EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

Varenie

 
4 prekvapivé tipy na chudnutie, o ktorých ste ešte možno nepočuli
Leto už síce je v plnom prúde, no ak by ste ešte do dovolenky chceli zhodiť nejaký ten posledný kilogram, tieto tipy vám môžu naozaj pomôcť. Zaraďte si do stravovania "cheat day" Počuli ste už o tzv. "cheat day"? Je to deň, počas ktorého popri svojom zdravom stravovaní zaradíte do svojho stravovacieho plánu 1 deň, kedy budete jesť naozaj čokoľvek, na čo práve dostanete chuť - či už to bude fast food, alebo sladkosti. Zaraďte si ho pokojne 1x za jeden či 1x za dva týždne. Vyhnete sa tak prehreškom počas ostatných dní a vaše telo si s "návalvým" prísunom kalorií poradí ľahšie, ako keby ste mu dopriali každý deň niečo. Pravidlo dvoch Počas dní, kedy sa už stravujete zdravo, používajte tzv. "pravidlo dvoch". Snažte sa zabezpečiť, aby váš tanier vždy obsahoval dva druhy jedla: mäso a prílohu, prílohu a šalát, ryby a zeleninu a pod. Toto jednoduché usporiadanie je priateľské pre vaše trávenie i spaľovanie. Používajte menšie taniere Psychológia platí aj pri jedení. Ak si dáte plátok grilovaného kuracieho mäsa a zeleninovú prílohu na veľký tanier, stále budete mať pocit, že je prázdny a vy sa tak nenasýtite. Keď si však to isté dáte na malý tanier, budete mať pocit, že je po okraj plný a vy sa budete cítiť oveľa viac sýto, takže zjete menej a odpustíte si aj dezert. Nakupujte výlučne so zoznamom Všimli ste si, čo všetko sme shopní nakúpiť, keď ideme do obchodu bez presného zoznamu? Takto nám v košíku veľakrát skončia aj nezdrae potraviny, ktoré nám s rysovaním figúry veľmi nepomáhajú. Do obchodu preto vždy choďte s vopred napísaným zoznamom a striktne sa ho držte. Všetko pre vašu krásu nájdete v našom eshope krasa.eiffeloptic.sk.  
Zobraziť článok >
 
Pečené gaštany. Recepty, ktoré chutia aj liečia!
Vianočné obdobie by nebolo to pravé, ak by mu chýba vôňa pečených gaštanov. Nie je to však len o chuti a hrejivej atmosfére, ale aj o jedinečnom pomocníkovi, ktorého nám zima zoslala ako požehnanie, aby sme si vylepšili zdravie, keď telu chýbajú vitamíny z čerstvého ovocia a zeleniny. Lekárnička, ktorá chutí Jedlé gaštany predstavujú prírodný zdroj vitamínov B, E, K a rovnako sa môžu pochváliť aj vitamínom C, ten sa síce pečením vytráca, ale vždy ho aspoň trocha ostane. Čo však ostane v plnej miere v gaštanoch je napríklad zinok, železo, horčík, aj fosfor či vápnik. Teda ingrediencie, vďaka ktorým ostene žena krásnou aj cez zimu, podporujú totiž obnovu pleti starostlivosť o ňu a odolnosť voči mrazu. Výborné pre fit líniu Gaštany majú schopnosť rýchlo nasýtiť, ale pritom obsahujú len 180 kalórií na 100 gramov, čo je vynikajúci výsledok, ktorý poteší aj ženy na predvianočnej diéte. Okrem toho vynikajúco dodáva energiu a sviežosť, upokojuje aj myseľ a pomáha zahnať depresiu. Spravte si gaštany rýchlo a jednoducho Skvelý spôsob ako si pripraviť chutné gaštany je namočiť ich na 12 hodín do vody, narezať nožom od vrcholu až po spodok v tvare kríža a piecť v rúre asi pol hodinu pri 200 stupňoch Celzia. Ide to však aj jednoduchšie. Gaštany si môžete pripraviť aj na panvici. Narežete ich do písmena X. Potom ich vysypete na rozpálenú panvicu a už len miešate, občas poprehadzujete, môžete pokropiť vodou. Pečieme do stmavnutia, pozor, nie zčernania. Za pár minút je zdravá pochúťka na svete.
Zobraziť článok >
 
