EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

Uskladnite si jablká na zimu. Výborné sú aj sušené

Publikované od Mirka

Sušenie jabĺk je jedným zo spôsobov, ako si na nich pochutiť aj v zime. Sú príjemným spestrením jedálnička a zároveň dodajú telu potrebné živiny.

Ako sušiť jabĺčka?

Na sušenie používame neporušené plody, z ktorých odstránime jadrovník. Krájame ich na kolieska v hrúbke cca 10 mm. Následne jablká namočíme do vody s kyselinou vínnou alebo citrónovou, ktorá zabráni ich hnednutiu. Potom ich obaríme horúcou vodou, schladíme a dáme do sušičky ovocia.

Ak chceme v jabĺčkach zachovať čo najviac živín, sušíme ich pri teplote 45 stupňov niekoľko hodín. Usušené jabĺčka dáme do papierového vrecúška alebo uzatvárateľných sklenených pohárov a uložíme ich na tmavé miesto.

Extra tip z nášho e-shopu: Sušička ovocia GOBI

Táto sušička má 9 plátov, vďaka ktorým si môžete nasušiť veľké množstvo ovocia, zeleniny, húb či byliniek.

Ďalšie skvelé sušičky nájdete na: http://zdravie.eiffeloptic.sk.

Zdroj foto: pixabay.com