EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Jednoduché tipy, ako urobiť vzťah silnejším
S pribúdajúcim časom sa môže do vzťahu vkradnúť rutina. Je síce prirodzené, že po nejakom čase vám spadnú „ružové okuliare“ a uvidíte partnera v reálnom svetle, ale to isté sa deje aj z jeho strany. Preto je dôležité na vzťahu stále pracovať a táto iniciatíva by mala obojstranná. Ako si udržať harmonický vzťah až do staroby? Buďte zvedavá Zaujímajte sa o svojho partnera, jeho radosti i starosti. Usilujte sa každý deň nájsť si aspoň chvíľku na to, aby ste sa mohli spolu porozprávať o tom, aký ste mali deň, čo vás potešilo alebo, naopak, vyvolalo vrásky na čele. Komunikácia je základom každého fungujúceho vzťahu! Počúvajte ho a všímajte si jeho reakcie Aj druhé pravidlo súvisí s komunikáciou – keď vám partner niečo rozpráva, pozorne počúvať nestačí. Všímajte si aj jeho mimiku, gestá či skryté signály. Jednoducho použite ženskú intuíciu a citlivé srdce. Buďte úprimná Úprimnosť je nosným pilierom partnerského vzťahu a znamená aj to, že občas musíme druhému povedať veci, ktoré sa mu páčiť nebudú. Avšak aj o tom je vzťah. V každom prípade, ak máte niečo, čo vás trápi, druhému to povedzte. Vyhnite sa však urážkam, podceňovaniu či citovému vydieraniu. Stavte skôr na diplomaciu. Nezabudnite na pochvaly a čarovné „ďakujem“ Muži sú občas ako malé deti. Potrebujú počuť, že sú skvelí. Doprajte pravidelné (a, samozrejme, úprimné) pochvaly aj svojmu partnerovi. Oceňujte aj maličkosti. Vyplatí sa vám to, pretože ho to motivuje ešte viac byť dobrým manželom či otcom. Zostaňte stále krásnou ženou Na začiatkoch vzťahu sa každá z nás snaží vyzerať dokonale. Lenže na svoju ženskosť by ste mali dbať aj s pribúdajúcimi rokmi vo vzťahu. Starajte sa nielen o svoj vzhľad, ale aj vnútro – robte, čo vás baví, vzdelávajte sa a hlavne buďte sama sebou! Veľa o mužoch a vzťahoch vám môžu prezradiť aj knihy. Preto klikajte na: http://knihy.eiffeloptic.sk/.
Zobraziť článok >
 
Prechádzate na vegetariánsku stravu? Ak áno, dajte si pozor na tieto 3 veci
Čoraz viac ľudí začína vo svojom jedálničku vynechávať mäso a stávajú sa vegetariánmi. Ak ste sa tak rozhodli aj vy - či už z presvedčenia alebo pre svoje zdravie, majte na pamäti tieto 3 zásadné veci. Zvýšte príjem rastlinných bielkovín Mäso obsahuje vysoký podiel bielkovín, ktoré sú pre správne fungovanie nášho organizmu nevyhnutné. Ak ho teda neprijmete z mäsa, je potrebné, aby ste ich prijímali v iných potraviných. Siahnite napríklad po mliečnych výrobkoch či vajciach, alebo po potravinách ako quinoa, tofu, brokolica, hnedá ryža, fazuľa, hummus či cícer. Zvýšte príjem železa Železo je základnou živinou a je zložkou hemoglobínu v červených krvinkách, ktoré distribuujú kyslík v tele. Vegetariáni však potrebujú takmer dvojnásobok denného odporúčaného množstva železa v porovnaní s nevegetariánmi. Odporúča sa preto jesť veľa listovej zeleniny, ktorá by mala byť obohatená potravinami bohatými na vitamín C (ako napr. pomaranče), ktoré pomáhajú telu absorbovať železo. Nezabudnite ani na vitamín B12 Pokiaľ ste prešli na vegetariánsku stravu, je nevyhnutné, aby ste tento vitamín konzumovali vo forme výživových doplnkov, nakoľko je obsiahnutý jedine v mäse. Vitamín B12 je vo vode rozpustný vitamín zo skupiny vitamínov B a zohráva kľúčovú úlohu pri normálnom fungovaní mozgu, nervového systému a tiež pri tvorbe krvi. Kvalitné vitamíny a výživové doplnky kúpite v e-shope tu: zdravie.eiffeloptic.sk
Zobraziť článok >
 
