3 veci, ktoré by ste mali vedieť o banánovej múke

Banánová múka sa získava zo zelených banánov a možno ju použiť pri príprave mnohých jedál. Čo by ste o nej mali vedieť?
Je bezlepková
Banánová múka, samozrejme, neobsahuje lepok, a preto je vhodná pre celiatikov, ale aj pre ostatných ľudí – je príjemným spestrením jedálnička a telu dodá množstvo biologicky aktívnych látok.
Hodí sa takmer do všetkých pokrmov
Múka zo zelených banánov má neutrálnu chuť, čiže sa hodí na prípravu sladkých i slaných jedál. Pri bežných receptoch ňou však môžete nahradiť maximálne 30 % klasickej múky.
Obsahuje množstvo živín
Ak pridáte banánovú múku do nejakého pokrmu, doplníte do tela množstvo živín. 100 g múky zo zelených banánov obsahuje 9,9 g vlákniny, 43 % odporúčanej dennej dávky draslíka, 29 % ODD mangánu, 27 % ODD horčíka, 20 % ODD medi, slušné množstvo B vitamínov, fosfor, železo, selén a ďalšie.
Všetko pre zdravie nájdete aj na: https://zdravie.eiffeloptic.sk/.
Zdroj foto: pixabay.com