Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
4 trendy v líčení, ktorým už naozaj odzvonilo!
Ako sa hovorí, všetkého veľa škodí. Dôkazom toho sú aj tieto trendy v líčení, ktoré síce niekedy boli „in“, no dnes by ste nimi viac stratili, než získali. Výrazné dymové líčenie Dnes očaríte skôr jemným, prirodzeným líčením, no hrubé očné linky a tmavé očné tiene boli ešte nedávno veľmi trendy. Výrazné dymové líčenie vám nepridá len roky, ale budete s ním vyzerať aj neprirodzene. Zväčšenie pier kontúrkou Plné pery vyzerajú stále sexy, no pravda je taká, že schopnosť vedieť s kontúrkou narábať tak, aby vyzerala na vašich perách prirodzene, majú len profesionálky venujúce sa líčeniu. S takýmto typom líčenia preto radšej sama neexperimentujte, inak by ste mohli vyvolať dojem „pier klauna“. Umelé mihalnice Tomuto neprirodzenému trendu naozaj končene odzvonilo. Zvoľte si radšej špirálu, ktorá vaše riasy krásne zvýrazní a predĺži, no stále budú vyzerať prirodzeným dojmom. Príliš hrubé alebo príliš tenké obočie Obočie je jedným z najčastejších „kameňov úrazu“ každého líčenia. Stačí zvoliť nesprávny odtieň alebo nesprávny tvar a môžete pokaziť všetko. Pri úprave obočia sa preto snažte zachovať ako jeho prirodzený odtieň, tak aj jeho prirodzenú líniu. Pestrý výber dekoratívnej kozmetiky pre každú príležitosť nájdete v našom eshope krasa.eiffeloptic.sk.   
Zobraziť článok >
 
7 rád, ako ráno vstať s úsmevom na perách
Nechce sa vám ráno vstávať, neustále posúvate budík a potom nič nestíhate? Verte, že sa tomu dá ľahko predísť. Stačí sa držať našich rád. Chodievajte spať v rovnakom čase Možno to znie banálne, ale aj spánok je vecou zvyku a priorít. Každý z nás by mal spať minimálne 7 hodín, aby mohol počas dňa naplno fungovať. Okrem toho je dôležité chodiť spať v rovnaký čas a v rovnakú dobu aj vstávať. Platí to aj pre víkendy. Uvidíte, že ak sa budete držať tohto pravidla, skvalitní vám to nielen pracovný, ale i osobný život. Pustite dnu slniečko Je pravda, že pre tvorbu melatonínu – spánkového hormónu je dôležitá tma. Avšak ak necháte rolety či žalúzie aspoň trošku tak, aby prepúšťali svetlo, ráno sa vám bude vstávať lepšie. Dajte si strečing Verte, že vám úplne postačí strečing v posteli. Ponaťahujte si ruky a nohy, posediačky rozhýbte krčnú chrbticu. Nezabudnite na pomalé a hlboké dýchanie. Budík uložte na druhý koniec miestnosti Ak ja vaším najväčším problémom to, že budík neustále posúvate a potom v dôsledku toho nestíhate, stopnite to tak, že ho uložíte ďaleko od postele. Budete nútení vstať a prebrať sa. Nechajte, nech vás prebudí vôňa kávy Neviete si ráno predstaviť bez kávy a jej úžasnej arómy? Potom si na kávovare nastavte časový spínač tak, aby vás v pravý čas zobudila dokonalá vôňa čerstvo pripravenej kávy. Tie najlepšie druhy káv nájdete aj v našom e-shope na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/.
Zobraziť článok >
 
Prečo piť kombuchu každý deň?
