Prekyslenie najväčší nepriateľ peknej línie
Najlepšie na prekyslení organizmu je, že ho môžeme plne zlikvidovať. Všetko je len v našich rukách. Okrem správneho mentálneho naladenia má na naše životy vplyv to, čo jeme. Je teda dôležité preklopiť pomer zásaditých zdrojov výživy na úkor tých kyselinotvorných. Ktoré to sú? Tu je malý ťahák do kuchyne:
ZÁSADITÉ - potraviny bohatšie na minerály - draslík, vápnik, sodík, horčík. Olivy, zelenina, kozie mlieko, uhorka, špenát, hlávkový šalát, paradajka, červená repa, mrkva, zemiak, kaleráb, biela kapusta, zeler, avokádo, karfiol, reďkovka, sušené figy, hrozienka, pomaranče, citróny, grapefruity, hrozno, slivky, žltý melón, marhule, broskyne, jablká, hrušky, banány, ďatle, čerešne, jahody, ríbezle, mandle, lieskové oriešky, mletý kokos, para orechy, gaštany, slnečnica, pšeno, pohánka, naklíčená pšenica, fazuľa, sója, cícer, jogurt so živou kultúrou, acidofilné mlieko, kefír, kvasnice, diétny margarín, ľanové semeno, slnečnicový olej, hríby, mak, kvasnice, voda, rastlinné oleje, med. Špargľa, kel, brokolica, kapusta, cibuľoviny,
paprika, reďkovka, biela repa, dyňa), strukoviny. Týchto potravín si doprajte viac.
KYSLOTVORNÉ – potraviny bohatšie na minerály – fosfor, síra, chlór, Mäso hovädzie, teľacie, šunka, pečeň, baranina, kuracie, slanina, bravčové a morčacie, ryby, kôrovce vajcia, obilniny, jačmeň, kukurica, ovos, raž, pšenica, arašidy, ryža, syry (tvrdé a mäkké), pasterizované mlieko, tvaroh, tuky (maslo, smotana, oleje), cibuľa, ovsené vločky, ryža, pšenica, celozrnný chlieb, celozrnná múka, soľ. Týmto sa radšej vyhnite
Už len staviť na spomínaný pomer jedál vo vašej strave a môžete byť krásne, zdravé a štíhle.
Zásadité potraviny kúpite aj na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/