa dlhšie. Cibuľa a cesnak vám vydržia najdlhšie v tme Pri cesnaku a cibuli spravíte najlepšie, ak ich umiestnite do nepriesvitného papierového vrecka, ktorý zabráni prieniku svetla. Jablká prospievajú zemiakom Ak chcete, aby vám zemiaky vydržali dlhšie, umiestnite medzi ne niekoľko kusov jabĺk. O tomto triku ste možno ešte nepočuli, no naozaj funguje. Brokolica a karfiol majú radi vlhkosť Umiestnite karfiol alebo brokolicu do poháru s vodou tak, ako kyticu. Ich vrch prikryte navlhčenou papierovou utierkou. Uvidíte, ako dlho vám vydržia čerstvé. Správne ukladanie rajčín Rajčiny ukladajte vždy tak, aby bolo miesto, kde boli odtrhnuté od stopky voľné a navrchu. Ich životnosť to výrazne predĺži. Skvelé recepty na jedlá zo zeleniny nájdete v našom eshope knihy.eiffeloptic.sk.   
Zobraziť článok >
 
Recepty: Zabudnite na biely cukor a maškrte zdravo
Ak sa už pomaličky zamýšľate nad vianočným pečením a chceli by ste pripraviť vianočné pochúťky zdravšie, skúste rafinovaný cukor nahradiť zdravšími variantmi. Aké máte možnosti? Trstinová melasa Trstinová melasa má síce svoju špecifickú chuť, ale dá sa použiť aj pri pečení niektorých sladkých dobrôt. Jej prednosťou je to, že obsahuje veľa biologicky aktívnych látok. Významný je napríklad obsah železa, ale aj vápnika, horčíka či zinku. Takisto má nižší glykemický index, čiže nespôsobuje prudké výkyvy krvného cukru. Náš tip: Chutné slnečnicové guľôčky obaľované v kokose Pripravte si 2 PL jačmenného sladu, 2 PL trstinovej melasy, 2 PL vody, 2 šálky slnečnicových semiačok a kokosovú múčku na obaľovanie. Semiačka najprv zomeľte najemno a potom zmiešajte s melasou, vodou a jačmenným sladom. Tvarujte guľôčky, ktoré na záver obaľte v kokose. Kokosový cukor Kokosový cukor je výbornou náhradou bežného cukru – má nízky glykemický index, čiže si nerobí s našou hladinou glykémie, čo sa mu zachce a obsahuje veľa prospešných látok, ktoré prospievajú nášmu zdraviu. Plusom je aj jemnučká karamelová chuť, ktorá dochutí sladké dezerty. Náš tip: Extra čokoládové sušienky Na prípravu sušienok budete potrebovať 100 ml panenského kokosového oleja, 80 g kokosového cukru, 200 g celozrnnej špaldovej múky, 50 g holandského kakaa, 100 ml mlieka, 2 ČL prášku do pečiva a 80 g horkej čokolády s obsahom kakaa minimálne 70 %. Ako na to? Zmiešajte kokosový cukor, špaldovú múku, kakao a prášok do pečiva. Pridajte rozpustený kokosový olej a mlieko a premiešajte. Nakoniec pridajte kúsky čokolády a robte sušienky v ľubovoľnom tvare. Pečte ich v rúre pri 200 stupňoch Celzia zhruba 15 minút. Brezový cukor Brezový cukor, alebo ak chcete xylitol, je prírodné sladidlo. Je známy tým, že obsahuje neporovnateľne menej kalórií ako rafinovaný cukor. Prednosťou je aj veľmi nízky glykemický index. Náš tip: Mandľové guľky Budete potrebovať 185 g mandľovej múky, 40 g brezového cukru a 200 ml mandľového oleja. Postup je jednoduchý. Suroviny spolu zmiešajte a urobte guľky. Pečte ich 20 minút pri teplote 150 stupňov Celzia. Po upečení ich nechajte vychladnúť na plechu a až potom ich uložte na tanier.  
Zobraziť článok >
 
3 pudingy z avokáda, ktoré budete milovať
Avokádo, alebo hruškovec americký, je pomerne kalorické ovocie, ale to nič nemení na tom, že je veľmi prospešné pre zdravie – obsahuje veľa kvalitných tukov, slušné množstvo bielkovín, málo sacharidov a veľa vlákniny. Aké je konkrétny obsah živín v avokáde? 100-gramová porcia avokáda má 160 kalórií. 15 g tvoria tuky s prevahou omega-6 nenasýtených mastných kyselín, 9 g sacharidy (z toho 7 g vláknina) a 2 g proteíny. Z vitamínov je zastúpený vitamín C (10 mg), vitamín K (21 mcg), vitamíny skupiny B a takisto betakarotén. V avokáde je aj pestrá škála minerálov a stopových prvkov, ako napríklad draslík, horčík, vápnik a ďalšie. Čarujeme v kuchyni s avokádom Skvelé je, že sa z neho dajú pripraviť aj úžasné pochúťky. Vyskúšajte si doma urobiť napríklad vynikajúce pudingy. Avokádový puding z troch surovín Čo budete potrebovať? avokádo med sušený kokos Ako na to? Najprv si očistite avokádo, popučte ho vidličkou a pridajte podľa chuti tekutý med. Vrch ozdobte kokosovou múčkou. Avokádovo-banánový puding s kakaom Čo budete potrebovať? 1 avokádo 3 banány 4 PL kvalitného kakaa malé množstvo vody na dosladenie med Ako na to? Avokádo a banány očistíme a popučíme vidličkou, poprípade môžeme použiť aj mixér. Následne pridáme kakao, med a vodu podľa toho, akú má puding konzistenciu. Avokádový puding pre náročnejších Čo budeme potrebovať? 3 veľké avokáda 3 – 6 PL kokosového mlieka 1 ČL vanilkového extraktu 2 PL medu Ako na to? Všetko dajte do mixéra a zmixujte na úplne jemnučkú konzistenciu. Aj vám sa zbiehajú slinky? Pripravte si niektorý z pudingov aj vy doma. Ak vám nejaká ingrediencia chýba, nájdete ju v našom e-shope. 
Zobraziť článok >
1 2 3 4 5 6