EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

3 druhy korenia, ktoré nakopnú metabolizmus

Publikované od Mirka

Koreniny sú neodmysliteľnou súčasťou dochucovania jedál aj v slovenskej kuchyni. Mnohé z nich priaznivo vplývajú na trávenie, znižujú hladinu cukru v krvi, potláčajú chuť do jedla, alebo podporujú činnosť metabolizmu. Ktoré z nich prospejú látkovej výmene a kde ich použiť?

Kurkuma

Kurkumu možno zaradiť do kategórie tzv. superfood. Ak ju ešte nepoužívate, je najvyšší čas napraviť to. Okrem toho, že stimuluje metabolizmus, upokojuje trávenie a prospieva pečeni, má aj silné antioxidačné pôsobenie. Korenistú arómu kurkumy s nádychom pomaranča a zázvoru oceníte nielen pri príprave jedál orientálnej a indickej kuchyne, ale aj pri dochucovaní mäsa, zeleniny, rýb, ryže či vajíčok.

Kajenské korenie

Kajenské korenie predstavuje vlastne rozomleté čili papričky. Podľa štúdií zrýchľuje činnosť metabolizmu až o neuveriteľných viac ako 20 %. Spája sa aj s potlačením chuti do jedla. Okrem toho pôsobí antibakteriálne a má protiplesňové účinky, podporuje trávenie, bojuje proti vzniku krvných zrazenín atď. Môžete to použiť všade, kde sa vám zažiada pikantná chuť.

Škorica

Škorica sa hodí hlavne na dochutenie sladkých jedál, ako sú zdravé koláče, sušienky, ovsené vločky a mnoho ďalších. Ak chcete podporiť činnosť metabolizmu, voľte cejlónsku škoricu a denne si doprajte cca 1 čajovú lyžičku.

Chcete vedieť o koreninách viac? Dávame vám do pozornosti knihu Korenie a jeho liečivé účinky.

Túto i ďalšie knihy nájdete na: http://knihy.eiffeloptic.sk.

Zdroj foto: pixabay.com