Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Zbavte sa mejkapu prirodzene a bez chemikálií
Používame ich dennodenne a často si neuvedomujeme, že mnohé z nich sú plné konzervačných látok, farbív, aróm a ďalších aditív.  Preto je vhodné aspoň z času na čas dopriať pleti prirodzené odlíčenie v podobe týchto pomocníkov. Mnohí z nich zbavia pleť mejkapu i odumretých kožných buniek a pokožku hydratujú i vyživia. Čo stojí za vyskúšanie? Výbornou voľbou na odlíčenie mejkapu i hydratáciu pleti je uhorka. Stačí ju dokonale zmixovať a mejkap odstrániť. Ak vám to nejde, pridajte kokosový alebo olivový olej -  s týmito pomocníkmi to bude hračka. Podobným spôsobom sa dá použiť aj kvalitný biely jogurt. Jednoducho ho naneste na vatový tampón a mejkap odstráňte. Aj v tomto prípade ho môžete skombinovať s obľúbeným olejčekom. Výborný je napríklad mandľový. Ak sa vám nechce nič pripravovať a experimentovať, siahnite po kokosovom oleji. Je vhodný pre všetky typy pleti. Okrem kokosového oleja sa na odlíčenie hodí už spomínaný olivový olej. Vyskúšať môžete aj jojobový, mandľový či olej z hroznových jadier. Výživnou bombou pre pleť je avokádo alebo banán. Ktorúkoľvek z týchto ingrediencií dokonale roztlačte vidličkou, pridajte niekoľko kvapiek oleja a môžete sa pustiť do odličovania. Nielen prírodné olej na odlíčenie nájdete aj v našom e-shope na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/.  
Zobraziť článok >
 
Levanduľa je jednou z TOP byliniek pre krásu. Prečo sa ju oplatí používať?
Levanduľa väčšinu z nás zaujme podmanivou vôňou a milým vzhľadom, avšak je aj výbornou liečivou rastlinou i bylinkou, ktorú ocení naša pleť i vlasy. Na čo všetko je dobrá? Pomôže pri ekzémoch, akné  i drobných popáleninách Ak často bojujete s ekzémami, nemal by vo vašom kozmetickom kufríku chýbať levanduľový esenciálny olej. Okrem iného má aj tú výhodu, že pred nanesením na pokožku ho netreba riediť, napríklad v inom oleji alebo nejakom kréme, ale sa priamo nanesie na postihnuté miesto. Čo sa týka akné a popálenín či iných zápalov na koži, olej možno natrieť priamo na akné, ale účinné je aj naparovanie. Pomáha regenerovať poškodené vlasy Levanduľa má blahodarne účinky i na vlasy, pretože regeneruje poškodené vlasy a zabraňuje ich vypadávaniu. Na tento účel možno použiť napríklad zápar pripravený z kvetov levandule – zápar necháte vychladnúť a opláchnete si ním vlasy, ktoré potom necháte voľne uschnúť. Rovnako dobrú službu urobí aj už spomínaný esenciálny olej.  Spomaľuje starnutie pleti Levanduľa disponuje i anti-aging vlastnosťami najmä preto, že stimuluje krvný obeh. Vďaka tomu je pleť lepšie zásobená živinami a menej náchylná na poškodenie voľnými radikálmi. Aj v tomto prípade možno použiť esenciálny olej, ktorý sa hodí do doma pripravovaných masiek či krémov. Extra tip z nášho e-shopu: Levanduľová voda Je stvorená pre zapálenú a podráždenú pokožku so sklonom k tvorbe akné. Avšak môžu ju využiť aj majiteľky ostatných typov pleti, vrátane zrelej. Všetko pre krásu nájdete aj na: http://krasa.eiffeloptic.sk. Zdroj foto: pixabay.com  
Zobraziť článok >
 
Prejedzte sa ku krásnej pleti. Toto je kľúčové
