Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

Varenie

 
Raňajky sú základom vášho dňa - ako by mali vyzerať?
Nie nadarmo sa hovorí, že raňajky robia deň. Ponúkame vám preto zopár tipov na to, čo by na vašom stole ráno nemalo chýbať. Jedlá bohaté na bielkoviny Mnohé potravinové štúdie sa zhodujú na tom, že naše raňajky by mali obsahovať vysoký podiel bielkovín. Preto to najlepšie, čo môžete pre svoje telo urobiť je to, že do svojho raňajkového jedálnička zaradíte potraviny ako napr. vajíčka, proteínový nápoj, či šunku s čo najvyšším podielom mäsa (ideálne kuracieho alebo morčacieho). Bielkoviny sú zárukou toho, že váš organizmus sa naštartuje a vy nepocítite hlad až do času obeda. Zdravé tuky a oleje Nezdravým tukom by sme sa samozrejme mali vyhýbať, no naozaj urobíte dobre, ak tie zdravé každé ráno využijete vo svoj prospech. Medzi potraviny s najvyšším obsahom zdravých tukov a olejov patria napríklad: olivový olej, kokosový olej, orechy, žĺtka, či avokádo. Neváhajte si preto pripraviť napr. praženicu na ½ PL olivového oleja, či avokádovú nátierku guacamole. Dajte si pohár cereálneho nápoja Na trhu nájdete dostupných viacero druhov cereálnych nápojov. Na ráno sú viac ako vhodné, nakoľko obsahujú vysoký podiel vlákniny, ktorá je pre naše zdravie mimoriadne dôležitá. Vláknina dokáže hneď zrána naštartovať vaše trávenie. Doprajte si ovocie Ak obľubujete aj sladšie a kalorickejšie ovocie (napr. banán), no bojíte sa ho jesť kvôli svojej línii, ráno si ho pokojne doprajte, rovnako ako aj ďalšie druhy ovocia. Organizmus si zo zopár kalóriami navyše ráno veľmi ľahko poradí a navyše do svojho tela dostanete potrebné vitamíny a minerály tou najprirodzenejšou formou.
Zobraziť článok >
 
Pečené gaštany. Recepty, ktoré chutia aj liečia!
Vianočné obdobie by nebolo to pravé, ak by mu chýba vôňa pečených gaštanov. Nie je to však len o chuti a hrejivej atmosfére, ale aj o jedinečnom pomocníkovi, ktorého nám zima zoslala ako požehnanie, aby sme si vylepšili zdravie, keď telu chýbajú vitamíny z čerstvého ovocia a zeleniny. Lekárnička, ktorá chutí Jedlé gaštany predstavujú prírodný zdroj vitamínov B, E, K a rovnako sa môžu pochváliť aj vitamínom C, ten sa síce pečením vytráca, ale vždy ho aspoň trocha ostane. Čo však ostane v plnej miere v gaštanoch je napríklad zinok, železo, horčík, aj fosfor či vápnik. Teda ingrediencie, vďaka ktorým ostene žena krásnou aj cez zimu, podporujú totiž obnovu pleti starostlivosť o ňu a odolnosť voči mrazu. Výborné pre fit líniu Gaštany majú schopnosť rýchlo nasýtiť, ale pritom obsahujú len 180 kalórií na 100 gramov, čo je vynikajúci výsledok, ktorý poteší aj ženy na predvianočnej diéte. Okrem toho vynikajúco dodáva energiu a sviežosť, upokojuje aj myseľ a pomáha zahnať depresiu. Spravte si gaštany rýchlo a jednoducho Skvelý spôsob ako si pripraviť chutné gaštany je namočiť ich na 12 hodín do vody, narezať nožom od vrcholu až po spodok v tvare kríža a piecť v rúre asi pol hodinu pri 200 stupňoch Celzia. Ide to však aj jednoduchšie. Gaštany si môžete pripraviť aj na panvici. Narežete ich do písmena X. Potom ich vysypete na rozpálenú panvicu a už len miešate, občas poprehadzujete, môžete pokropiť vodou. Pečieme do stmavnutia, pozor, nie zčernania. Za pár minút je zdravá pochúťka na svete.
Zobraziť článok >
 