V Číne a na Ďalekom východe je kombucha (kombuča) známa tisíce rokov kvôli obrovským prínosom pre zdravie a čoraz populárnejšia je aj u nás. Čo je to kombucha? Kombuča je kvasený (fermentovaný, živý) nápoj, ktorý vzniká pôsobením kvasiniek na zložky čaju a cukru. Používa sa napríklad čierny, zelený alebo aj šípkový čaj a ako sladidlo tradičný cukor, med alebo ovocie. Dôležité je dodržať správny postup prípravy tohto fermentovaného nápoja – vo finále by mal byť jemne perlivý a mať sladkokyslú chuť. Ako si pripraviť kombuchu? Vystačíte si s tromi ingredienciami – čajom, cukrom a kultúrami pre výrobu kombuchy. Je dôležité dodržať postup pre prípravu tohto fermentovaného nápoja, dbať na čistotu a zakúpiť si kvalitné kultúry na výrobu kombuchy. Ak tak neurobíte, môžete si viac uškodiť, ako pomôcť. Postup výroby kombuchy nájdete vo videu: Zdroj: youtube.com Tu je niekoľko pozitív, pre ktoré sa oplatí kombuchu piť pravidelne: Podľa vedcov z Lotyšska má kombucha štyri hlavné zdravotné výhody –  organizmus očisťuje, vďaka obsahu antioxidantov ho aj chráni, dodáva energiu a stimuluje imunitu. Obrovským pozitívom kombuchy je obsah probiotík, teda prospešných baktérií. Nachádzajú sa v nej tieto – Gluconacetobacter, Acetobacter, Lactobacillus  a Zygosaccharomyces. Vďaka nim kombucha priaznivo vplýva na trávenie a posilňuje imunitný systém. Takisto môže byť prevenciou vaginálnych kvasinkových infekcií u žien. Zastúpené antioxidanty chránia bunky pred poškodením, čím zabraňujú vzniku civilizačných ochorení a spomaľujú celkové starnutie organizmu. Podľa vedeckých štúdií kombucha stimuluje metabolizmus a pomáha pri chudnutí. Tento účinok sa zatiaľ pripisuje hlavne obsahu kyseliny octovej a polyfenolom.
Zobraziť článok >
 
Výnimočné koreniny, ktoré dodajú jedlám šmrnc a vy budete zdravší
Dochucujete jedlo iba soľou a čiernym korením? Je to škoda, pretože príroda nám ponúka množstvo chutných a zdravých korenín. Nebojte sa ani tých menej známych, ako aníz, kardamóm či koriander. Aníz Bolí vás žalúdok alebo sa neviete zbaviť kašľu? Doprajte si aníz. Má priaznivé účinky pre zdravie a je stvorený na kulinárske účely kvôli svojej jemne sladkej vôni a chuti, ktorá pripomína sladké drievko. Semienka anízu obsahujú vitamíny zo skupiny B, ktoré sú dôležité pre udržanie dobrej nálady i štíhlosti.  Prednosťou anízu je aj obsah viacerých minerálov, pričom bohato zastúpené je napríklad železo. Bobkový list Hoci patrí bobkový list medzi veľmi staré koreniny, zväčša ho používame iba v niektorých jedlách, ako je fazuľa, zemiaky, šošovica či rajčinová omáčka. Nebojte sa ho však pridať ani k mäsu či hubám, dodá im vynikajúcu chuť. V bobkovom liste sa nachádza veľa zdraviu prospešných zlúčenín. Ak máte k dispozícii čerstvý bobkový list, je bohatou zásobárňou vitamínu C. Takisto je zdrojom kyseliny listovej a betakaroténu – provitamín A je nevyhnutý pre správny zrak i peknú pokožku. Zastúpený draslík zasa reguluje krvný tlak. Kardamóm Rozdrvené semienka sa hodia do sladkých jedál. Celé sa používajú skôr v slaných pokrmoch. Kardamóm sa hodne využíva v ázijskej kuchyni. Kvôli aróme sa pridáva aj do kávy, čaju či studených nápojov. Podobne, ako