Čo vás v živote naplní?
Je to otázka, na ktorú je potrebné poznať odpoveď čo najskôr vo vašom živote. Pretože podľa toho si môžete vybrať, kadiaľ sa budete životom uberať. No a to znamená, že sa vám bude dariť na škole, v práci a nakoniec aj vo vzťahoch. Každý človek má talent Neexistuje niekto bez talentu. Každý človek má na niečo nadanie, ale nie každý na rovnaké veci. Niekto má talent na maľovanie, iní možno len na to, aby si všimli detaily, ktoré iným ľuďom unikajú. No človek bez talentu neexistuje. Chybou je, ak považujete nie talent za hodnotnejší ako iný, alebo chcete dosiahnuť niečo, čím vás príroda jednoducho neobdarila. Nájdite svoj talent a budete šťastný. Čo vás napĺňa? To je jedna z otázok, ktorú si musíte zodpovedať sami pred sebou. Bez toho nie je možné, aby ste boli spokojný. Dôvod? Práca pri ktorej sa cítite šťastný, to, čo vás baví je to, čo naplní váš život uznaním aj pocitom, že tu nie ste zbytočne. Počúvajte pri hľadaní talentu hlavne svoje srdce. Skúšajte Možno to nebude na prvý raz, ale čím skôr nájdete svoj talent, tým skôr vám v živote zapadnú na miesto povestné správne kolieska. Jasné, znovu sa začínať dá aj v päťdesiatke, ale ak objavíte svoj prirodzený talent už v dvadsiatke, budete mať náskok a ušetríte si roky tápaním. Talent kultivujte Nie každý talent je niečo, na čom sa dá zbohatnúť, alebo zarobiť. Ale napriek tomu je potrebné ho v sebe kultivovať, aby ste boli šťastným človekom. Ak vám talent neprináša zisky, aj tak sa mu venujte po večeroch, cez víkendy, počas dovoleniek. Život budete mať plnohodnotnejší.
Zobraziť článok >
 
Tieto 3 veci konzumujte s mierou, pretože neprospievajú pleti
Ak chcete krásnu pleť, mali by ste ju hydratovať zvnútra dostatočným príjmom tekutín a tiež zvonku vhodnou starostlivosťou, a dopriať jej veľa živín v podobe pestrej stravy. Čo našej pleti v neprimeranom množstve neprospieva? Alkohol Alkohol dehydratuje – zvýrazňuje vrásky v okolí očí a nosa, „nafúkne“ viečka a tiež spôsobí kruhy pod očami, hlboké nasolabiálne záhyby a pokožka na lícach sčervenie. Čo s tým? Keď už chcete piť alkohol, s každým pohárikom si doprajte pohár čistej vody. Mliečne výrobky Všetkého veľa škodí a platí to aj pre mliečne výrobky. V prípade, že ich jete neprimerane veľa, môžete mať problém nielen s kruhmi pod očami a napuchnutými viečkami, ale aj s „čiernymi“ bodkami a vaša pokožka môže byť náchylnejšia na vznik akné. Mliečne výrobky si doprajte 2 – 3 razy týždenne. Preferujte fermentované mliečne produkty, ako napríklad kefíry, acidofilné mlieka či jogurty s probiotickými kultúrami. Cukor V tomto prípade je ideálne, ak sa rafinovanému bielemu cukru vyhnete úplne – prospeje to nielen pleti, ale aj zdraviu a postave. Nadmerný príjem rafinovaného cukru je zodpovedný, napríklad za vrásky na čele, vačky pod očami, bledé škvrny na pleti a tiež akné. Čo s tým? Ak milujete sladkú chuť, siahnite po zdravších alternatívach bieleho cukru, ako je napríklad brezový či kokosový cukor. Vhodnou voľbou je aj stévia. Všetko pre zdravie nájdete aj na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/. Zdroj foto: pixabay.com
Zobraziť článok >
 
