EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

3 výhody kakaového masla

Publikované od Mirka

Zdroj foto: pixabay.com

Kakaové maslo vzniká lisovaním kakaových bôbov pri nízkych teplotách, vďaka čomu je v ňom zachovaných maximum výživných látok. Aké sú jeho TOP plusy?

Je nabité antioxidantmi

Antioxidanty chránia bunky pred poškodením voľnými radikálmi a vznikom chorôb. Pričom platí, že čím pestrejší je zoznam potravín s obsahom antioxidantov v našom jedálničku, tým lepšie. Za všetky v kakaovom masle môžeme spomenúť napríklad vitamín E či polyfenoly.

Je pokladom pre pokožku

Kakaové maslo možno užívať denne v množstve polievkovej lyžice, avšak dá sa použiť aj zvonku. Je pokladom pre suchú pokožku, pomáha bojovať s jej starnutím a poradí si aj s popraskanými perami.

Podporuje zdravie srdca

Kakaové maslo je nabité prospešnými tukmi, ktoré pomáhajú znižovať riziko vzniku kardiovaskulárnych ochorení. V tomto smere sú, samozrejme, nápomocné aj zastúpené antioxidanty.