ostatné koreniny, je nabitý antioxidantmi, ktoré podporujú zdravie. V tradičnej medicíne sa používa proti kŕčom, nadúvaniu i na uľahčenie vykašliavania. Kardamóm je aj diuretikum. Obsahuje draslík, vápnik, horčík, železo a mangán. Železo je prevenciou anémie, vápnik chráni pred osteoporózou a draslík pred vysokým krvným tlakom. Koriander V semiačkach koriandra sa nachádzajú niektoré prospešné mastné kyseliny a esenciálne oleje. Z toho dôvodu je koriander stvorený ako pomocník pri tráviacich ťažkostiach – výborne zmierňuje nadúvanie. V semenách sa nachádza aj vláknina, ktorá zvyšuje objem stolice, a teda je prevenciou zápchy. Takisto zrnká obsahujú minerálne látky, ako napríklad meď a železo, ktoré sú dôležité pre červené krvinky. Zinok je potrebný pre dobrú imunitu i funkčnosť spermií. Zaujímavé je, že aj v sušených semienkach sa nachádza slušný obsah vitamínu C. Kde koriander použiť? Hodí sa k dusenému mäsu, údeninám, ale aj do zákuskov či sladkého pečiva. Mleté semená sú výbornou prísadou do marinád. Muškátový oriešok Obsahuje betakarotén, vitamín C, železo i vápnik. V čínskej a indickej medicíne sa mu pripisujú protiplesňové vlastnosti, pomôže pri nadúvaní i poruchách nálady. Niekde sa dokonca využíva ako afrodiziakum. Je zdrojom eugenolu, ktorý prináša úľavu od bolesti zubov. Muškátový orech má intenzívnu chuť a používa sa najmä pri príprave pečiva a koláčov. Čerstvo pomletý dobre chutí aj v mäsových jedlách, strukovinách či polievkach. Chcete si posilniť zdravie koreninami a urobiť jedlá chutnejšími? Inšpirujte sa knihami o koreninách z nášho e-shopu na: http://knihy.eiffeloptic.sk/ Zdroj foto: pixabay.com
Zobraziť článok >
 
Hodina strávená v horúcom kúpeli spáli toľko kalórií ako 30-minútová chôdza
Čas odhaľovania našich tiel sa pomaličky blíži. Mnohé z nás sa snažia zhodiť prebytočné kilá nadobudnuté počas zimných mesiacov alebo doladiť drobné nedostatky pohybovou aktivitou či úpravou stravy. Samozrejme, ak chcete pevné a sexi telo, bez športu a skvalitnenia stravovacích zvyklostí to nepôjde. Avšak vedci z Loughborough University sa zamerali na účinky horúceho kúpeľa v súvislosti s kontrolovaním hladiny cukru v krvi a spotrebou energie, čiže spálených kalórií. Do pokusu zapojili 14 mužov. Tí strávili hodinu v kúpeli s teplotou vody 40 stupňov Celzia alebo bicyklovaním. Následne vedci zmerali, koľko muži spálili vykonávanou činnosťou a tiež sledovali hladinu cukru v ich krvi. Aký bol výsledok? Samozrejme, že muži, ktorí bicyklovali, spálili viac kalórií. Avšak počas hodiny kúpania sa v horúcej vode došlo k spáleniu 140 kcal. Presne toľko spáli 60-kilová žena pri 30-minútovej chôdzi, ak pôjde rýchlosťou cca 6,4 km za hodinu. Okrem toho sa v štúdii preukázalo, že kúpeľ i bicyklovanie majú podobný vplyv na hladinu cukru v krvi. Kúpeľ má takisto podľa vedcov i protizápalové účinky, čiže pomáha chrániť pred chronickými chorobami, vrátane cukrovky. Kúpeľ má na telo blahodarne účinky, ktoré môžete zvýšiť tak, že do vody pridáte esenciálne oleje či morskú soľ. Tie nájdete aj v našom e-shope na: http://krasa.eiffeloptic.sk/.
Zobraziť článok >
 
Svetoznáme modelky radia, ako schudnúť. Inšpirujete sa?
