3 potraviny, ktoré vám ochránia pred chrípkou

Počet chorých na chrípku v tomto období narastá. Ak sa nechcete zaradiť medzi nich, mali by ste v prvom rade dbať na posilnenie obranyschopnosti. Skvelý spôsob, ako to urobiť, je dopriať si správne potraviny. Ktoré sú to?
Kyslá kapusta
Počas chrípkového obdobia je kyslá kapusta na nezaplatenie. Okrem vitamínu C v nej nájdete aj probiotiká, teda prospešné črevné baktérie, posilňujúce imunitu. Obsahuje aj vitamíny skupiny B, draslík, železo a ďalšie biologicky aktívne látky, ktoré naše telo potrebuje na správne fungovanie.
Rakytník rešetliakový
V sto gramoch plodov rakytníka sa nachádza až 520 mg vitamínu C, ktorý je kľúčový pre obranyschopnosť. Na trhu zoženiete napríklad včelí med s obsahom rakytníka, rakytníkovú šťavu lisovanú za studena, tinktúry či čaje. Voľba je na vás.
Chren
Aj chren je slušnou zásobárňou vitamínu C a antioxidantov, konkrétne izotiokyanátov, ktoré stimulujú biele krvinky. Okrem toho má antibakteriálne vlastnosti a výborne pomôže pri prechladnutí a chrípke. Ak sa potrebujete zbaviť hlienov, je výbornou voľbou.
Všetko pre zdravie nájdete na: https://zdravie.eiffeloptic.sk/.
Zdroj foto: pixabay.com