Recept na voňavé medovníčky, ktoré vás dostanú

Šikovné gazdinky sa pomaličky zamýšľajú nad tým, čo chutné upečú na tohtoročné vianočné sviatky. Neodmysliteľnou súčasťou Vianoc takmer v každej rodine sú voňavé medovníčky, a preto sme pre vás vybrali nami odskúšaný recept, ktorý dodá vianočným sviatkom tú správnu atmosféru.
Čo budete potrebovať?
- 3 šálky špaldovej hladkej múky
- 2 ČL sušeného zázvoru
- 1 ČL mletej škorice
- ½ ČL mletého klinčeka
- ½ ČL mletého muškátového orieška
- ½ ČL sódy bikarbóny
- ¼ ČL himalájskej soli
- ½ šálky domáceho masla
- ½ šálky kvalitného trstinového cukru
- ¾ šálky trstinovej melasy
- 1 veľké vajíčko od sliepok z voľného chovu
Ako na to?
Najprv si cez sito preosejte múku a dajte do nej zázvor, škoricu, klinčeky, muškátový orech, sódu bikarbónu a soľ. Všetko dôkladne premiešajte. V druhej miske si šľahačom dohladka vyšľahajte domáce maslo s cukrom a postupne k nim pridávajte trstinovú melasu a vajíčko. Nakoniec zmieste tekuté suroviny s tuhými. Cesto dajte na celú noc do chladničky. Potom na pomúčenej doske vyvaľkajte plát a vykrajujte rozličné tvary. Ukladajte ich na jemne vymastený plech a pečte pri teplote 180 stupňov dozlatista. Ak chcete, aby boli krásne lesklé, potrite ich rozšľahaným vaječným žĺtkom. Po upečení ich nechajte vychladnúť na mriežke.