Sú krásne a majú miery, ktoré im závidí nejedna z nás. Keďže sa musia udržiavať vo forme, poznajú triky, ako schudnúť a byť fit. Ktoré triky známych modeliek z prehliadkových mól stoja za vyskúšanie? Gigi Hadid je zástankyňou zdravej stravy. Ak budete jesť zdravo a „čisto“, nemusíte sa o svoju figúru obávať. Miranda Kerr je toho istého názoru ako Gigi. Tvrdí, že treba jesť zdravo a preferovať čo najviac organických potravín. Ona sama sa stravuje veľmi zdravo a vďaka tomu má veľa energie. Na tanieri tejto modelky nechýba brokolica, špenát a ani avokádo. Medzi svetoznámymi modelkami nesmie chýbať Naomi Campbell. Deň začína pitím vlažnej vody s citrónom, stravuje sa zdravo a nedá dopustiť na cvičenie jogy. Gisele Bündchen sa venovala kung-fu a miluje jogu, tak sa udržiava vo forme. Adriana Lima tvrdí, že všetko je v strave, preto si dáva pozor na to, čo a koľko zje. Natalia Vodianova vyskúšala stravovanie podľa krvných skupín. Robila tak až po dobu 5 rokov. Myslí si, že modelky i bežné ženy musia byť v prvom rade zdravé a prekypovať energiou, to sa diétami dosiahnuť nedá. Karlie Kloss miluje šport. Za dôležité v tejto oblasti pokladá to, aby ženy nespadli do rutiny v cvičení. Sama sa rada oddáva vysoko intenzívnym cvičeniam, ale aj cvikom, ktoré rozvíjajú flexibilitu. Veľa dobrých rád nielen o chudnutí a cvičení nájdete aj v knižkách z nášho e-shopu: http://knihy.eiffeloptic.sk/.
Zobraziť článok >
 
Pozor na riziká leta. Toto trápi ženy
Ženy myslite na seba! Leto nie je len obdobím, kedy si vychutnávame slnko a pláže, ale aj obdobím, kedy rastie riziko vaginálnej infekcie! S mykózou sa počas svojho života pritom stretnú tri zo štyroch žien. Spúšťa ju kvasinka candida albicans, ktorej nepríjemné dôsledky trápia ženy hlavne v letných mesiacoch. A nie je to len mykóza, ale až v polovici prípadov sú to  rôzne bakteriálne infekcie. Pozor na zaparenie Zaparenie, ktoré vzniká tam dolu aj vďaka mokrým plavkám sa vie veľmi rýchlo premeniť na nepríjemný zápal. Mokré plavky, teda vlhké a teplé prostredie na intímnych miestach totiž podporuje množenie baktérií aj kvasiniek, ktoré sú pôvodcami nepríjemnej infekcie. Každý druhá žena „Určitú formu vaginálnej infekcie prekoná aspoň raz za život každá druhá žena. Minimálne 30 percent žien pritom trpí týmito nepríjemnými problémami opakovane. Mnohé zápaly vznikajú aj podcenením výmeny mokrého spodného dielu plaviek,“ vysvetľuje gynekológ MUDr. Tomáš Fait. Pritom sú ženy na vznik vaginálnych infekcií a zápalov dolných močových ciest veľmi citlivé. „Problémom však zostáva, že mnohé ženy nevedia rozlišovať typ vaginálnej infekcie, a tak volia nesprávnu liečbu,“ dopĺňa gynekológ Doc. MUDr. Tomáš Fait, Ph.D. Ženy si často mylne myslia, že sa jedná o mykózu a zabúdajú na to, že častejšie sú iné typy infekcie, predovšetkým bakteriálne. Liečbu začnú s prípravkom, ktorý ju nemusí vyriešiť a riešenie tak naopak predĺži. Špeciálne probioziká na ženské problémy nájdete TU: TU: http://zdravie.eiffeloptic.sk/    
Zobraziť článok >
 
Ideálne "lenivé raňajky" na dni, kedy si rady odpočiniete v posteli
Rady si niekedy dlhšie poleňošíte v posteli? Na takéto dni sú tieto raňajky ako stvorené. Všetko, čo budete k týmto raňajkám potrebovať je: uzatvárateľná fľaša (skvele vám poslúži zaváraninová) o objeme 0,4 - 0,5 l jemné ovsené vločky grécky jogurt nízkotučné mlieko vaše obľúbené ingrediencie podľa chuti (napr. ovocie, kakao, kokos, čokoláda...) Na spodok fľaše nasypte jemné ovsené vločky. Na ne nalejte mlieko, potom jogurt a nakoniec čokoľvek, čo máte najradšej - vaše obľúbené ovocie, kokos, orechy, či kúsky horkej čokolády. Fľašu uzavrite vekom a jej obsah poriadne premiešajte. Na vrch pridajte nejaké vaše obľúbené ovocie, alebo iné ingrediencie podľa vašej chuti. Fľašu vložte na noc do chladničky. Cez noc sa všetky chute premiešajú, ovsené vločky zmäknú a celá zmes získa veľmi príjemnú konzistenciu a chuť. Túto pochúťku si navyše môžete pripraviť aj 3-4 dni vopred. Pokiaľ sa chcete zásobiť na ešte viac dní, zmes môžete dať pokojne aj zamraziť. Dajte si však pozor, aby ste v tom prípade naplnili len ¾ fľaše, inak by vám mohla v mrazničke prasknúť. Ak máte radšej teplú ovsenú kašu, sklenenú fľašu môžete po vybratí z chladničky pokojne vložiť do mikrovlnnej rúry. Želáme vám dobrú chuť :-) Mnoho výborných a inšpiratívny receptov nájdete aj v knihách v našom eshope knihy.eiffeloptic.sk.