3 pudingy z avokáda, ktoré budete milovať
Avokádo, alebo hruškovec americký, je pomerne kalorické ovocie, ale to nič nemení na tom, že je veľmi prospešné pre zdravie – obsahuje veľa kvalitných tukov, slušné množstvo bielkovín, málo sacharidov a veľa vlákniny. Aké je konkrétny obsah živín v avokáde? 100-gramová porcia avokáda má 160 kalórií. 15 g tvoria tuky s prevahou omega-6 nenasýtených mastných kyselín, 9 g sacharidy (z toho 7 g vláknina) a 2 g proteíny. Z vitamínov je zastúpený vitamín C (10 mg), vitamín K (21 mcg), vitamíny skupiny B a takisto betakarotén. V avokáde je aj pestrá škála minerálov a stopových prvkov, ako napríklad draslík, horčík, vápnik a ďalšie. Čarujeme v kuchyni s avokádom Skvelé je, že sa z neho dajú pripraviť aj úžasné pochúťky. Vyskúšajte si doma urobiť napríklad vynikajúce pudingy. Avokádový puding z troch surovín Čo budete potrebovať? avokádo med sušený kokos Ako na to? Najprv si očistite avokádo, popučte ho vidličkou a pridajte podľa chuti tekutý med. Vrch ozdobte kokosovou múčkou. Avokádovo-banánový puding s kakaom Čo budete potrebovať? 1 avokádo 3 banány 4 PL kvalitného kakaa malé množstvo vody na dosladenie med Ako na to? Avokádo a banány očistíme a popučíme vidličkou, poprípade môžeme použiť aj mixér. Následne pridáme kakao, med a vodu podľa toho, akú má puding konzistenciu. Avokádový puding pre náročnejších Čo budeme potrebovať? 3 veľké avokáda 3 – 6 PL kokosového mlieka 1 ČL vanilkového extraktu 2 PL medu Ako na to? Všetko dajte do mixéra a zmixujte na úplne jemnučkú konzistenciu. Aj vám sa zbiehajú slinky? Pripravte si niektorý z pudingov aj vy doma. Ak vám nejaká ingrediencia chýba, nájdete ju v našom e-shope. 
Zobraziť článok >
 
PRODUKT DŇA: Vaša vlastná čokoládová fontána
Pokiaľ milujete čokoládu, určite si nenechajte ujsť náš dnešný „Produkt dňa“. Dnes vám totiž prinášame skvelú čokoládovú fontánu. Nemusíte byť pravým „čokoholikom“, tomuto produktu ťažko odoláte aj v prípade, že si na čokoláde pochutnáte len príležitostne. Ide totiž o najmenšiu fontánu dostupnú na trhu, ktorá však absolútne postačuje pre 3 - 4 osoby. To znamená, že nemusíte investovať veľké sumy do čokoládovej fontány pre viacero osôb, keď táto alternatíva je pre bežné „domáce“ potreby absolútne postačujúcou. Vďaka svojim malým rozmerom je veľmi ľahko uskladniteľná (22 x 15 x 15 cm),takže vo vašej domácnosti nezaberie veľa miesta. Využiť ju môžete napr. pri príjemných posedeniach s priateľmi, pri romantických chvíľach, alebo v prípade, ak vás prekvapí nečakaná rodinná návšteva. Všetko, čo vám stačí doma mať je min. 200 gramov vašej obľúbenej čokolády a ovocie. Veľmi prehľadné je aj ovládanie fontány - má dva spínače, jeden na ohrev a druhý na pohon motora, ktorý zaistí pôsobivé stekanie čokolády. Fontána je z nerezovej ocele a plastu, takže žiaden problém nebudete mať ani s jej čistením. Táto skvelá čokoládová fontána môže byť vaša už za 38,22€ s poštovným zdarma.  Pokiaľ vás náš dnešný tip zaujal, môžete si ho zakúpiť v našom e-shope darceky.eiffeloptic.sk, konkrétne na tomto odkaze.
Zobraziť článok >
 
