Ako neochorieť. Všetko je v hygiene!

Človek sa rodí ako zdravý. Lenže okolitý svet už dávno svoju sterilnú povahu stratil a tak je dôležité chrániť sa pred ohrozeniami z vonka. Hygiena funguje často spoľahlivejšie ako očkovania lebo lieky. Správnymi zásadami sa dokážete naozaj usmievať a prekypovať vitalitou aj v časoch vrcholu chrípkovej sezóny.
Umývanie rúk
Malo by trvať 3 – 5 minút a využite dostatok mydla. Navyše je základom si takto umyť ruky pred každou prípravou jedla. Samotná manipulácia s potravinami by mala byť opatrná a ruky je potrebné si premyť aj v jednotlivých fázach prípravy jedla. Najmä vtedy ak prichádzate do kontaktu so stravou, ktorá sa bude podávať a produktmi, ktoré potrebujete na jej prípravu.
Toaleta
Aj dom a o to viac vonku. Toaleta je plná toxínov, pretože práve tu vylučujeme škodlivé látky, ktoré sú často prenášačmi ochorení.
Pozor v kuchyni
Kuchyňa je veľký zdrojom kontaminácie. Pri príprave jedál sa držte zásady nepriechodnosti. To znamená, že jednotlivé časti prípravy jedla držte izolované. Napríklad krájanie surového mäsa, zeleniny, varenie. Všetko medzi sebou dôkladne očistite, aby sa napríklad varené jedlo neinfikovalo baktériami zo surového pokrmu.
Ekologické mydlá a čistiace prostriedky nájdete na: https://zdravie.eiffeloptic.sk/