Mnohé z nás sa snažia o získanie krásnej pleti používaním kozmetiky. Je to správne, avšak kľúčová je zdravá výživa, ktorá by mala obsahovať veľa antioxidantov. Tie pokožku chránia pred poškodením voľnými radikálmi a tým pádom aj pred kožnými problémami a predčasným starnutím. Do tejto kategórie patrí, napríklad vitamín C, betakarotén, lykopén a ďalšie. Ktoré potraviny by nemali chýbať na vašom tanieri, aby ste mali krásnu pleť? Uhorky obsahujú hlavne vodu, ale aj viacero biologicky aktívnych látok, a preto sú stvorené na hydratáciu pokožky zvnútra. Jednoducho ich pridajte do šalátov, k sendvičom alebo ako prílohu k hlavnému chodu. Rajčiny sú zdrojom lykopénu, ktorý je významným zdrojom antioxidantov. Ak paradajky tepelne upravíte, množstvo lykopénu narastie. Preto si ich doprajte nielen čerstvé, ale aj tepelne upravené. Losos je jedným z najbohatších zdrojov omega-3 tukov, ktoré majú protizápalové účinky. Pravidelná konzumácia vás ochráni pred kožnými problémami i predčasným starnutím. Sladké zemiaky sú bohatým zdrojom betakaroténu, takisto silného antioxidantu. Nehovoriac o obsahu vlákniny, ktorá prospeje zdraviu i figúre. Bobuľové ovocie, ako napríklad jahody, maliny a černice obsahujú polyfenoly. Jedná sa o skupinu antioxidantov, ktoré chránia pleť pred oxidačným stresom. Čo sa týka pitného režimu, preferujte čistú vodu – výborne hydratuje pleť. Vhodným doplnkom je zelený čaj bohatý na antioxidanty. Neodopierajte si ani papriku – je zdrojom vitamínu C, ktorý stimuluje produkciu kolagénu. Všetko pre zdravie a potraviny aj pre krásnu pleť nájdete aj na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/.
Zobraziť článok >
 
Chcete byť zdravá a krásna? Doprajte svojmu telu dostatok polyfenolov
Polyfenoly patria medzi najúčinnejšie antioxidanty, ktoré chránia bunky pred poškodením voľnými radikálmi, pričom oxidačný stres spôsobuje vznik mnohých ochorení i predčasné starnutie. Podľa odborníkov existuje viac ako osemtisíc rozličných polyfenolov, ktoré sú prirodzene zastúpené v množstve potravín a nápojov. Polyfenoly ovplyvňujú farbu ovocia a zeleniny, ich chuť a arómu a tiež oxidačnú stabilitu. Tieto antioxidanty majú vedecky preukázané účinky chrániť človeka pred chorobami (rakovina, srdcovocievne ochorenia, cukrovka...), prospievajú tráviacemu a dýchaciemu ústrojenstvu i nervovej sústave, podporujú zdravie kostí, prispievajú k regulácii hladiny krvného cukru, pomáhajú udržiavať zdravú hmotnosť, krásnu pokožku, silné i zdravé nechty. Ak si teda chceme udržať zdravie a vitalitu do vysokého veku, nemali by sme polyfenoly vo svojom jedálnom lístku opomínať.  Ako zabezpečiť telu dostatok polyfenolov? Základom je pestrá strava, v ktorej by nemalo chýbať ovocie (bobuľové ovocie, granátové jablko, grep, pomaranč...), zelenina rôzneho druhu, koreniny (klinček, badián, škorica, oregano), semienka (ľanové, chia...), ale ani nápoje, ako je zelený či rooibos čaj, kvalitná káva či červené víno, v ktorom je zastúpený významný antioxidant resveratrol. Potraviny pre zdravie i štíhlu líniu nájdete aj na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/.
