Ako na si pripraviť jarný šalát bez zbytočnej vody!

Zrejme to poznáte. Spravíte si chutný šalát z prvej čerstvej jarnej zeleniny. Necháte ho postáť, premiešať, nech sa chute spoja a po chvíli vidíte, že všetko pláva v nadbytočnej vode a na pohľad šalát nevyzerá ani zamak chutne. Máme však riešenie, ktoré poteší každú gazdinú.
Takto to robia majstri
Ako je to možné, že v dobrej reštaurácii dostanete vždy chutný a čerstvo vyzerajúci šalát, pričom doma sa vám to nedarí docieliť? Nie je v tom žiadna chémia ani špeciálne tajomstvo. Šéfkuchári však poznajú návod, ako udržať šťavu v zelenine tak, aby vyzerala sviežo a tú, ktorý by vytiekla doslova oddeliť skôr ako šalát podávajú. Nepotrebujete k tomu žiadne špeciálne nástroje. Stačí klasický hlboký tanier, alebo miska na miešanie a zelenina, ktorú chcete mixovať do šalátu. A sitko.
Funkčné dochutenie
Zeleninu nestačí len umyť a nakrájať. Pred tým, ako ju rozdelíte do misiek je dobré položiť ju do sitka. Posypať soľou a nechať chvíľu postáť. Následne zeleninu premyte a môžete ju naukladať do misiek a tanierov. Prípadne zaliať už želaným nálevom. Zelenina bude zbavená prebytočnej vody, vynikajúco dochutená a nehrozí, že bude plávať v „negustióznej“ polievke.
Množstvo doplnkov pre vašu domácnosť nájdete na: http://bytove-doplnky.eiffeloptic.sk