Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

Varenie

 
5 skvelých tipov do kuchyne, ktoré ocení každá gazdinka
Ak je pre vás čas strávený v kuchyni nielen povinnosťou, ale aj radosťou a zábavou, tieto „kuchynské triky“ určite oceníte. #1: Odstráňte prebytočnú mastnotu efektívne Určite ste už mnohokrát odstraňovali prebytočný tuk prikladaním papierových vreckoviek. Ak do nich však zabalíte ľad a priložíte ich na jedlo presiaknuté tukom týmto spôsobom, odmastenie bude ešte omnoho účinnejšie. Ľad totiž pôsobí na prebytočný tuk vo vašom jedle ako magnet. #2: Uskladnenie potravinovej fólie Viete, že práca s potravinovou fóliou môže byť niekedy boj. Predovšetkým pri vysokých teplotách sa fólia až príliš lepí a trhá sa. Môžete tomu predísť jednoduchým trikom - skladujte ju v chladničke. Robia to tak aj profesionálni kuchári, a to z dôvodu, že so studenou fóliou sa pracuje omnoho jednoduchšie. #3: Ľahšie šúpanie vajíčok Na ľahšie šúpanie nemusíte použiť len soľ. Aby ste vajíčka ošúpali ľahšie, nasypte do vody štipku sóda bikarbóny alebo do nej nalejte trocha octu. Tieto prísady sa dostanú do škrupín a šúpanie vajíčok sa tak pre vás stane hračkou. #4: Zohrievanie múčnych jedál Isto viete, že ak v mikrovlnke zohrievate akékoľvek múčne jedlo, vysuší sa a ani zďaleka nechutí tak dobre. Predísť tomu môžete tým, že pri zohrievaní k nemu do mikrovlnky položíte pohár vody. Cesto sa tak nevysuší a pokojne ho môžete konzumovať aj po zohriatí. #5: Spravte vaše nápoje výnimočnými Ak do prípravy svojich nápojov používate ľad, spestrite ho bylinkami! Do formy na ľad najprv poukladajte bylinky alebo rastliny podľa svojej chuti (skvelá je napríklad aj mäta alebo levanduľa), dolejte vodu a zmes dajte zamraziť. Vaše nápoje budú nielen skvelo vyzerať, ale aj chutiť! Ďalšie skvelé triky nájdete aj v kuchárskych knihách z nášho eshopu knihy.eiffeloptic.sk. 
Zobraziť článok >
 
Pripravte si doma chutné a zdravé sušené ovocie!
Sušené ovocie je mnohokrát považované za energetickú bombu. Pravdou však je, že obsahuje podstatne mene kalórií, ako napr. mliečna čokoláda, či nejaký dezert. A čo je najdôležitejšie - ak si ho pripravíte doma, jeho súčasťou bude rada dôležitých a zdraviu prospešných živín! Sušený ananás je bohatým zdrojom vitamínu C a pomáha tiež pri liečbe opuchov a zápalov. Obsahuje unikátnu látku bromelaín, ktorá pomáha pri štiepení bielkovín a je považovaná za „tukožrúta“. Sušené banány pomáhajú odstraňovať tráviace ťažkosti. Sušené broskyne majú veľmi vysoký obsah karoténov, ktoré pomáhajú pri liečbe chorôb kože, slizníc a očí zavinených nedostatkom vitamínu A. Sušené figy sú bohatým zdrojom vápnika. Tento minerál je dôležitý pre pevnosť kostí. Figy zlepšujú trávenie, pomáhajú pri kašli a nachladnutí. Sušené hrozienka obsahujú množstvo vlákniny, vitamínov a minerálov. Dokážu posilniť organizmus, sú užitočným pomocníkom pri liečbe aterosklerózy a chorôb pečene. Sušené hrušky majú vďaka vysokému obsahu draslíka a nízkemu obsahu sodíka význam najmä pri liečbe ochorení obehového systému a obličiek. Navyše odvodňujú, čo využívajú hlavne ľudia trpiaci opuchmi. Sušené jablká upravujú hladinu cholesterolu v krvi, znižujú krvný tlak a napomáhajú pri liečbe žlčníka. Sušené marhule radia odborníci na zdravú výživu zahrnúť medzi tzv. superpotraviny. Sú bohaté na horčík, ktorý je nevyhnutný pre správnu činnosť srdca a svalstva. Obsahujú i vápnik, zinok a železo. Sú bohaté aj na vitamín A, významný pre pokožku a zrak. Nájdete v nich vlákninu, vitamín C a vitamíny skupiny B. Sušené slivky disponujú v porovnaní s ostatnými druhmi sušeného ovocia najvyšším podielom vlákniny. Zlepšujú trávenie a pomáhajú pri zápche. Priaznivo vplývajú na látkovú výmenu, upravujú krvný tlak a zlepšujú pamäť. Chutné, zdravé a domáce sušené ovocie si môžete pripraviť pomocou sušičky ovocia. Naším tipom je sušička Concept SO - 1030, ktorá si poradí nielen so sušením ovocia, ale aj byliniek. Vaša môže byť už za výborných 62,35€. 
Zobraziť článok >
 
