EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

3 tipy na zdravé slané i sladké čipsy! Z týchto len tak ľahko nepriberiete

Publikované od Mirka

Milujete zemiakové lupienky, no uvedomujete si, že sú kalorické, obsahujú príliš veľa tuku a soli? Potom si pripravte zdravšie varianty z cukiny, sladkých zemiakov či jabĺčok.

Cukinové čipsy

Na ich prípravu budete potrebovať 1 veľkú cuketu, 2 PL olivového oleja, ¼ ČL himalájskej soli, ½ ČL korenia, cesnak podľa chuti. Ako na to? Najprv si predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia. Potom na tenké plátky nakrájajte cuketu a dajte ju na plech vystlaný papierom na pečenie. Kolieska potrite olivovým olejom, osoľte, okoreňte a dochuťte cesnakom. Pečte zhruba 15 minút, potom ich otočte a pečte ďalšiu štvrťhodinu.

Čipsy zo sladkých zemiakov

Na čipsy z batatov si pripravte 1 veľký sladký zemiak, 4 PL olivového oleja, ½ ČL soli, ½ ČL korenia a tymian podľa chuti. Postup je rovnaký ako v predošlom recepte.

Jablkové čipsy

Máme tu niečo aj pre milovníčky sladkých chutí. Na jabĺčkové čipsy budete potrebovať 2 jablká, slnečnicový olej v spreji a škoricu podľa chuti. Ako na to? Jablká nakrájajte na plátky, dajte na plech, postriekajte olejom a dochuťte škoricou. Pečte 30 minút, pričom v polovici pečenia treba plátky jabĺk otočiť.

Ďalšie skvelé recepty nájdete aj v knihách na: http://knihy.eiffeloptic.sk/.

Zdroj foto: pixabay.com