EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
5 zdravotných výhod, ktoré nám prinášajú priateľstvá
Nie je žiadnym tajomstvom, že kvalita sociálnych vzťahov ovplyvňuje aj naše zdravie. Čím viac kvalitných sociálnych väzieb máme, tým sme v lepšej fyzickej i psychickej kondícii. Pred čím konkrétne nás priateľské vzťahy chránia? Pred obezitou Podľa štúdie vedcov z University of North Carolina a Renmin University v Číne má sociálna angažovanosť vplyv na fyzické zdravie. Zistili napríklad to, že u tých, ktorí trávia viac času s priateľmi, hrozí nižšie riziko vzniku obezity. Pred predčasným úmrtím Vedci z Texasu zasa zistili, že u dospelých s najvyšším počtom sociálnych väzieb je až dvakrát menšie riziko predčasného úmrtia. Podľa nich sú na ochorenia náchylnejší hlavne starší ľudia, kde často absentujú sociálne vzťahy. Pred kardiovaskulárnymi chorobami Odborníci z Duke University Medical Center v Durhame zistili, že spoločensky izolovaní ľudia majú až 2,4-krát väčšie riziko vzniku srdcových chorôb, ktoré končia fatálne. Pred vznikom zápalových procesov v organizme Silné a zdravé telo sa vie so zápalmi vysporiadať. Problémom však môžu byť chronické zápaly v našom tele, ktoré vedú napríklad k srdcovým ochoreniam či artritíde. Podľa štúdií môžu sociálne väzby znížiť riziko vzniku zápalu až o 25 % u mladších ľudí a u starších o 14 %. Pred depresiou Depresia je závažná duševná porucha, ktorú nemožno brať na ľahkú váhu. Je spojená s nespavosťou, stratou chuti do života, nechutenstvom a ďalšími symptómami. Predchádzať jej možno aj udržiavaním kvalitných sociálnych väzieb. Ak ich človek nemá, nemá sa na koho obrátiť v ťažkých chvíľach, čo si, samozrejme, skôr či neskôr vypýta svoju daň.
Zobraziť článok >
 
Horká čokoláda s prídavkom olivového oleja chráni srdce
Kvalitná horká čokoláda a aj extra panenský olivový olej sa spájajú s množstvom zdravotných benefitov. S ďalším prišli odborníci z univerzity v talianskom meste Pisa – tmavá čokoláda obohatená o olivový olej zlepšuje kardiovaskulárne zdravie, konkrétne stav aterosklerózy, teda kôrnatenia tepien. Do pokusu zapojili 26 dobrovoľníkov, ktorí spĺňali aspoň tri rizikové faktory pre vznik kardiovaskulárnych chorôb, kde patrí napríklad fajčenie, vysoký krvný tlak, dedičnosť... Každý z nich dostával 40 g horkej čokolády denne počas 28 dní. Pričom 14 dní obsahovala čokoláda 10 % extra panenského olivového oleja a ďalších 14 dní jablká Panaia. Po 28 dňoch vedci zistili, že čokoláda obohatená o olivový olej bola spojená so značne zvýšenými hladinami EPC (bunky, ktoré zohrávajú úlohu pri regenerácii výstelky krvných ciev) a zároveň sa znížili hladiny karnitínu a hippurátu. Takisto čokoláda obohatená o olivový olej bola spojená s vyššou hladinou dobrého HDL cholesterolu a, naopak, zníženým krvným tlakom. Čo je dôležité? Ak chcete na sebe pocítiť pozitívne účinky horkej čokolády a olivového oleja, musíte si vybrať kvalitné produkty. Pri čokoláde platí, že by mala obsahovať minimálne 70 % kakaa. Čo sa týka olivového oleja, malo by sa jednať o extra panenský olivový olej. Horkú čokoládu i panenské oleje pre zdravie nájdete aj na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/. Zdroj foto: pixabay.com
Zobraziť článok >
 