PRODUKT DŇA: Recepty zo skvelej knihy Lahodné pokušenia spestria váš jedálniček
Je pre vás varenie a pečenie záľubou a nie povinnosťou? Ak áno, táto kniha je určená presne vám. Chrissy Teigen sa preslávila ako modelka, ako úspešná hviezda z televíznych obrazoviek a tiež ako hviezda Instagramu či Twitteru. Jej pravou vášňou je však jedlo. Chrissy a jej manžel John Legend žijú s dcérkou a s troma psami v Los Angeles. Na rozdiel od modeliek, ktoré vezmú hamburger do rúk len pri pózovaní na obálku časopisu, je Chrissy Teigen skutočne zanietená kuchárka. Už roky zbiera recepty, varí a zverejňuje na Instagrame svoje výtvory, ktoré nájdete aj v tejto knihe: od raňajok na celý deň cez Johnove slávne vyprážané kuracie krídelká až po thajskú klasiku od mamy Pepper. Slané, korenisté, šťavnaté a neskutočne zábavné, také sú recepty na rodinné stretnutia pri jedle, romantické večere, na párty, ale aj na všetky iné príležitosti. Pri viac ako stovke receptov s Chrissinými nenapodobniteľnými vtipnými komentármi sa dozviete, prečo je dobré používať čili papričky alebo tajomstvo syrových vajec bez syra, ale aj zaujímavé a dobré nápady, ako napríklad použiť slaninu namiesto osviežovača vzduchu, ako sa ráno najlepšie vstáva alebo ako netreba zbytočne premýšľať nad mužmi či ružičkovým kelom  Pokiaľ vás náš dnešný tip zaujal, môžete si ho zakúpiť v našom e-shope knihy.eiffeloptic.sk, konkrétne na tomto odkaze.
Zobraziť článok >
 
Inšpirujte sa zdravými alternatívami vianočných jedál
Chceli by ste si aj počas sviatkov udržať štíhlu líniu, no neviete, ako na to? Pomôžu vám v tom tieto zdravé alternatívy vianočných jedál! Zdravý „majonézový“ šalát 1,5 kg zemiakov 8 ks kyslých uhoriek 1,5 PL horčice 400g zaváraného hrášku a mrkvy 250g biely grécky jogurt ½ bielej a ½ červenej cibule morská soľ štipka čierneho korenia 2 vajcia Zemiaky a vajíčka uvarte, cibuľku zľahka opražte na panvici. Zemiaky nakrájajte nadrobno, príp. pretlačte cez sitko. Nakrájajte vajíčka a ostatné ingrediencie, všetky zmiešajte dokopy a pridajte grécky jogurt, horčicu, soľ a korenie. Poriadne premiešajte a dochuťte podľa svojej chuti. Vianočný losos 4 plátky lososa 3 strúčiky cesnaku 2 PL citrónovej šťavy 125g masla 500ml mlieka bylinky podľa vlastného výberu soľ tekuté korenie Kúsky lososa deň pred prípravou potrite citrónovou šťavou, namočte do mlieka a nechajte odstáť v chladničke. Na druhý deň lososa vyberte, polejte tekutým korením a natrite bylinkovým maslom. To si vyrobíte z masla, soli, cesnaku a byliniek podľa vášho vlastného výberu. Lososa pečte asi 20 minút na teplote 180 stupňov. Špaldové medovníčky 425g hladkej špaldovej múky 50g pomletých ovsených vločiek 125g masla 350g medu 2 vajcia 2 PL perníkového korenia 2 ČL prášku do pečiva Maslo si spolu s medom roztopte na miernom plameni a nechajte trocha vychladnúť. V miske si zo všetkých surovín spracujte cesto a vyvaľkajte ho na požadovanú hrúbku. Pred pečením medovníčky potrite rozšľahaným vajíčkom. Pečte cca 10 minút na 170 stupňoch.
Zobraziť článok >
 
