Pripravte si domáci kešu nápoj. Budete ho milovať

Počet ľudí s intoleranciou laktózy narastá, a preto je čoraz viac z nich odkázaných na rastlinné náhrady. Jednou z nich je aj kešu mlieko.
Čo budete potrebovať?
- kešu orechy v bio kvalite, kvalitný javorový sirup, himalájsku soľ, čistú utierku
Ako na to?
Šálku kešu orieškov zalejte vodou a nechajte odpočinúť cez noc. Potom dajte kešu do mixéra a zalejte štyrmi šálkami vody. Nezabudnite na štipku himalájskej soli, ktorá je zdrojom viacerých prospešných minerálov a stopových prvkov. Následne všetko dokonale zmixujte a preceďte cez utierku. Na záver podľa chuti doslaďte javorovým sirupom.
Postup nájdete aj vo videu:
Zdroj: youtube.com
Prečo práve kešu mlieko?
Kešu oriešky obsahujú veľa vlákniny, vitamínov, minerálov, antioxidantov a prospešných zdravých tukov. Chránia pred vznikom srdcovocievnych ochorení, pretože priaznivo ovplyvňujú hladinu cholesterolu. Z minerálov sú zastúpené hlavne mangán, draslík, meď, horčík, zinok a selén. Vitamíny skupiny B vplývajú na činnosť látkovej výmeny a funkciu nervovej sústavy. Sú teda potravinou, ktorá do zdravého jedálnička patrí.