Zobraziť článok >
 
PRODUKT DŇA: Odšťavovač Concept, ktorý sa stane vaším nenahraditeľným pomocníkom!
Pokiaľ radi urobíte niečo pre svoje pre svoje zdravie a dbáte na zdravý životný štýl, pri našom dnešnom "Produkte dňa" si určite prídete na svoje. Je ním odšťavovač Concept Vitalis LO-7025, ktorý vám bez námahy vyčaruje radu ovocných nápojov, ktoré budú nielen lahodne chutiť, ale budú aj plné vitamínov, minerálov a živín nevyhnutných pre váš organizmus. Odšťavovať v ňom môžete nielen zeleninu, ale aj ovocie. Viete si predstaviť chutnejšiu prevenciu pred radou rôznych ochorení? Odšťavovať Concept Vitalis LO-7025 má príkon 850 W a do jeho zbernej nádobky sa vojde až 1 l čerstvej, chutnej šťavy. O vašu bezpečnosť sa pritom postará do detailov premyslený bezpečnostný systém, ktorý zabráni fungovaniu spotrebiča v prípade, že všetko nie je na svojom mieste. Tento prepracovaný odšťavovač vám ponúka až 2 možnosti nastavenia rýchlosti - rýchlosť pre mäkké plody (citrusy, broskyne, banány a pod.) a rýchlosť pre tvrdé plody (uhorky, jablká, mrkvy a pod.). Určite oceníte taktiež ľahkú rozobrateľnosť, ktorá vám zaručí rýchle a pohodlné čistenie. Obrovskou výhodou je taktiež nezvyčajne dlhá plniaca trubica, takže jednotlivé plody už nemusíte krájať na menšie kúsky. Priemer plniaceho otvoru je tiež viac než dostatočný - dosahuje 7,2 cm. Zásobník na odpad má až objem až 1,8 l. Bonusom je vzhľad odšťavovača, ktorý kombináciou čiernej farby a použitého nerezu pôsobí naozaj elegantne. Poteší vás teda nielen svojím vynikajúcim výkonom, ale rovnako dobre sa bude vynímať aj na vašej kuchynskej linke.Váš môže byť už za výhodných 58,68€ s poštovným zdarma. Pokiaľ vás náš dnešný tip zaujal, môžete si ho zakúpiť v našom e-shope zdravie.eiffeloptic.sk, konkrétne na tomto odkaze.
Zobraziť článok >
 
Čo sa stane, keď budete jesť až 10 porcií ovocia a zeleniny denne?