Recepty: Zabudnite na biely cukor a maškrte zdravo
Ak sa už pomaličky zamýšľate nad vianočným pečením a chceli by ste pripraviť vianočné pochúťky zdravšie, skúste rafinovaný cukor nahradiť zdravšími variantmi. Aké máte možnosti? Trstinová melasa Trstinová melasa má síce svoju špecifickú chuť, ale dá sa použiť aj pri pečení niektorých sladkých dobrôt. Jej prednosťou je to, že obsahuje veľa biologicky aktívnych látok. Významný je napríklad obsah železa, ale aj vápnika, horčíka či zinku. Takisto má nižší glykemický index, čiže nespôsobuje prudké výkyvy krvného cukru. Náš tip: Chutné slnečnicové guľôčky obaľované v kokose Pripravte si 2 PL jačmenného sladu, 2 PL trstinovej melasy, 2 PL vody, 2 šálky slnečnicových semiačok a kokosovú múčku na obaľovanie. Semiačka najprv zomeľte najemno a potom zmiešajte s melasou, vodou a jačmenným sladom. Tvarujte guľôčky, ktoré na záver obaľte v kokose. Kokosový cukor Kokosový cukor je výbornou náhradou bežného cukru – má nízky glykemický index, čiže si nerobí s našou hladinou glykémie, čo sa mu zachce a obsahuje veľa prospešných látok, ktoré prospievajú nášmu zdraviu. Plusom je aj jemnučká karamelová chuť, ktorá dochutí sladké dezerty. Náš tip: Extra čokoládové sušienky Na prípravu sušienok budete potrebovať 100 ml panenského kokosového oleja, 80 g kokosového cukru, 200 g celozrnnej špaldovej múky, 50 g holandského kakaa, 100 ml mlieka, 2 ČL prášku do pečiva a 80 g horkej čokolády s obsahom kakaa minimálne 70 %. Ako na to? Zmiešajte kokosový cukor, špaldovú múku, kakao a prášok do pečiva. Pridajte rozpustený kokosový olej a mlieko a premiešajte. Nakoniec pridajte kúsky čokolády a robte sušienky v ľubovoľnom tvare. Pečte ich v rúre pri 200 stupňoch Celzia zhruba 15 minút. Brezový cukor Brezový cukor, alebo ak chcete xylitol, je prírodné sladidlo. Je známy tým, že obsahuje neporovnateľne menej kalórií ako rafinovaný cukor. Prednosťou je aj veľmi nízky glykemický index. Náš tip: Mandľové guľky Budete potrebovať 185 g mandľovej múky, 40 g brezového cukru a 200 ml mandľového oleja. Postup je jednoduchý. Suroviny spolu zmiešajte a urobte guľky. Pečte ich 20 minút pri teplote 150 stupňov Celzia. Po upečení ich nechajte vychladnúť na plechu a až potom ich uložte na tanier.  
Zobraziť článok >
 
Inšpirujte sa zdravými alternatívami vianočných jedál
Chceli by ste si aj počas sviatkov udržať štíhlu líniu, no neviete, ako na to? Pomôžu vám v tom tieto zdravé alternatívy vianočných jedál! Zdravý „majonézový“ šalát 1,5 kg zemiakov 8 ks kyslých uhoriek 1,5 PL horčice 400g zaváraného hrášku a mrkvy 250g biely grécky jogurt ½ bielej a ½ červenej cibule morská soľ štipka čierneho korenia 2 vajcia Zemiaky a vajíčka uvarte, cibuľku zľahka opražte na panvici. Zemiaky nakrájajte nadrobno, príp. pretlačte cez sitko. Nakrájajte vajíčka a ostatné ingrediencie, všetky zmiešajte dokopy a pridajte grécky jogurt, horčicu, soľ a korenie. Poriadne premiešajte a dochuťte podľa svojej chuti. Vianočný losos 4 plátky lososa 3 strúčiky cesnaku 2 PL citrónovej šťavy 125g masla 500ml mlieka bylinky podľa vlastného výberu soľ tekuté korenie Kúsky lososa deň pred prípravou potrite citrónovou šťavou, namočte do mlieka a nechajte odstáť v chladničke. Na druhý deň lososa vyberte, polejte tekutým korením a natrite bylinkovým maslom. To si vyrobíte z masla, soli, cesnaku a byliniek podľa vášho vlastného výberu. Lososa pečte asi 20 minút na teplote 180 stupňov. Špaldové medovníčky 425g hladkej špaldovej múky 50g pomletých ovsených vločiek 125g masla 350g medu 2 vajcia 2 PL perníkového korenia 2 ČL prášku do pečiva Maslo si spolu s medom roztopte na miernom plameni a nechajte trocha vychladnúť. V miske si zo všetkých surovín spracujte cesto a vyvaľkajte ho na požadovanú hrúbku. Pred pečením medovníčky potrite rozšľahaným vajíčkom. Pečte cca 10 minút na 170 stupňoch.
Zobraziť článok >
 