Zobraziť článok >
 
Zázračný harmanček – upokojí, poradí si s migrénou i vyrážkami
Harmanček by mnohé z nás zaradili medzi bežné liečivé rastliny. No v skutočnosti sú jeho účinky na naše telo i psychiku pozoruhodné. V ktorých situáciách sa vám oplatí siahnuť po harmančeku kamilkovom? Kamilky oceníte vtedy, keď večer nemôžete zaspať – doprajte si šálku teplého čaju, do ktorého môžete pridať med. Ideálne je tak robiť aspoň hodinu pred plánovanou dobou odpočinku. Výborný je aj pri stavoch úzkosti, nervozite či depresívnych poruchách. Extra tip z nášho e-shopu: Grow me, relaxačný čaj. Dopestuje si kamilky doma v kvetináči Sušený harmanček na prípravu čaju či obkladov zoženiete bežne v obchodoch a lekárňach. Oveľa lepšie je však pestovať harmanček doma – prinesie vám nielen skvelé zdravotné benefity, ale aj zútulní a rozvonia interiér. Ak ste sa rozhodli pre možnosť pestovať kamilky doma, set Grow me: Relaxačný čaj je pre vás tou správnou voľbou. Zvonku, teda vo forme obkladu, môžete harmanček použiť na rany, popáleniny, odreniny, ale aj kožné problémy, ako napríklad ekzém, lupienku či vyrážky. Siahnite po ňom i vtedy, keď vás trápia menštruačné kŕče, predmenštruačný syndróm alebo vás bolí žalúdok. Úľavu pocítite čo nevidieť. Začínajú sa u vás objavovať symptómy migrény? Potom čím skôr popíjajte kamilkový čaj. Harmanček je pokladom aj v domácej kozmetike – pomôže vám zosvetliť vlasy alebo eliminovať tmavé kruhy pod očami. Láka vás aj pestovanie iných byliniek? Kliknite na tento odkaz a vytvorte si doma prírodnú bylinkáreň.
Zobraziť článok >
 
Túžite po plochom brušku? Týchto potravín sa musíte vzdať!
Sviatky sú za nami a ak sa vám počas nich podaril nabrať nejaký ten kilogram navyše, určite oceníte naše tipy, ktoré vám prinavrátia vašu štíhlosť. Vyhýbajte sa sladeným nápojom Určite ste túto radu už počuli veľakrát, ale pre udržanie štíhlej postavy je naozaj nevyhnutná. Sladené nápoje a štíhla sa postava sa nedajú za žiadnych okolností skĺbiť. Vyhýbajte sa dokonca aj nízkokalorickým nápojom, takisto váš metabolizmus spomalia. Vyhýbajte sa alkoholickým nápojom Prvým, avšak nie hlavným dôvodom je to, že väčšina druhov alkoholu je naozaj vysokokalorická. Najdôležitejšie je však to, že alkohol zvyšuje váš apetít a utlmuje tú časť vášho mozgu, ktorá je zodpovedná za pocit sýtosti. Vyhýbajte sa fast foodu Pokiaľ máte v obľube tento typ jedla, budete sa mu musieť začať zďaleka vyhýbať. Pri fast foode platí nulová tolerancia, nakoľko aj obľúbeným „len 1x týždenne“ do organizmu dostanete priveľa tukov. Vyhýbajte sa majonéze Ak ste fanúšikom majonézy a radi si ňou ochutíte napr. aj zeleninový šalát, je to ďalší zvyk, ktorého sa budete musieť vzdať. Majonéza totiž obsahuje viac ako 80% tuku. Ideálnym riešením je nahradiť napr. nízkotučným bielym jogurtom, ktorý si môžete ochutiť podľa svojej chuti. Vyhýbajte sa hranolkám Hranolky, rovnako ako ktorékoľvek iné smažené potraviny, fungujú ako špongia na nasýtené tuky a do vášho jedálnička by patriť určite nemali. Výbornou alternatívou je nakrájať si petržlen a mrkvu, jemne ich potrieť kvapkou olivového oleja, okoreniť vaším obľúbeným korením a dať do rúry zapiecť. Mnoho výborných a inšpiratívny receptov nájdete aj v knihách v našom eshope knihy.eiffeloptic.sk.
Zobraziť článok >
 
Prečo niektorí ľudia nikdy nezbohatnú. Patríte aj vy medzi nich?