Neviete sa zbaviť chuti na sladké? Tieto tipy vám pomôžu!
Mávate po hlavnom jedle vždy chuť aj na dezert, alebo vás chuť na sladkosti prenasleduje po celý deň? Nemajte obavy, nie je to problém, ktorý by nemal riešenie. Najnovšie štúdie dokazujú, že na porazenie závislosti od cukru stačí človeku len 10 dní. My vieme, ako ich vydržíte. Nepite sladené nápoje Keď vypijete pohár coly, je to to isté, ako by ste si do úst vložili niekoľko kociek cukru a zjedli ich. Neznie to príliš chutne, však? Cola nemá pre ľudský organizmus žiaden priaznivý účinok, nahraďte preto akýkoľvek sladený nápoj minerálnou vodou. Jedzte jedlo bohaté na bielkoviny Proteíny nabijú vaše telo energiou a zabezpečia, že ostanete dlho sýtymi. Chuť na sladké tak pomaly vymizne. Zaraďte do svojho jedálnička potraviny ako ryby, vajíčka, či kuracie mäso. Majte pri sebe niečo pre „prípad núdze“ Určite viete, po akých nezdravých jedlách siahame, keď sme vystresovaní, alebo keď nemáme čas. Počas 10 dňovej „odvykacej kúry“ preto majte pri sebe vždy nejaký zdravý snack. Sladkosti môžete pokojne nahradiť hrsťou sušeného ovocia. Doprajte si dostatok spánku Viaceré štúdie dokázali, že nedostatok spánku spôsobuje, že človek následne v priebehu dňa siaha po omnoho kalorickejších a viac nezdravých jedlách. Doprajte si preto denne aspoň 7 hodín spánku. Zdravé potraviny, ktoré vám nahradia sladkosti nájdete aj v našom eshope zdravie.eiffeloptic.sk. 
Zobraziť článok >
 
Inšpirujte sa zdravými alternatívami vianočných jedál
Chceli by ste si aj počas sviatkov udržať štíhlu líniu, no neviete, ako na to? Pomôžu vám v tom tieto zdravé alternatívy vianočných jedál! Zdravý „majonézový“ šalát 1,5 kg zemiakov 8 ks kyslých uhoriek 1,5 PL horčice 400g zaváraného hrášku a mrkvy 250g biely grécky jogurt ½ bielej a ½ červenej cibule morská soľ štipka čierneho korenia 2 vajcia Zemiaky a vajíčka uvarte, cibuľku zľahka opražte na panvici. Zemiaky nakrájajte nadrobno, príp. pretlačte cez sitko. Nakrájajte vajíčka a ostatné ingrediencie, všetky zmiešajte dokopy a pridajte grécky jogurt, horčicu, soľ a korenie. Poriadne premiešajte a dochuťte podľa svojej chuti. Vianočný losos 4 plátky lososa 3 strúčiky cesnaku 2 PL citrónovej šťavy 125g masla 500ml mlieka bylinky podľa vlastného výberu soľ tekuté korenie Kúsky lososa deň pred prípravou potrite citrónovou šťavou, namočte do mlieka a nechajte odstáť v chladničke. Na druhý deň lososa vyberte, polejte tekutým korením a natrite bylinkovým maslom. To si vyrobíte z masla, soli, cesnaku a byliniek podľa vášho vlastného výberu. Lososa pečte asi 20 minút na teplote 180 stupňov. Špaldové medovníčky 425g hladkej špaldovej múky 50g pomletých ovsených vločiek 125g masla 350g medu 2 vajcia 2 PL perníkového korenia 2 ČL prášku do pečiva Maslo si spolu s medom roztopte na miernom plameni a nechajte trocha vychladnúť. V miske si zo všetkých surovín spracujte cesto a vyvaľkajte ho na požadovanú hrúbku. Pred pečením medovníčky potrite rozšľahaným vajíčkom. Pečte cca 10 minút na 170 stupňoch.
Zobraziť článok >
1 2 3 4 5 6