5 ohromných dôvodov, prečo jesť viac zeleniny
Všetci vieme, že gro nášho jedálnička by mali tvoriť čerstvé potraviny, ako napríklad ovocie a zelenina. No nie vždy je ľahké zjesť denne 5 – 6 kusov ovocných či zeleninových plodov. Ak by sme sa tohto odporúčania držali, boli by sme zdravšie, spokojnejšie i štíhlejšie. Na druhej strane nikdy nie je neskoro na to, aby sme začali žiť zdravšie. Prečo sa oplatí skonzumovať viac zeleniny už dnes? Budeme krajšie, pretože zelenina je nabitá vitamínmi, minerálmi, stopovými prvkami, vlákninou, antioxidantmi a ďalšími biologicky aktívnymi látkami. Aj vďaka zelenine sa môžeme stať oveľa atraktívnejšími – pokožka bude pevnejšia a pružnejšia bez vyrážok, predídeme vzniku vrások a pigmentových škvŕn. Nehovoriac o tom, že živiny v zelenine prospejú aj vlasom a nechtom. Schudneme a to hneď z viacerých dôvodov. Často maškrtíme a prejedáme sa preto, lebo nášmu telu chýbajú dôležité látky. Okrem toho zelenina obsahuje veľa vlákniny, čiže zasýti nadlho a nespôsobí výkyvy krvného cukru. Navyše má minimum kalórií.  Predídeme zápche, pretože zelenina je prirodzeným zdrojom rozpustnej i nerozpustnej vlákniny. Tá je kľúčová pre zdravie tráviaceho traktu a pravidelné vyprázdňovanie. Zabránime vzniku civilizačných ochorení, ako infarktu, mŕtvici, rakovine či cukrovke. Za tento účinok sú zodpovedné hlavne cenné antioxidanty, ktoré chránia bunky pred oxidačným stresom. Nabije nás energiou, nakoľko obsahuje veľa dôležitých živín, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie tela. Benefity konzumácie zeleniny si môžete pozrieť aj vo videu: Zdroj: youtube.com Akú zeleninu si vybrať? Snažte sa preferovať čerstvú zeleninu. Ak máte možnosť, kupujte ju od lokálnych pestovateľov a zamerajte sa na sezónnu zeleninu. V mrazničke majte vždy uloženú i mrazenú. Príde vám vhod v období, keď dôjdu čerstvé zásoby.  Veľa produktov pre zdravie nájdete aj v našom e-shope na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/
Zobraziť článok >
 
Kávu, jogurty či paradajky nie je vhodné jesť na prázdny žalúdok
Blíži sa koniec roka a spolu s ním mnohí premýšľajú nad novoročnými predsavzatiami, ktoré sa často týkajú aj zdravého stravovania. Ak si dávate predsavzatia z tohto súdka, možno by ste nemali robiť svojmu tráveniu napriek nasledovnými pokrmami či nápojmi: Káva Pitie kávy na lačný žalúdok zvyšuje kyslosť žalúdka, čo môže vyústiť do tráviacich ťažkostí v podobe pálenia záhy či iných problémov. Navyše káva odvodňuje a po nočnom odpočinku by sme sa mali zamerať predovšetkým na doplnenie tekutín. Paradajky Paradajky sú nabité výživnými látkami, avšak obsahujú veľa kyseliny trieslovej. Tá zvyšuje kyslosť žalúdka, čo môže viesť až k vzniku žalúdočných vredov. Paradajky si dajte radšej na večeru.  Jogurt Pýtate sa, prečo nejesť jogurty nalačno? Dôvod je prostý – vysoká kyslosť žalúdočnej kyseliny ničí baktérie mliečneho kvasenia v jogurte, čo je obrovská škoda. Preto si jogurt doprajte radšej až na desiatu. Tak môžete z neho čerpať maximum zdravotných benefitov.  Cereálie Väčšina cereálií je nabitá rýchlymi sacharidmi, stačí si prečítať etiketu produktu – mnohé obsahujú obrovské množstva pridaného cukru! Takéto produkty spôsobujú to, že sme po raňajkách rýchlo hladní, zaťažujú pečeň a sú príčinou epidémie nadváhy a obezity. Čo teda jesť na lačný žalúdok? Ideálnou voľbou je čerstvé ovocie či rozličné obilninové kaše, ako napríklad ovsená, pohánková či kukuričná. Môžete ich dosladiť napríklad medom, ktorý stimuluje imunitu i tráviaci systém. Ak máte radšej slané varianty prvého jedla dňa, siahnite po vajíčkach. Chutné obilné kaše na raňajky i ďalšie produkty pre zdravie nájdete aj v našom e-shope na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/.
Zobraziť článok >
 