Chudobný a bohatí ľudia sú diametrálne odlišní. A nie sú to peniaze, čo ich odlišujú. Dokázali by ste ich rozlíšiť aj keby boli nahí a na jednom mieste. Inak totiž konajú, myslia aj sa správajú. Ak chcete zbohatnúť, určite nerobte chyby chudobných. Tie sú hlavné štyri. Zarábajú peniaze Chudobní ľudia pracujú preto, aby mali peniaze. Stále ich naháňajú, plahočia sa a to je zmysel ich práce. Neužijú si ani peniaze ani život. Bohatí ľudia robia veci z vášne a nechávajú si za ne zaplatiť. Nerobia na rozmary Jasné, milionári majú aj chaty aj drahé autá. No je to len zlomok výdavkov. Obvykle si tieto plody práce doprajú až vtedy, keď zistia, že majú toľko peňazí, ktoré by bežne neminuli. Naopak, chudobnú ľudia už hneď investujú do áut, značkových vecí, bytov nad ich možnosti a potom celý život robia na veci, ktoré ani nepotrebujú. Nebudujú aktíva Aktíva sú veci, ktoré peniaze prinášajú a neodoberajú. Chudobní ľudia peniaze spotrebúvajú bohatí za ne nakupujú aktíva. To znamená zdroje, ktoré im peniaze prinášajú bez práce. Nevzdelávate sa Svet sa mení rýchlo a treba sa vzdelávať. A to nielen v oblasti, v ktorej ste doma, ale aj v mnohých iných. Pretože všetko so všetkým súvisí a vzdelanie a znalosti plodia peniaze. Chudobní ľudia namiesto do kníh investujú do káblovej televízie a namiesto vzdelávania a čítania sledujú televízne noviny. Ak chcete vedieť, ako investujú a zarábajú bohatí, inšpirujte sa ich knihami na: https://knihy.eiffeloptic.sk/
Zobraziť článok >
 
Ignorujete raňajky? Toto vás čaká!
Patríte medzi tých, ktorí si ráno radšej  dlhšie pospia namiesto toho, aby sa naraňajkovali? Nerobíte dobre a to hneď z viacerých dôvodov. Riskujete vznik kardiovaskulárnych ochorení Podľa štúdie amerických vedcov možno zdravými raňajkami predchádzať infarktu – tí, ktorí vynechávajú raňajky, majú až o 27 % väčšiu šancu, že dostanú infarkt. Z uvedeného vyplýva, že ak trpíte vysokým krvným tlakom alebo cholesterolom, ktoré sú hlavnými príčinami vzniku infarktu, mali by ste raňajkovať každé ráno zdravo a kvalitne. Koledujete si o cukrovku Ignorovanie raňajok sa spája aj s ďalšou civilizačnou chorobou, ktorou je cukrovka. Upozorňujú na to vedci z Harvardu, ktorí do pokusu zapojili viac ako 45 000 žien. Sledovali ich po dobu 6 rokov. Zistili, že tie, ktoré neraňajkujú, majú vyššie riziko vzniku diabetu. To je alarmujúce zistenie hlavne pre pracujúce ženy, pri ktorých je toto riziko vyššie až o 54 %! Je veľká pravdepodobnosť, že priberiete Ak si ráno nedoprajte raňajky, vaše telo bude bojovať s nedostatkom energie. Je veľmi pravdepodobné, že sa dostanete do stavu, že mu ju doprajete v podobe nezdravých rýchlych cukrov alebo tukov. Po ich skonzumovaní budete však o chvíľu opäť hladní. Tak sa dostanete do začarovaného kruhu a prijmete obrovské množstvo kalórií navyše. Budete podráždení Nedostatok energie sa prejavuje aj na našej nálade. Prázdny žalúdok je spojený s nervozitou, podráždenosťou, kolísaním nálad a aj bolesťou hlavy. Preto si každé ráno doprajte kvalitné raňajky, ktoré vás zasýtia a dodajú dostatok energie. Budete bojovať s nedostatkom koncentrácie Mozog potrebuje pre svoje fungovanie dostatok energie. Ak mu ju nedodáte, budete sa trápiť s nedostatkom sústredenia, čo sa vám môže v práci vypomstiť. Ako by mali vyzerať vhodné raňajky? Zásadne sa vyhnite rýchlym sacharidom v podobe bieleho chleba, pečiva a presladených cereálií. Stavte na kvalitné celozrnné produkty. Výbornou voľbou sú celozrnné ovsené vločky s ovocím, semiačkami a orieškami. Siahnuť môžete aj po celozrnnom pečive s kvalitnou šunkou, syrom a zeleninou. Ak nemáte čas, pripravte si proteínový nápoj. Nezabudnite na pitný režim v podobe čistej vody, bylinkového čaju alebo ovocnej šťavy zriedenej s vodou. Výborné potraviny na zdravé raňajky nájdete aj na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/.
