EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

Recept: Rýchla dobrota zo sladkých zemiakov

Publikované od Mirka

Bataty, alebo sladké zemiaky, sú neuveriteľnou lahôdkou. Nehovoriac o tom, že sú zdravé. Obsahujú veľa betakaroténu, ale aj vlákninu, draslík, horčík, železo, vitamíny skupiny B a ďalšie látky.

Ako si z nich urobiť zdravú a chutnú maškrtu? Bataty zvrchu pravidelne narežte (pozor, aby ste ich úplne neprekrojili), pokvapkajte ich olivovým olejom a osoľte soľou. Ideálna je himalájska soľ. Potom ich pečte pri teplote 220 stupňov Celzia maximálne 30 – 40 minút. Potom zmiešajte rozpustené maslo (ideálne ghí maslo) so škoricou, orechmi (pekanovými), javorovým sirupom a vanilkovým extraktom. Zmes dajte do medzier na sladkých zemiakoch a dajte ich ešte nachvíľu zapiecť. Garantujeme vám, že si oblížete všetky prsty.

Celý postup nájdete aj vo videu:


Zdroj: youtube.com

 Všetko na prípravu zdravých a chutných receptov nájdete aj v našom e-shope na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/.