Recepty: Zabudnite na biely cukor a maškrte zdravo
Ak sa už pomaličky zamýšľate nad vianočným pečením a chceli by ste pripraviť vianočné pochúťky zdravšie, skúste rafinovaný cukor nahradiť zdravšími variantmi. Aké máte možnosti? Trstinová melasa Trstinová melasa má síce svoju špecifickú chuť, ale dá sa použiť aj pri pečení niektorých sladkých dobrôt. Jej prednosťou je to, že obsahuje veľa biologicky aktívnych látok. Významný je napríklad obsah železa, ale aj vápnika, horčíka či zinku. Takisto má nižší glykemický index, čiže nespôsobuje prudké výkyvy krvného cukru. Náš tip: Chutné slnečnicové guľôčky obaľované v kokose Pripravte si 2 PL jačmenného sladu, 2 PL trstinovej melasy, 2 PL vody, 2 šálky slnečnicových semiačok a kokosovú múčku na obaľovanie. Semiačka najprv zomeľte najemno a potom zmiešajte s melasou, vodou a jačmenným sladom. Tvarujte guľôčky, ktoré na záver obaľte v kokose. Kokosový cukor Kokosový cukor je výbornou náhradou bežného cukru – má nízky glykemický index, čiže si nerobí s našou hladinou glykémie, čo sa mu zachce a obsahuje veľa prospešných látok, ktoré prospievajú nášmu zdraviu. Plusom je aj jemnučká karamelová chuť, ktorá dochutí sladké dezerty. Náš tip: Extra čokoládové sušienky Na prípravu sušienok budete potrebovať 100 ml panenského kokosového oleja, 80 g kokosového cukru, 200 g celozrnnej špaldovej múky, 50 g holandského kakaa, 100 ml mlieka, 2 ČL prášku do pečiva a 80 g horkej čokolády s obsahom kakaa minimálne 70 %. Ako na to? Zmiešajte kokosový cukor, špaldovú múku, kakao a prášok do pečiva. Pridajte rozpustený kokosový olej a mlieko a premiešajte. Nakoniec pridajte kúsky čokolády a robte sušienky v ľubovoľnom tvare. Pečte ich v rúre pri 200 stupňoch Celzia zhruba 15 minút. Brezový cukor Brezový cukor, alebo ak chcete xylitol, je prírodné sladidlo. Je známy tým, že obsahuje neporovnateľne menej kalórií ako rafinovaný cukor. Prednosťou je aj veľmi nízky glykemický index. Náš tip: Mandľové guľky Budete potrebovať 185 g mandľovej múky, 40 g brezového cukru a 200 ml mandľového oleja. Postup je jednoduchý. Suroviny spolu zmiešajte a urobte guľky. Pečte ich 20 minút pri teplote 150 stupňov Celzia. Po upečení ich nechajte vychladnúť na plechu a až potom ich uložte na tanier.  
Zobraziť článok >
 
3-krát zdravé mafiny nielen na raňajky inak
Milujete mafiny? Potom nimi môžete pokojne začať deň. Ponúkame vám tri recepty, ktoré sú vhodné nielen na raňajky. Banánovo-ovsené mafiny Čo budete potrebovať? 1 roztlačený banán 1 vajce ½ ČL vanilky ¼ šálky medu 1 ČL škorice ¼ ČL soli ½ šálky gréckeho jogurtu 1 šálka mlieka 1 ½ šálky ovsených vločiek ovocie podľa chuti Ako na to? Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia. V miske zmiešajte roztlačený banán s vajíčkom, vanilkou, medom, škoricou a gréckym jogurtom. Potom pridajte ovsené vločky a mlieko. Cestom do polovice naplňte formu na mafiny. Do stredu dajte ovocie podľa chuti a zalejte zvyškom cesta. Dajte do rúry a pečte 30 minút. Mafiny na slano Čo budete potrebovať? 5 vajec soľ, korenie nakrájaný špenát paradajky nakrájané na kocky nakrájaná cibuľa biela paprika nakrájaná na kocky brokolica čedar Ako na to? Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia. V miske vyšľahajte vajíčka, osoľte, okoreňte a odložte bokom. Do vymastenej formy na mafiny dajte ľubovoľné kombinácie zeleniny a syra. Zalejte vajíčkami a dajte piecť. Pečte 20 minút. Granola Čo budete potrebovať? 1 banán roztlačený na kašu ¼ šálky medu 1 ČL vanilky 1 ČL soli 1 ČL škorice 1 ½ šálky ovsených vločiek 1 šálka gréckeho jogurtu náplň – ovocie, orechy Ako na to? V miske roztlačte banán, pridajte med a vanilku, zamiešajte. Potom primiešajte soľ, škoricu a ovsené vločky. Zmes dajte do formy na mafiny a vytvorte „poháriky“. Dajte na hodinu do chladničky. Potom tvar ešte doupravujte a dajte do rúry na 180 stupňov na dobu 30 minút. Po vychladnutí dajte do každého koláčika grécky jogurt a ovocie. Nie je vám niečo jasné? Pozrite si nasledovné video: Zdroj video: youtube.com Skvelé recepty nájdete aj v knihách v našom e-shope na: http://knihy.eiffeloptic.sk/. Zdroj foto: pixabay.com
Zobraziť článok >
 