Zobraziť článok >
 
Prečo si každý deň dopriať aspoň jednu šálku zeleného čaju?
Viete o tom, že čaj je hneď po čistej vode druhým najčastejšie konzumovaným nápojom na svete? Konkrétne zelený čaj vám pomôže napríklad s lepším sústredením v práci. Je to hlavne vďaka aminokyseline teanín, ktorá priamo pôsobí na mozog tak, že navodzuje stav hlbokej relaxácie, avšak nie za cenu toho, že by ste sa cítili ospalo. Táto aminokyselina je výborná aj na upokojenie, zlepšenie kvality spánku a takisto na sústredenie sa. Takže už 2 – 3 šálky zeleného čaju denne môžu mať prospešné účinky na fungovanie nervovej sústavy. Navyše zelený čaj sa dáva do súvislosti aj s prevenciou Alzheimerovej a Parkinsonovej choroby. Je tu však jedna vec, na ktorú si treba dať pri tomto lahodnom nápoji pozor a to hlavne vtedy, keď milujete aj voňavú kávu. Zelený čaj je aj zdrojom kofeínu a ďalších podobných látok, ktoré sú významnými stimulantmi a ak ho vypijeme priveľa, môžeme mať večer problém zaspať. Aké sú ďalšie pozitívne účinky zeleného čaju? Obsahuje veľa bioaktívnych látok Jedná sa hlavne o polyfenoly, ktoré môžu tvoriť až úžasných 30 % z hmotnosti suchého listu. Polyfenoly sú antioxidanty, ktoré chránia bunky pred voľnými radikálmi a následným vznikom rozličných zdravotných problémov. Je pomocníkom pri zhadzovaní prebytočných kíl Nie všetky štúdie potvrdzujú tento účinok zeleného čaju. Preto možno povedať, že zelený čaj nám môže pomôcť pri spaľovaní tukov a chudnutí. So spaľovaním tukov a zvýšením termogenézy (zahrievaním organizmu) sa spájajú hlavne katechíny. Napríklad podľa vedcov z Veľkej Británie z Hatfieldu sa znížilo množstvo telesného tuku u mužov o 1,63 % v porovnaní s tými, ktorí užívali iba placebo. Chráni zuby Zelený čaj má protizápalové účinky, to znamená, že obmedzuje rast niektorých baktérií v ústach a následný vznik zubného kazu. Dokonca by mal pomôcť i vtedy, keď máte problém so zápachom z úst. Je prevenciou vzniku cukrovky, infarktu i mŕtvice Podľa odborníkov zelený čaj zlepšuje látkovú výmenu glukózy a lipidov. Zjednodušene povedané, zabraňuje prudkým výkyvom krvného cukru a inzulínu, ktoré vedú k inzulínovej rezistencii a neskôr aj k cukrovke. Zelený čaj tiež zlepšuje prietok krvi a inhibuje oxidáciu „zlého“ LDL cholesterolu v žilách, čím zabraňuje vzniku srdcovocievnych ochorení.  Základom je správna príprava Ak chcete čerpať zo zeleného čaju maximum benefitov, musíte ho správne pripraviť. V niektorých krajinách sa na zaliatie čaju používa voda, ktorá bola len privedená k varu, inde taká, ktorá prešla dlhším varom. Avšak základná zásada je, že vodu treba nechať schladnúť na 60 – 80 stupňov Celzia. Následne sa čaj zaleje a nechá lúhovať 2 – 3 minúty. Pestrú paletu sypaných zelených čajov nájdete aj v našom internetovom obchode tu: http://darceky.eiffeloptic.sk/cukrovinky/c5248.htm Zdroj foto: pixabay.com
Zobraziť článok >
 
Štípe vás pleť a je začervenaná? Takto jej pomôžete