Slnečnicový proteín – zdroj bielkovín nielen pre vegánov
Bielkoviny sa zúčastňujú procesov na bunkovej i mimobunkovej úrovni. Okrem toho sú základnou stavebnou jednotkou nášho organizmu – predstavujú súčasť vlasov, nechtov, ale aj svalov. Dospelý človek by mal denne prijať 1 g bielkovín na 1 kg hmotnosti, avšak jedná sa iba o orientačné množstvo, pretože to je veľmi individuálne. Napríklad športovci potrebujú bielkovín viac ako ľudia so sedavým zamestnaním. Bielkoviny sú dôležitou súčasťou jedálnička aj pre tých, ktorí chudnú – napomáhajú budovať svalovú hmotu (čím viac svalov máte, tým viac tuku spálite) a majú výbornú sýtiacu schopnosť. Ak pridáte k nejakému jedlu bielkoviny, lepšie vás zasýti.  Extra tip z nášho e-shopu: BIO slnečnicový proteín pre vegánov Deficitom bielkovín sú ohrození hlavne vegáni, ale aj vegetariáni. Jedným zo zdrojov môže byť slnečnicový proteín. Okrem bielkovín s priaznivým zastúpením aminokyselín obsahuje prospešné tuky, sacharidy a tiež minerálne látky (vápnik, draslík, fosfor, horčík). Ako už názov napovedá, je vyprodukovaný zo semienok slnečníc – semienka sa zbavia šupiek  a vylisujú sa za studenia. Potom dochádza k extrahovaniu cukru, vďaka čomu vzrastie obsah bielkovín. Neobsahuje laktózu ani lepok, čo je dobrá správa pre ľudí s intoleranciami a alergiami. Okrem toho má príjemnú orechovú chuť. Ako používať slnečnicový proteín? Je vhodný na zvýšenie nutričnej hodnoty smoothie, jogurtov, zeleninových či ovocných šalátov. Stačí ho teda pridať do vybraného pokrmu a zamiešať.  Slnečnicový proteín i ďalšie produkty nájdete na: http://zdravie.eiffeloptic.sk. Zdroj foto: pixabay.com
Zobraziť článok >
 
Citáty o živote. Ktorý z nich sa stane vaším životným mottom?
Možno sa vám niekedy stalo, že ste potrebovali radu či povzbudenie a „náhodou“ ste natrafili na citát, ktorý vám pomohol. Možno to dnes bude niektorá z myšlienok, ktoré sme pre vás vybrali. „Keď som mal 5 rokov, mamička mi povedala, že kľúčom života je šťastie. Keď som prišiel do školy, učiteľka sa ma spýtala, čím chcem byť, keď vyrastiem. Povedal som „šťastný". Povedala mi, že som nerozumel otázke. Ja som povedal, že ona nerozumie životu.“  (John Lennon) „Väčšina ľudí premrhá svoju životnú príležitosť, pretože tá je oblečená v montérkach a vyzerá ako práca.“  (T. A. Edison)  „Všetko v živote je experiment. Čím viac experimentov urobíte, tým lepšie.“ (R. W. Emerson) „Ak raz v živote dosiahneš úspech, zistíš, že tým najdôležitejším bola tvoje individualita, odhodlanie a nezávislosť, ktoré boli natoľko silné, že si sa nestratil v dave.“ (O. S. Marden) „Keď ti život predkladá dôvody na plač, ukáž mu, že máš tisíc a jeden dôvod na smiech.“ (D. Carnegie) „Keď sa deň čo deň stretávame stále s tými istými ľuďmi, títo ľudia sa napokon stanú súčasťou nášho života. A keď sú už súčasťou nášho života, pomaly začnú chcieť meniť naše životy. A ak sa nesprávame podľa ich očakávaní, nahnevajú sa na nás. Lebo všetci majú presnú predstavu o tom, ako by mali žiť iní. Pritom im však vôbec neprekáža, že nevedia, ako by mali žiť oni sami.“ (P. Coelho) Množstvo knižiek s citátmi nájdete aj na: http://knihy.eiffeloptic.sk/. Zdroj foto: pixabay.com  
Zobraziť článok >
 