Neviete sa zbaviť chuti na sladké? Tieto tipy vám pomôžu!
Mávate po hlavnom jedle vždy chuť aj na dezert, alebo vás chuť na sladkosti prenasleduje po celý deň? Nemajte obavy, nie je to problém, ktorý by nemal riešenie. Najnovšie štúdie dokazujú, že na porazenie závislosti od cukru stačí človeku len 10 dní. My vieme, ako ich vydržíte. Nepite sladené nápoje Keď vypijete pohár coly, je to to isté, ako by ste si do úst vložili niekoľko kociek cukru a zjedli ich. Neznie to príliš chutne, však? Cola nemá pre ľudský organizmus žiaden priaznivý účinok, nahraďte preto akýkoľvek sladený nápoj minerálnou vodou. Jedzte jedlo bohaté na bielkoviny Proteíny nabijú vaše telo energiou a zabezpečia, že ostanete dlho sýtymi. Chuť na sladké tak pomaly vymizne. Zaraďte do svojho jedálnička potraviny ako ryby, vajíčka, či kuracie mäso. Majte pri sebe niečo pre „prípad núdze“ Určite viete, po akých nezdravých jedlách siahame, keď sme vystresovaní, alebo keď nemáme čas. Počas 10 dňovej „odvykacej kúry“ preto majte pri sebe vždy nejaký zdravý snack. Sladkosti môžete pokojne nahradiť hrsťou sušeného ovocia. Doprajte si dostatok spánku Viaceré štúdie dokázali, že nedostatok spánku spôsobuje, že človek následne v priebehu dňa siaha po omnoho kalorickejších a viac nezdravých jedlách. Doprajte si preto denne aspoň 7 hodín spánku. Zdravé potraviny, ktoré vám nahradia sladkosti nájdete aj v našom eshope zdravie.eiffeloptic.sk. 
Zobraziť článok >
 
S týmito trikmi ostanú vaše zásoby ovocia a zeleniny čerstvejšie oveľa dlhšie!
Tieto tipy udržia vaše obľúbené ovocie a zeleninu čerstvejšie oveľa dlhšie. Potraviny už nebudete musieť vyhadzovať do koša, čo vám ušetrí aj peniaze! Ovocie a zeleninu umývajte až tesne pred konzumáciu Tieto potraviny nikdy neumývajte predtým, ako ich idete konzumovať. Voda a následné vloženie do chladničky by totiž spôsobili výrazné skrátenie ich životnosti. Výrazné nečistoty odstráňte len suchou handričkou. Jahody obľubujú sucho Ak si kúpite jahody a rozhodnete sa ich uložiť v skladovacej nádobke do chladničky, nádobku povystielajte papierovými utierkami, ktoré absorbujú všetku vlhkosť. Trik na banány Ak sú banány vašim obľúbeným ovocím, ktoré nakupujte vo väčšom množstve, ich stopky zabaľte do potravinovej fólie. Banány vám vydržia oveľa dlhšie. Cibuľa a cesnak vám vydržia najdlhšie v tme Pri cesnaku a cibuli spravíte najlepšie, ak ich umiestnite do nepriesvitného papierového vrecka, ktorý zabráni prieniku svetla. Jablká prospievajú zemiakom Ak chcete, aby vám zemiaky vydržali dlhšie, umiestnite medzi ne niekoľko kusov jabĺk. O tomto triku ste možno ešte nepočuli, no naozaj funguje. Brokolica a karfiol majú radi vlhkosť Umiestnite karfiol alebo brokolicu do poháru s vodou tak, ako kyticu. Ich vrch prikryte navlhčenou papierovou utierkou. Uvidíte, ako dlho vám vydržia čerstvé. Správne ukladanie rajčín Rajčiny ukladajte vždy tak, aby bolo miesto, kde boli odtrhnuté od stopky voľné a navrchu. Ich životnosť to výrazne predĺži. Skvelé recepty na jedlá zo zeleniny nájdete v našom eshope knihy.eiffeloptic.sk.   
Zobraziť článok >
1 2 3 4 5 6