Jesenné počasie dáva zabrať nielen našej nálade, ale aj pokožke. Chlad, vietor a dážď v kombinácii s pobytom vo vyhriatych bytoch ju vysušujú. V dôsledku toho je napnutá, začervenaná, šúpe sa a často aj štípe. Jednou z možností, ako tomu predísť, je dôsledná hydratácia a výživa. To znamená, že pokožke treba pravidelne dopriať denný a nočný krém pre suchú a citlivú pleť, dostatočne piť a prijímať jedlá, ktoré sú bohaté na vitamíny, minerály, stopové prvky, kvalitné proteíny a zdravé tuky. Ako si však pomôcť rýchlo, keď potrebujete okamžitú pomoc? Pripravte si nasledovné suroviny: olivový olej čerstvo vytlačenú šťavu z citróna prírodné mydlo Najprv si tvár umyte pomalými a krúživými pohybmi prírodným mydlom, aby ste ju zbavili všetkých nečistôt. Následne mydlo opláchnite a vatový tampón namočte do olivového oleja, a naneste na pleť. Nechajte pôsobiť 15 minút. Ak by sa vám zdalo, že olej sa rýchlo vstrebáva, tak pokožku ním ešte priebežne natrite. Po uplynutí doby zvyšky olivového oleja obrúskom odstráňte a pleť tonizujte citrónovou šťavou. Ak by vám nerobila dobre, tak tento krok vynechajte. Na záver opláchnite vodou a jemne osušte. Ak máte potrebu, použite ešte hydratačný krém. Ak tento postup zopakujete viac dní za sebou, vysúšaniu pokožky sa vyhnete úplne a bude žiariť aj počas pochmúrnych jesenných dní. Celý postup nájdete aj vo videu:  Zdroj: www.youtube.com
Zobraziť článok >
 
Až 30-tisíc Slovákov zomrie ročne na choroby srdca. Ako tomu predísť?
Ak si zoberieme stav napríklad vo Veľkej Británii, tam zomiera na ischemickú chorobu srdca jeden zo šiestich mužov a jedna z desiatich žien. Prečo to je tak? Na to, aby sme prišli na príčiny, nepotrebujeme byť špičkoví odborníci. Stačí sa pozrieť na spôsob nášho života – po celý deň sedíme, šport je pre nás často až nepriateľom, jeme jedlá bohaté na trans-mastné a škodlivé nasýtené mastné kyseliny, prepchávame sa rafinovaným cukrom, fajčíme, preháňame to s alkoholom a stresujeme sa. Chcete to zmeniť? Začnite stravou Na začiatok si vyberte napríklad iba jedno odporúčanie a snažte sa ho dodržiavať. Postupne pridávajte ďalšie. Poďakuje sa vám nielen vaše srdce. Denne si dajte 5 porcií čerstvej zeleniny a ovocia. Zameňte bielu múku za celozrnnú. Týka sa to cestovín, pečiva i sladkostí. Dvakrát týždenne si doprajte tučné ryby, ako napríklad lososa či tuniaka. Pre zdravie srdca sú veľmi dôležité omega-3 tuky, ktoré v našej strave stále absentujú. Problémom je aj to, že nedodržiavame správny pomer medzi omega-3 a omega-6 tukmi, práve tie druhé v našej strave neprimerane dominujú, čo vedie k zdravotným problémom. Preto okrem tučných rýb jedzte hojnejšie aj ľanové či chia semienka. Extra tip z nášho e-shopu: Ľan hnedý, 300 g, 0,96 eura Vyhnite sa konzervám, klobásam, slanine, párkom a trans-mastným tukom v koláčoch, tortách, zákuskoch, čokoládach či sušienkach. Rafinovaný palmový olej zameňte napríklad za extra panenský olivový olej. Nebojte sa ani ďalších kvalitných olejov, ako napríklad tekvicového či konopného. Extra tip z nášho e-shopu: Konopný olej, 250 ml, 9,61 eura Je bohatý na bielkoviny, zdravé tuky, vitamín E a viaceré minerály a stopové prvky. Eliminujte príjem rafinovanej soli, siahnite radšej po zdravšej alternatíve v podobe draselnej či himalájskej soli. Alkohol pite s mierou a preferujte kvalitné červené víno alebo pivo. Nie je vám ľahostajné vlastné zdravie? Chcete byť vitálni do vysokého veku? Potom športujte, stravujte sa zdravo a myslite pozitívne. Inšpiráciu nájdete aj v našom e-shope na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/.
