EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

3 tipy, ako piecť na Vianoce zdravšie bez toho, aby ste zmenili chuť koláčikov

Publikované od Mirka

Chceli by ste, aby boli tento rok vianočné dobroty zdravšie, ale aby si na nich pochutili aj tí, ktorí nevyznávajú zdravý životný štýl? Skúste to s týmito tromi jednoduchými trikmi.

Použite 1/2 obyčajnej múky a 1/2 celozrnnej múky

Ak do receptu ide 200 g pšeničnej (bielej) hladkej múky, použite iba 100 g a zvyšok doplňte 100 g celozrnnej špaldovej alebo celozrnnej ražnej múky. Samozrejme, dajte pozor na to, aby bola hladká. 

Použite o tretinu menej cukru

Tento trik si takisto všimne iba veľmi skúsený degustátor a aj vďaka nemu budú vaše vianočné koláčiky zdravšie. Stačí, ak uberiete 1/3 predpísaného množstva cukru v recepte. Ešte lepšie urobíte, ak nepoužijete biely cukor, ale cukor z kokosových kvetov alebo brezový cukor.

Namiesto margarínu použite maslo ghí

Túto zmenu si nevšimne nikto, to vám garantujeme. To, že do vianočných dobrôt nedáte margaríny (stužené tuky), je veľký krok ku zdravému pečeniu. Výbornou alternatívou je prepustené maslo, známe aj ako maslo ghí.

Všetko pre zdravé pečenie nájdete aj v našom e-shope na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/.