11 spôsobov, ako využiť sódu bikarbónu v domácnosti
Stojí pár centov a dá sa použiť na desiatky spôsobov – ako ústna voda, čistič domácnosti či prísada používajúca sa pri namáčaní strukovín, ktorá eliminuje nepríjemné nafukovanie. Ak ste doteraz jedlú sódu používali maximálne ako ingredienciu do koláčov namiesto prášku do pečiva, je čas, aby ste vyskúšali aj nasledovné tipy: Sódu bikarbónu oceníte vtedy, keď máte problém so zapáchajúcim dychom. Jednoducho čajovú lyžičku sódy rozpustite vo vode a po umytí zubov ústa dôkladne vypláchnite. Sóda bikarbóna poslúži aj ako píling, ktorý vašu pokožku zbaví odumretých kožných buniek. Zmiešajte 3 diely sódy s jedným dielom vody a zmes nanášajte krúživými pohybmi na pokožku. Opláchnite a pleť ošetrite hydratačným telovým mliekom. Poštípal vás komár  a postihnuté miesto nepríjemne svrbí? Naneste naň pastu pripravenú zo zmesi sódy a vody. Čistíte si pravidelne kozmetické štetce a hrebene? Ak nie, mali by ste to napraviť. Napríklad kozmetické štetce je dobré vyčistiť aspoň raz za dva týždne, pretože sú zdrojom baktérií, ktoré sa vám pri líčení dostávajú na pleť a môžu spôsobiť podráždenie. Výbornou voľbou na vyčistenie štetcov je čajová lyžička sódy bikarbóny rozpustená v pohári vody. Štetec namočte do sódovej vody a nechajte pôsobiť. Potom opláchnite a nechajte vyschnúť. Sóda bikarbóna je výborná aj ako prírodný čistič domácnosti. Skvelo vyčistí vaňu, umývadlo, sporák, mikrovlnku i dlaždice. Povrch stačí namočiť vodou, nasypať naň sódu, chvíľu nechať pôsobiť a hubkou vyčistiť. Sóda je tiež dobrý základ pre domáci osviežovač vzduchu. Nasypte ju do nádobky, pridajte niekoľko kvapiek obľúbeného esenciálneho oleja a skvelý osviežovač vzduchu je na svete. Chcete, aby bola bielizeň belšia a hebkejšia? Pridajte ½ šálky jedlej sódy k praciemu prostriedku. Nádobka so sódou umiestnená do chladničky neutralizuje nepríjemné pachy.  Väčšie množstvo sódy pomôže prečistiť vodovodné odtoky. V tomto prípade je vhodná kombinácia s octom. Dostali ste krásnu kyticu kvetov? Ak do vázy s vodou pridáte lyžičku jedlej sódy, vydržia vám dlhšie. Ak máte radi strukoviny, ale prekáža vám, že vás po ich konzumácii nepríjemne nafukuje, skúste tento trik – strukoviny nechajte aspoň 8 hodín namočené vo vode s lyžičkou sódy bikarbóny. Potom ich opláchnite a pripravte podľa ľubovôle.  Ak ste sa rozhodli sódu využiť ako píling, ale chýba vám hydratačné telové mlieko či iná kozmetika, pozrite sa do nášho e-shopu na: http://krasa.eiffeloptic.sk/ Zdroj foto: pixabay.com
Zobraziť článok >
 
7 tipov pre dokonalý úsmev
Mnohé z nás nerady odhaľujú úsmev napríklad na fotografiách, pretože nie je dostatočne „biely“.  Ako sa k žiarivému úsmevu dopracovať? Po niektorých jedlách či nápojoch (jedná sa napríklad o kávu, čaj, červené víno, sójovú omáčku, čučoriedky, černice či cviklu), ktoré „farbia“ zuby, je dôležité umyť ich kefkou a pastou. Ak sa jedná o nápoje, pite ich slamkou. Žltý povlak na zuboch zanechávajú aj cigarety. Ak nemáte možnosť umyť si zuby kefkou, tak si ústa aspoň vypláchnite čistou vodou, poprípade aj šetrnou ústnou vodou. Dobrou voľbou je aj žuvačka bez cukru, ktorá stimuluje produkciu slín, ktoré majú tiež čistiacu schopnosť. Ak sa nebojíte experimentov, môžete na domáce bielenie zubov použiť sódu bikarbónu, kokosový olej, jablčný ocot, citrónovú či pomarančovú kôru či jahody. V žiadnom prípade to však nepreháňajte, aby ste si nepoškodili zubnú sklovinu. Možno to bude znieť ako banalita, ale belší úsmev vám môže priniesť aj pravidelná výmena zubnej kefky. Ak je opotrebovaná, zuby nemôžete dobre vyčistiť. Niektorí odborníci preferujú pred bežnými zubnými kefkami elektrické. Pri čistení zubov nevynechávajte ani jazyk. Zabránite tak nielen zápachu z úst, ale aj vzniku škvŕn na zuboch. Jedzte veľa čerstvého ovocia a zeleniny, ako napríklad jabĺčka, hrušky či mrkvu. Aj takto môžete predísť vzniku „žltého“ úsmevu. Vyhnite sa pitiu energetických nápojov a pozor aj na športové nápoje, ktorú sú často plné cukru. Ak ich máte rady, zuby si ihneď umyte alebo aspoň vypláchnite ústa. Samozrejmosťou je pravidelná návšteva stomatológa, dentálneho hygienika, pravidelné čistenie zubov kefkou, pastou, medzizubnými kefkami a zubnými niťami.  K bielym zubom patrí aj dokonalý rúž. Klikajte na: http://krasa.eiffeloptic.sk/.
Zobraziť článok >