Prečo pridávať soľ do každého koláča?
Tento trik sa hodí ako skúseným pekárka, tak aj tým, čo sa rozhodli si len pripraviť pre seba s voju rodinu kvalitný domáci koláč. Chcete poznať trik, vďaka ktorému sú koláče, zákusky a cukrovinky v luxusných reštauráciách síce domáce, ale plné chuti? Nepoužívajú sa chemické prísady, ani zvýrazňovače chutí, či nedajbože arómy. Iba jeden jediný stačí, aby všetky vaše diela chutili lepšie. Tajomstvo chuti Aj do sladkých zákuskov a koláčov je potrebné pridať stimulátor prirodzených chutí. Dôvodom je, že počas varenie, pečenia, alebo miešania je dochádza k mixu chutí a tak niektoré slabšie môžu zaniknúť v prevahe silnejších. Tomu zabránite pridaním štipky soli aj do sladkých koláčov. Soľ v úlohe stimulátora Soľ spôsobuje nielen chuť slanú, ale zároveň vylepšuje aj ostatnú chute. Ani nie tak ich samotné, ako schopnosť nášho jazyka stať sa na chute citlivejšími a výraznejšie ich vnímať. Preto pri štandardnom pečení koláča na veľký plech sa nebojte pridať do cesta pol lyžičky soli. Uvidíte, ako skvele budú vaše výrobky chutiť ako si hostia nad nimi oblížu prsty. A pritom stačilo tak málo. Kuchári z Michelinských reštaurácií toto tajomstvo poznajú už roky. Skvelé nápady do kuchyne, ako aj množstvo kuchynských doplnkov pre lepšie pečenie nájdete na: http://bytove-doplnky.eiffeloptic.sk/
Zobraziť článok >
 
5 potravín, ktoré napomáhajú odstraňovaniu toxínov z tela
Naše telo disponuje prirodzenou schopnosťou očisťovať sa. Avšak žijeme v dobe, keď je, doslova, zahltené toxínmi, a preto je dobré, keď mu s detoxikáciou pomôžeme. Dobrou voľbou je, napríklad zníženie konzumácie spracovaných potravín, pravidelné pitie vhodných bylinkových čajov, pohyb, saunovanie, dostatočný pitný režim a konzumácia potravín, ktoré detoxikácii tela pomáhajú. Ktoré sú to? Cesnak obsahuje prírodnú zlúčeninu alicín i ďalšie látky, ktoré ochraňujú a podporujú činnosť pečene. S detoxom pomôže cesnak kuchynský i známy medvedí cesnak. Brokolica je bohatá na vitamín C, vitamíny skupiny B, betakarotén, chlorofyl i vlákninu. Céčko i betakarotén sú významné antioxidanty, ktoré posilňujú zdravie a vláknina pomáha s prečistením tela a správnou funkciou čriev. Šošovica je bohatou zásobárňou vlákniny, ktorá má zásluhu na očiste čriev a tiež znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Ak vás s hnedej šošovice nadúva, siahnite po červenej, ktorá je ľahko stráviteľná a vhodná už pre deti od 6 mesiacov. Kurkuma, resp. kurkumín, ktorý je súčasťou kurkumy, stimuluje pečeňové funkcie. Artičoka obsahuje viacero cenných látok. Jednou z nich je cynarín podporujúci vylučovanie žlče a chrániaci pečeň. Zdravé potraviny nielen na detox nájdete aj na: https://zdravie.eiffeloptic.sk. Zdroj foto: pixabay.com
Zobraziť článok >
 
Opäť sa potvrdilo, že optimistický postoj k životu chráni pred chorobami
Český esejista a publicista Gabriel Laub povedal, že „optimizmus je to jediné, čo človek ešte zo života môže mať". Je pravda, že ak je človek pozitívne naladený, tak ľahšie vyrieši problémy a žije šťastnejší život. Okrem toho už viacero vedeckých štúdií potvrdilo, že optimisti žijú dlhšie a takisto ich radostný postoj chráni pred vážnymi chorobami. Nedávno bola v časopise American Journal of Epidemiology zverejnená ďalšia štúdia, ktorá dala tým starším za pravdu – optimistickejší ľudia majú menšiu pravdepodobnosť, že u nich dôjde k vzniku smrteľných chorôb. Štúdie sa zúčastnilo 121 700 žien, ktoré o sebe tvrdili, že sú optimistkami. Dámy, konkrétne americké zdravotné sestry, boli vo veku 58 až 83 rokov. Ich úlohou bolo hodnotiť mieru svojho optimizmu na stupnici od 0 – 24. Vedci ich sledovali osem rokov, počas ktorých umrelo iba 4 566 žien. Okrem optimizmu vedci zvažovali aj ďalšie faktory, ako sociálno-ekonomickú situáciu a ochorenia, ktorými trpeli v minulosti. Podľa výsledkov väčší optimizmus u zdravotných sestier znížil riziko vzniku srdcových chorôb o 50 %, infekcií o 71 % a úmrtí na rakovinu o 26 %. Výskumníci teda na záver svojej štúdie skonštatovali, že optimizmus má aj biologický účinok, resp. vplyv na naše telo, pričom až 25 % optimizmu by mohlo byť dedičného. Avšak dôležité je, že stať sa optimistickejším môže každý z nás. Viac optimizmu znamená menej stresu a práve stres naše telo oslabuje a robí ho náchylnejším na vznik rozličných chorôb.
Zobraziť článok >
 