Aktuálne odporúčanie odborníkov znie nasledovne – denne skonzumujte 5 – 6 porcií zeleniny a ovocia. S tým súhlasia aj vedci z Imperial College v Londýne, podľa ktorých už 5 porcií zeleniny a ovocia denne znižuje riziko vzniku rozličných ochorení. Avšak najväčšie zdravotné benefity môže človek získať vtedy, keď skonzumuje až 800 gramov ovocných a zeleninových plodov, čo je zhruba 10 porcií. Poďme si výsledky tejto analýzy zverejnenej v International Journal of Epidemiology rozobrať podrobnejšie. Do analýzy bolo začlenených až 95 samostatných štúdií. Vyplynulo z nej, že až k 7,8 miliónu úmrtí dôjsť nemuselo, keby dotyční dodržiavali vyššie uvedené odporúčanie. Musíte uznať, že sa jedná o veľmi zaujímavé zistenie, ktoré by mohlo nakopnúť správnym smerom nejedného „odporcu“ konzumácie ovocia či zeleniny. Takto dáte podľa vedcov stopku srdcovocievnym chorobám Ak budete preferovať konzumáciu jabĺk, hrušiek, citrusových plodov, čakanky, špenátu a ďalších druhov šalátov, predídete vzniku infarktu, mŕtvice a vôbec kardiovaskulárnym ochoreniam ako takým. Konkrétne zo štúdie vyplynulo, že 10 porcií ovocia a zeleniny denne znížilo riziko srdcových chorôb o 24 % a mŕtvice o 33 %, rakoviny o 13 %. Ako predchádzať vzniku rakoviny? Aj na túto otázku dáva odpoveď daná štúdia. Stačí sa zamerať na konzumáciu špenátu, zeleniny oranžovej a žltej farby (paprika, mrkva) a kapustovitej zeleniny, ako je napríklad brokolica. Tipy, ako jesť viac ovocia a zeleniny Ak denne nezjete takmer žiadne ovocie ani zeleninu, začínajte postupne a s takými druhmi, ktoré vám chutia. Postupne množstvá pridávajte, až kým sa nedopracujete aspoň k odporúčaným 5 – 6 porciám denne. Stavte v tomto smere na pestrosť, aby vaše telo získalo čo najpestrejšiu škálu rozličných vitamínov, minerálov a antioxidantov. Preferujte ovocie a zeleninu z lokálnych zdrojov, ale nebojte sa jedálniček spestriť ani exotikou. Vhodnou voľbou, ako zvýšiť príjem zeleniny a ovocia je príprava smoothie alebo kvalitných štiav. Ak sa rozhodnete pre prípravu smoothie, nezabudnite do nich pridať aj kvalitný proteín, semiačka či oriešky z nášho e-shopu: http://zdravie.eiffeloptic.sk/.
Zobraziť článok >
 
Letia na vás komáre? Toto vás pred nimi ochráni na letnej grilovačke!
„Chutí“ dotieravým komárom vaša krv a máte telo posiate svrbiacimi štípancami? Chystáte sa na letné grilovanie s rodinou či priateľmi a hľadáte spôsob, ako sa pred týmto dotieravým hmyzom ochrániť? Skúste naše tipy. Nadopujte sa béčkom Vitamíny skupiny B sa spájajú aj s ochranou proti komárom. Konkrétne, ľudia, ktorí majú v tele vyššiu hladinu vitamínu B1, nie sú pre komáre atraktívni, pretože im „smrdia“. Keďže vitamín B1 patrí do skupiny B vitamínov, ktoré v tele fungujú ako jeden tím, je vhodné dopriať si ho spolu s ostatnými B vitamínmi. Používajte repelent Na letnej grilovačke alebo v prírode oceníte repelent. Môžete si ho kúpiť v lekárni, drogériách alebo pripraviť doma. Komáre odpudzuje napríklad čajovníkový olej, rozmarín alebo alpa v kombinácii s klinčekmi. Receptov nájdete na internete neúrekom. Noste dlhé rukávy Komáre sú aktívne hlavne večer a obľubujú miesta pri vode. Ak sa chystáte grilovať, oblečte si ľahké oblečenie s dlhým rukávom. Ochráni vás pred vznikom štípancov a budete sa cítiť pohodlne, aj keď sa vonku ochladí.  Pomôžu aj fakle V špecializovaných obchodoch zoženiete fakle, ktoré majú schopnosť komáre odpudiť a zároveň slúžia ako skvelá dekorácia. Vhodnou voľbou sú napríklad citronelové fakle. Repelenty, ktoré vás ochránia proti komárom, nájdete v e-shope tu: https://krasa.eiffeloptic.sk. Zdroj foto: pixabay.com