PRODUKT DŇA: Express Diet - instantná polievka, ktorá vám pomôže zhodiť kilá
Chcete jesť zdravo a výdatne, no pritom chudnúť? Odpoveďou pre vás je Express Diet. Instantná polievka Express Diet je súčasťou 5 dňovej proteínovej diéty, ktorá predstavuje úplnú náhradu stravy pre redukciu telesnej hmotnosti. Prvotným zdrojom energie pre telo sú zväčša sacharidy, preto je počas 5-dňovej diéty ich prísun obmedzený a hlavným zdrojom energie sa tak stáva uložený tuk. Táto metabolická zmena má aj svoj názov, o ktorom ste už možno počuli - nazýva sa ketóza. Pravidelným prísunom kvalitných bielkovín počas ketózy zabránite spaľovaniu svalovej hmoty a podporíte spaľovanie svojich vlastných tukových zásob. Rýchle odbúravanie vlastných tukových zásob počas ketózy produkuje látky (ketóny), ktoré v mozgu účinne tlmia pocit hladu a navodzujú pocity dobrej nálady a energie. Podráždenosti počas diéty teda odzvonilo - program Express Diet väčšina užívateľov výborne znáša a je schopná celý diétny program dotiahnuť do úspešného konca. Výhodou päť dňovej proteínovej diéty Express Diet je jej jednoduché dodržiavanie bez pocitov hladu, žiaden vznik jo-jo efektu, dostatok energie a dobrej nálady, odbúravanie tuku (nie svalovej hmoty). Pri programe Express Diet sa odporúča dodržiavanie pitného režimu, a to 2-3 litre vody alebo inej nekalorickej tekutiny denne (napr. čaj), aby sa dobre odplavovali odpadové látky a nedošlo k prekysleniu organizmu. Chutnú instantnú polievku Express Diet si pritom môžete dopriať až v troch skvelých príchutiach, a to v syrovej, paradajkovej a kuracej. Pokiaľ vás náš dnešný tip zaujal, môžete si ho zakúpiť v našom e-shope zdravie.eiffeloptic.sk, konkrétne na tomto odkaze.  
Zobraziť článok >
 
3 pudingy z avokáda, ktoré budete milovať
Avokádo, alebo hruškovec americký, je pomerne kalorické ovocie, ale to nič nemení na tom, že je veľmi prospešné pre zdravie – obsahuje veľa kvalitných tukov, slušné množstvo bielkovín, málo sacharidov a veľa vlákniny. Aké je konkrétny obsah živín v avokáde? 100-gramová porcia avokáda má 160 kalórií. 15 g tvoria tuky s prevahou omega-6 nenasýtených mastných kyselín, 9 g sacharidy (z toho 7 g vláknina) a 2 g proteíny. Z vitamínov je zastúpený vitamín C (10 mg), vitamín K (21 mcg), vitamíny skupiny B a takisto betakarotén. V avokáde je aj pestrá škála minerálov a stopových prvkov, ako napríklad draslík, horčík, vápnik a ďalšie. Čarujeme v kuchyni s avokádom Skvelé je, že sa z neho dajú pripraviť aj úžasné pochúťky. Vyskúšajte si doma urobiť napríklad vynikajúce pudingy. Avokádový puding z troch surovín Čo budete potrebovať? avokádo med sušený kokos Ako na to? Najprv si očistite avokádo, popučte ho vidličkou a pridajte podľa chuti tekutý med. Vrch ozdobte kokosovou múčkou. Avokádovo-banánový puding s kakaom Čo budete potrebovať? 1 avokádo 3 banány 4 PL kvalitného kakaa malé množstvo vody na dosladenie med Ako na to? Avokádo a banány očistíme a popučíme vidličkou, poprípade môžeme použiť aj mixér. Následne pridáme kakao, med a vodu podľa toho, akú má puding konzistenciu. Avokádový puding pre náročnejších Čo budeme potrebovať? 3 veľké avokáda 3 – 6 PL kokosového mlieka 1 ČL vanilkového extraktu 2 PL medu Ako na to? Všetko dajte do mixéra a zmixujte na úplne jemnučkú konzistenciu. Aj vám sa zbiehajú slinky? Pripravte si niektorý z pudingov aj vy doma. Ak vám nejaká ingrediencia chýba, nájdete ju v našom e-shope. 
Zobraziť článok >
1 2 3 4 5 6