5 využití ústnej vody, ktoré vás prekvapia
Každý z nás si prirodzene myslí, že ústna voda môže slúžiť len na ústnu hygienu. Jej možnosti využitia sú však omnoho širšie a niektoré z nich sa vám určite zíde! Redukuje zápachy Ak vás p príprave obeda alebo večere trápi zápach rúk spôsobený napríklad cesnakom alebo rybou, opláchnite si ruky ústnou vodou! Zápach okamžite zmizne. Ako skvelá redukcia zápachu vám poslúži aj vatový tampón namočený v ústnej vode. Vložte ho napríklad do smetného koša alebo do odkladacieho priestoru na topánky - zápach zmizne! Skvelá pomôcka v boji proti lupinám Pred umývaním vlasov si zmiešajte 1 diel vody a rovnaký diel ústnej vody. Zmes nechajte odstáť, umyte si vlasy šampónom, ktorý bežne používate a následne si vlasy opláchnite pripravenou zmesou. Nechajte ju pôsobiť niekoľko minút a potom ju vlažnou vodou zmyte. Na štípance od komára Ak vás v lete často trápia štípance od komárov, s použitím ústnej vody sa pre vás toto obdobie stane znesiteľnejším. Na vatový tampón naneste ústnu vodu a položte ho na poštipnuté miesto. Účinky ústnej vody spôsobia, že štípanec vás prestane bolieť, svrbieť a taktiež sa zredukuje vzniknutý opuch. Ako náhrada deodorantu Možno sa vám už niekedy stalo, že sa vám minul deodorant, no vy ste si nový zabudli kúpiť a tak ste len zúfalo premýšľali, či sa ešte stíhate zastaviť v supermarkete alebo v drogérii. Ako skvelé núdzové riešenie vám poslúži práve ústna voda. Opäť ju naneste na vatový tampón a potrite ním podpazušie. Účinok by mal mať približne rovnaké trvanie, ako klasické deodoranty. Výborný relax pre vaše chodidlá Ak máte prácu, ktorú musíte vykonávať v stoji, alebo vás trápi bolesť chodidiel po celom dni strávenom v lodičkách, doprajte im upokojujúci kúpeľ. Do nádoby s teplou vodou pridajte 2 - 3 vrchnáky ústnej vody. Chodidlá nechajte vo vode namočené aspoň 15 minút. Pestrý výber kozmetiky pre každú príležitosť nájdete v našom eshope krasa.eiffeloptic.sk. 
Zobraziť článok >
 
5 anti-aging mýtov, ktorým by ste mali prestať veriť
Každá z nás chce vyzerať mlado a sviežo čo najdlhšie, a preto robíme možné i nemožné, aby sme proces starnutia aspoň trošku spomalili. Nuž a so starnutím sa spája aj veľa anti-aging mýtov, ktorým by ste veriť nemali. Ktoré sú najviac rozšírené? Za vznik vrások sú zodpovedné gény Áno, je pravda, že gény hrajú v procese starnutia nemalú úlohu, lenže sú tu aj  oveľa dôležitejšie veci, ako napríklad zdravá strava, dostatok pohybu a tekutín, vhodná starostlivosť či pozitívny prístup k životu. Práve tie ovplyvňujú vznik vrások oveľa viac ako gény.   Čím drahšie kozmetické produkty, tým lepšie výsledky Omyl! Často spoľahlivejšie účinkujú prírodné prostriedky za niekoľko eur ako drahé krémy proti vráskam, čiže vysoká cena nie je zárukou kvality a vašej spokojnosti. Čím viac krému, tým lepšie Aj toto je veľmi rozšírený mýtus. Aplikácia krému, séra či akéhokoľvek kozmetického prostriedku vo veľkom množstve nevedie k lepším výsledkom. Naopak, môže to dospieť až k podráždeniu pokožky a ďalším ťažkostiam. Po zlepšení stavu netreba anti-aging prostriedky ďalej používať Dosiahli ste používaním krému či séra redukciu vrások? Gratulujeme. Znamená to však aj to, že keď ich prestanete používať, objavia sa znovu. Opaľovací krém či mejkap s ochranným faktorom sú v zime zbytočnosť V skutočnosti nie sú. Práve naopak, predstavujú nutnosť. Ochranný faktor v mejkape či BB kréme pleť chráni v lete i v zime pred škodlivými slnečnými lúčmi, ktoré spôsobujú jej poškodenie. Skvelú kozmetiku nielen proti vráskam nájdete aj v našom e-shope na: http://krasa.eiffeloptic.sk/.
Zobraziť článok >
 
