Okoreňte si život načerveno. Červená paprika má mnoho benefitov

Vraj najkvalitnejšia červená paprika pochádza z Maďarska. Kto ju vyskúšal, zrejme s týmto tvrdením súhlasí.
Lenže červená paprika nie je stvorená len na dochucovanie jedál, ale má aj množstvo zdravotných benefitov, o ktorých mnoho ľudí ani len netuší. Napríklad sladká červená paprika obsahuje vysoké množstvá betakaroténu a ďalších karotenoidov. Pozitívom štipľavej papriky je hlavne obsah kapsaicínu, významného antioxidantu.
Vedeli ste, že červená paprika:
- je bohatá na antioxidanty (jedná sa hlavne o karotenoidy), ktoré pomáhajú bojovať proti nebezpečnému oxidačnému stresu a chorobám,
- je prevenciou rakoviny a podľa výskumov pomáha aj pri liečbe nádorových ochorení (hlavne štipľavá paprika kvôli obsahu kapsaicínu),
- predstavuje užitočné korenie pre diabetikov, pretože kapsaicín zastúpený v štipľavej paprike pomáha lepšie spracovávať cukor,
- prospieva zraku vďaka zastúpeným karotenoidom,
- udržuje silné srdce – vitamín B6 je pomocníkom pri znižovaní krvného tlaku a predstavuje prevenciu anémie.
Zaujímavosť: viete, čo obsahuje polievková lyžica kvalitnej červenej papriky?
V tomto množstve je cca 20 kcal, 1 g proteínov, 2,5 g vlákniny, 71 % odporúčanej dennej dávky provitamínu A, 14 % ODD vitamínu B6, 10 % vitamínu E, ďalej vitamín C, železo, draslík a aj ďalšie vitamíny zo skupiny B, nielen vitamín B6.
Červenú papriku i ďalšie koreniny nájdete aj v našom e-shope na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/.