Zobraziť článok >
 
Strava má vplyv na ovulačnú neplodnosť
Príčin neúspešného snaženia sa o bábätko môže byť viacero. Okrem tých závažnejších, ktoré patria do rúk lekára, sú však aj také, s ktorými si vieme poradiť samy – niekedy jednoducho príliš tlačíme na pílu, alebo máme príliš veľkú hmotnosť a nezdravé stravovacie návyky, čo ovplyvňuje produkciu dôležitých hormónov. Strava ovplyvňuje plodnosť žien Je to vedecky potvrdené. Za všetky vedecké štúdie môžeme spomenúť štúdiu odborníkov z Harvard School of Public Health. Tí sledovali 18 000 žien a ich stravovacie návyky počas ôsmich rokov. Čo vedci zistili? Tak napríklad, že ženy, ktoré jedli potraviny bohaté na trans-mastné kyseliny, veľa živočíšnych bielkovín a nezdravých sacharidov, trpeli častejšie ovulačnými problémami. Odborníci teda ženám radia, aby sa vyhli nezdravým zdrojom tukov (rafinované oleje, konzervy, mastné klobásy, salámy...), a tiež eliminovali nezdravé rýchle sacharidy (sladkosti, koláče, zákusky) a živočíšne druhy bielkovín v podobe mastných druhov mies i tučných mliečnych výrobkov – zdrojom pomerne kvalitných bielkovín sú aj strukoviny, oriešky či semienka. Ak sa napríklad rozhodnete 5 % z celkového množstva skonzumovaných kalórií venovať príjmu rastlinných a nie živočíšnych bielkovín, zníži sa riziko ovulačnej neplodnosti až o polovicu! Čo je ešte dôležité? V rámci tejto štúdie ešte vedci zistili, že ženy, ktoré konzumovali dostatok železa, zinku, vápnika, vitamínov skupiny B (vrátane kyseliny listovej), vitamínu E, vitamínu C, omega-3 nenasýtených mastných kyslín mali menej ovulačných ťažkostí s otehotnením. To znamená, že je dôležité konzumovať veľa celých zŕn, ovocia, zeleniny, strukovín, orechov, semiačok, nízkotučných mliečnych výrobkov a rýb. Zdravé potraviny pre skvalitnenie jedálnička nájdete aj v našom e-shope na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/.  
Zobraziť článok >
 
Tieto „vychytávky“ posilnia krehké nechty
Krehké nechty nielenže nevábne vyzerajú, ale sa aj ťažko upravujú. Zatočiť s nimi vám pomôžu aj nasledovné ingrediencie. Mandľový olej a citrón Krehké nechty môžu byť príznakom starnutia, nedostatku živín či zdravotných ťažkostí. Potrebné živiny im môžete dodať nielen pestrou stravou, ale aj týmto receptom – zmiešajte 1 čajovú lyžičku mandľového oleja s rovnakým množstvom citrónovej šťavy a zmes vmasírujte do nechtov. Poprípade môžete do nej nechty namočiť a nechať pôsobiť 5 minút. Himalájska soľ Himalájska soľ je nabitá množstvom minerálov a stopových prvkov, ktoré prispievajú k pevnosti nechtov. Stačí, ak do ½ šálky vody pridáte 2 polievkové lyžice himalájskej soli a nechty do vody namočíte na 15 minút. Potom na nechty i ruky naneste vyživujúci krém.   Rajčinová šťava  Sezóna paradajok je v plnom prúde, tak to treba využiť. Paradajky sú bohaté na antioxidanty, ktoré prospejú aj nechtom. Ako na to? Z paradajok urobte šťavu, pridajte do nej olivový olej a nechty namočte do tejto zmesi. Po 10-tich minútach pôsobenia umyte a ošetrite krémom. Čajovníkový olej a vitamín E Jedná sa o účinnú zbraň proti lámavosti nechtov – do 1 čajovej lyžičky čajovníkového oleja dajte obsah 1 kapsule vitamínu E. Zmes votrite do nechtov a ich okolia, a počkajte, kým sa vstrebe.  Skvelé prostriedky pre zdravé a silné nechty nájdete na: http://krasa.eiffeloptic.sk/. Zdroj foto: pixabay.com  