3 kombinácie potravín, ktoré môžu spôsobiť nadúvanie
Nadúvanie môže mať veľa príčin a jednou z tých najbežnejších je nesprávne kombinovanie potravín. Na čo si dať pozor? Priveľké množstvo bielkovín Bielkoviny síce skvelo zasýtia, ale ak to s nimi v jednej porcii preženiete, môžu vám zaťažiť trávenie, čo sa zvyčajne prejaví aj nadúvaním. Vyhnite sa teda kombinácii jedál, ako napríklad kuracie mäso so syrom či strukovinami. Ku kuraciemu mäsu si radšej doprajte zeleninu. Naša rada teda znie nasledovne: na tanier si vždy naservírujte len jeden zdroj koncentrovaných proteínov. Ovocie v kombinácii s bielkovinami Ovocie je najlepšie jesť samostatne s dostatočným odstupom, teda sa treba vyhnúť kombinovaniu s inými potravinami. To preto, že ovocie je strávené do polhodiny. Ak si ho dáte napríklad po jedle bohatom na bielkoviny, tak trávenie sa spomalí a ovocie zrejme začne v tele kvasiť. Čo sa týka ovocia, vhodné je oddeľovať kyslé ovocie od sladkého. Proteíny a uhľohydráty Medzi proteíny môžeme zaradiť mäso, mlieko a mliečne výrobky, orechy, semená, vajcia a sóju. Do skupiny uhľohydrátov patria strukoviny, zemiaky, chlieb a obilniny. Ak si teda dáte na obed mäso s pečivom, nečudujte sa, že vás nadúva. Odporúča sa jesť proteíny a uhľohydráty oddelene, aby sa jedlo dokonale strávilo a predišli ste tráviacim problémom. Všetko pre zdravie nájdete na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/. Zdroj foto: pixabay.com
Zobraziť článok >
 
Prečo je smoothie tak zdravé?!
Možno ste sa popri toľkých receptoch na rôzne smoothie už zamysleli aj nad tým, prečo je vlastne smoothie tak ospevované a zdravé. Dnes si teda predstavíme niekoľko výhod, pre ktoré je lepšie spraviť smoothie ako jesť ovocie a zeleninu samostatne, alebo v podobe džúsu. Víťaz nad odšťavovačom Mixér na výrobu smoothie je špecifickým nástrojom. V porovnaní s odšťavovačom nám potraviny dostane do tekutého stavu, ale zároveň zachováva vlákninu. Extrémne potrebnú a zdravú pre telo, pričom pri príprave džúsov sa vyhadzuje ako nepotrebná. Lepšie živiny Ostré čepele v mixéri nielenže spravia z ovocia a zeleniny príjemný mix na pitie, ale rozbíjajú bunkovú stenu. To znamená, že naše telo dostane omnoho viac živín, ako keď by žalúdok mal potravu spracovať sám. Takto ju teda vlastne dostane predpripravenú. Zo smoothie telo vyťaží omnoho viac živín, ako keď si dáte rovnakú porciu ovocia v klasickom stave. Zaujímavé kombinácie Výhodou je, že v smoothie sa stratia aj také kombinácie, ktoré by na tanieri vôbec nevyzerali dobre. Skombinovať zeleninu s ovocím je bežná vec. Napríklad lístky mladého šalátu sú takmer bez chuti, ale plné živín. Vždy si ich pridajte k ovocným chuťovkám a uvidíte, ako vaše zdravie bude napredovať. Zaujímavé kombinácie pritom dokážu dať telu celé spektrum pestrých živín a o to predsa ide. Chcete vlastné smoothie? Stačí kvalitný mixér a môžete mať tieto zdravé pochúťky doma každý deň. Viac pre svoje zdravie nájdete aj na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/ 
Zobraziť článok >