Zobraziť článok >
 
Akú farebnú kombináciu si zvolíte pre váš vianočný stromček tento rok?
Vianočný stromček ešte ozdobený možno nemáte, no určite ste už premýšľali nad farebnou kombináciou, ktorú si pre tento rok zvolíte. Kovové odlesky dodajú vašej domácnosti eleganciu Medená farba a rôzne iné kovové odtiene dodajú nielen vášmu stromčeku, ale aj celej vašej domácnosti punc luxusu. Kovové odtiene sú zároveň ozdobami, ktoré môžete skvele kombinovať s inými farbami. Spojte ich na stromčeku napríklad s červenou, zelenou, tyrkysovou, či bielou. Krásny „zimný“ efekt dosiahnete aj vtedy, ak skombinujete matné medené alebo zlaté ozdoby so striebornými s leskom. Zasnežený efekt pomocou bielej In sú nielen „zasnežené“ stromčeky s bielymi koncami vetvičiek, ale aj zdobenia čisto bielymi ozdobami. Takto ozdobený stromček vyzerá naozaj elegantne a luxusne zároveň. Navyše biela farba je farbou neutrálnou, takže takto nezvyčajne, no originálne ozdobený stromček sa hodí takmer do každej domácnosti. Málokto odolá klasickej „vianočnej“ červenej Stará dobrá klasika, ktorá sa neopozerá asi naozaj nikdy. Priam dokonale vyzerajú červené ozdoby v kombinácii so zlatou. Môže vyzerať stromček vianočnejšie? Bonusom červenej farby je aj to, že symbolizuje radosť a lásku. Tiež stimuluje činnosť srdca, zvyšuje sebavedomie a zaháňa negatívne myšlienky. Magická fialová vám učaruje atmosférou, ktorú vytvorí Obľube sa v posledných rokoch tešia aj stromčeky s fialovou výzdobou. Častou je pritom kombinácia so striebornou, alebo s bielou farbou. Fialová farba je známa aj tým, že do miestnosti vnesie dobrú, priateľskú náladu, no rovnako aj spaľujúcu vášeň. Tradičné slovenské Vianoce s prírodnou výzdobou Ak si zvolíte tento typ výzdoby, vykúzlite si vo vašom domove čarovnú atmosféru plnú pohody a tradícií, na ktoré sa dnes žiaľ už mnohokrát zabúda. Ozdobte preto váš vianočný stromček jablkami, orieškami, plátkami sušených pomarančov a citrónov, či ozdobami z dreva, imela, machu, vrecoviny a slamy. Obzvlášť silnú atmosféru vyžarujúcu z vášho stromčeka vyčarujete, ak si niektoré ozdoby vytvoríte vlastnoručne. Na ich zavesenie použite prírodný špagát alebo decentné stužky zelenej, či červenej farby.  
Zobraziť článok >