Zobraziť článok >
 
5 anti-aging mýtov, ktorým by ste mali prestať veriť
Každá z nás chce vyzerať mlado a sviežo čo najdlhšie, a preto robíme možné i nemožné, aby sme proces starnutia aspoň trošku spomalili. Nuž a so starnutím sa spája aj veľa anti-aging mýtov, ktorým by ste veriť nemali. Ktoré sú najviac rozšírené? Za vznik vrások sú zodpovedné gény Áno, je pravda, že gény hrajú v procese starnutia nemalú úlohu, lenže sú tu aj  oveľa dôležitejšie veci, ako napríklad zdravá strava, dostatok pohybu a tekutín, vhodná starostlivosť či pozitívny prístup k životu. Práve tie ovplyvňujú vznik vrások oveľa viac ako gény.   Čím drahšie kozmetické produkty, tým lepšie výsledky Omyl! Často spoľahlivejšie účinkujú prírodné prostriedky za niekoľko eur ako drahé krémy proti vráskam, čiže vysoká cena nie je zárukou kvality a vašej spokojnosti. Čím viac krému, tým lepšie Aj toto je veľmi rozšírený mýtus. Aplikácia krému, séra či akéhokoľvek kozmetického prostriedku vo veľkom množstve nevedie k lepším výsledkom. Naopak, môže to dospieť až k podráždeniu pokožky a ďalším ťažkostiam. Po zlepšení stavu netreba anti-aging prostriedky ďalej používať Dosiahli ste používaním krému či séra redukciu vrások? Gratulujeme. Znamená to však aj to, že keď ich prestanete používať, objavia sa znovu. Opaľovací krém či mejkap s ochranným faktorom sú v zime zbytočnosť V skutočnosti nie sú. Práve naopak, predstavujú nutnosť. Ochranný faktor v mejkape či BB kréme pleť chráni v lete i v zime pred škodlivými slnečnými lúčmi, ktoré spôsobujú jej poškodenie. Skvelú kozmetiku nielen proti vráskam nájdete aj v našom e-shope na: http://krasa.eiffeloptic.sk/.
Zobraziť článok >
 
Viete, ktoré 3 živiny sú kľúčové pre silné a zdravé nechty?
Na to, aby boli nechty zdravé a krásne, potrebujú nielen vhodnú starostlivosť v podobe manikúry či ošetrujúcej kozmetiky, ale dôležitá je v tomto smere aj strava bohatá na určité látky. Po ktorých vitamínoch či mineráloch siahnuť, ak máte krehké a lámavé nechty a v ktorých potravinách ich nájdete? Zinok Zinok je dôležitý pre správne fungovanie imunitného systému, no nezaobídu sa bez neho ani nechty. Ak je ho v tele málo, majú sklon k lámaniu a sú tenké. Dobre využiteľným zdrojom zinku sú morské plody, ale aj hovädzie mäso. Nachádza sa i v pšeničných klíčkoch, tekvicových semiačkach či vaječnom žĺtku. Železo Deficit železa je zodpovedný hlavne za anémiu, ktorá sa prejavuje slabosťou, bledosťou či únavou. Avšak prejavom deficitu železa sú i vyduté a krehké nechty. Železo je obsiahnuté vo vnútornostiach, mäse, trstinovej melase, horkej čokoláde či orechoch. Vitamíny skupiny B Vitamíny skupiny B sú takisto významnými hráčmi v udržaní pevných nechtov. Dôležitý je napríklad biotín. B vitamíny sa nachádzajú v celých zrnách, orechoch, kvasniciach, strukovinách či zelenej listovej zelenine. Mimochodom, ak máte v tele nedostatok B vitamínov, môžete mať spomalený metabolizmus či sklony k depresiám. Vitamíny pre krásne a zdravé nechty nájdete v e-shope tu: https://zdravie.eiffeloptic.sk/. Zdroj foto: pixabay.com
Zobraziť článok >