EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

Varenie

 
Ideálne "lenivé raňajky" na dni, kedy si rady odpočiniete v posteli
Rady si niekedy dlhšie poleňošíte v posteli? Na takéto dni sú tieto raňajky ako stvorené. Všetko, čo budete k týmto raňajkám potrebovať je: uzatvárateľná fľaša (skvele vám poslúži zaváraninová) o objeme 0,4 - 0,5 l jemné ovsené vločky grécky jogurt nízkotučné mlieko vaše obľúbené ingrediencie podľa chuti (napr. ovocie, kakao, kokos, čokoláda...) Na spodok fľaše nasypte jemné ovsené vločky. Na ne nalejte mlieko, potom jogurt a nakoniec čokoľvek, čo máte najradšej - vaše obľúbené ovocie, kokos, orechy, či kúsky horkej čokolády. Fľašu uzavrite vekom a jej obsah poriadne premiešajte. Na vrch pridajte nejaké vaše obľúbené ovocie, alebo iné ingrediencie podľa vašej chuti. Fľašu vložte na noc do chladničky. Cez noc sa všetky chute premiešajú, ovsené vločky zmäknú a celá zmes získa veľmi príjemnú konzistenciu a chuť. Túto pochúťku si navyše môžete pripraviť aj 3-4 dni vopred. Pokiaľ sa chcete zásobiť na ešte viac dní, zmes môžete dať pokojne aj zamraziť. Dajte si však pozor, aby ste v tom prípade naplnili len ¾ fľaše, inak by vám mohla v mrazničke prasknúť. Ak máte radšej teplú ovsenú kašu, sklenenú fľašu môžete po vybratí z chladničky pokojne vložiť do mikrovlnnej rúry. Želáme vám dobrú chuť :-) Mnoho výborných a inšpiratívny receptov nájdete aj v knihách v našom eshope knihy.eiffeloptic.sk.
Zobraziť článok >
 
Prečo pridávať soľ do každého koláča?
Tento trik sa hodí ako skúseným pekárka, tak aj tým, čo sa rozhodli si len pripraviť pre seba s voju rodinu kvalitný domáci koláč. Chcete poznať trik, vďaka ktorému sú koláče, zákusky a cukrovinky v luxusných reštauráciách síce domáce, ale plné chuti? Nepoužívajú sa chemické prísady, ani zvýrazňovače chutí, či nedajbože arómy. Iba jeden jediný stačí, aby všetky vaše diela chutili lepšie. Tajomstvo chuti Aj do sladkých zákuskov a koláčov je potrebné pridať stimulátor prirodzených chutí. Dôvodom je, že počas varenie, pečenia, alebo miešania je dochádza k mixu chutí a tak niektoré slabšie môžu zaniknúť v prevahe silnejších. Tomu zabránite pridaním štipky soli aj do sladkých koláčov. Soľ v úlohe stimulátora Soľ spôsobuje nielen chuť slanú, ale zároveň vylepšuje aj ostatnú chute. Ani nie tak ich samotné, ako schopnosť nášho jazyka stať sa na chute citlivejšími a výraznejšie ich vnímať. Preto pri štandardnom pečení koláča na veľký plech sa nebojte pridať do cesta pol lyžičky soli. Uvidíte, ako skvele budú vaše výrobky chutiť ako si hostia nad nimi oblížu prsty. A pritom stačilo tak málo. Kuchári z Michelinských reštaurácií toto tajomstvo poznajú už roky. Skvelé nápady do kuchyne, ako aj množstvo kuchynských doplnkov pre lepšie pečenie nájdete na: http://bytove-doplnky.eiffeloptic.sk/
Zobraziť článok >
 
Viete, prečo sú japonské ženy také štíhle? Pretože dodržiavajú tieto zásady
Nájsť mladú japonskú ženu trpiacu nadváhou je skutočne problém. Čomu tieto ženy vďačia za svoju štíhlosť? Vyvážená strava Strava japonských žien ani zďaleka nepozostáva len zo sushi. Základom ich stravovania je pestrá a vyvážená strava obsahujúca skutočne takmer všetko, no predovšetkým ryby, morské plody, zeleninu, ryžu, sóju, no aj zelený čaj. Japonky pritom dbajú predovšetkým na pestrosť a sezónnosť. Metódy prípravy jedla Japonky si potravu najčastejšie pripravujú dusením, grilovaním, či varením na pare. V Japonsku sa určite nestretnete s u nás bežnými vyprážanými variáciami jedla. Podstata japonskej kuchyne je obsiahnutá v snahe o zachovanie chuti a farby jedla v čo najvyššej možnej miere. Kultúra stolovania Zatiaľ čo u nás jedlo často nepremyslene v zhone a v strese „hlceme“, v Japonsku je jedenie rituálom, počas ktorého si človek stravu skutočne vychutnáva. Japonky jedia jedlo v malých sústach, takže nemajú problém ako s jeho následným trávením, tak ani s prejedaním sa. Raňajky ako hlavné jedlo dňa Zvyknete niekedy vynechať raňajky? Japonky totiž toto jedlo dňa považujú za to najdôležitejšie! Klasické japonské raňajky pozostávajú z niekoľkých chodov a sú naozaj bohaté. Zvyčajne ich tvorí nejaká ryby, ryža, omeleta, polievka, sójová omáčka, plody mora - a hlavne - zelený čaj. Po jedle žiaden dezert Je to ťažké rozhodnutie, ale skúste dezert po jedle naozaj vynechať. Japonky nepoznajú, resp. nekonzumujú dezerty, ktoré sú známe u nás - ako napr. tiramisu, či cheescake. Hlavnou ingredienciou ich dezertov je ryža, a aj keď obsahujú minimálny podiel tukov a cukrov, doprajú si ich skutočne len výnimočne. Výborné prípravky, ktoré vám pomôžu s chudnutím nájdete aj v našom eshope zdravie.eiffeloptic.sk v sekcii Chudnutie. 
Zobraziť článok >
 
S týmito trikmi ostanú vaše zásoby ovocia a zeleniny čerstvejšie oveľa dlhšie!
Tieto tipy udržia vaše obľúbené ovocie a zeleninu čerstvejšie oveľa dlhšie. Potraviny už nebudete musieť vyhadzovať do koša, čo vám ušetrí aj peniaze! Ovocie a zeleninu umývajte až tesne pred konzumáciu Tieto potraviny nikdy neumývajte predtým, ako ich idete konzumovať. Voda a následné vloženie do chladničky by totiž spôsobili výrazné skrátenie ich životnosti. Výrazné nečistoty odstráňte len suchou handričkou. Jahody obľubujú sucho Ak si kúpite jahody a rozhodnete sa ich uložiť v skladovacej nádobke do chladničky, nádobku povystielajte papierovými utierkami, ktoré absorbujú všetku vlhkosť. Trik na banány Ak sú banány vašim obľúbeným ovocím, ktoré nakupujte vo väčšom množstve, ich stopky zabaľte do potravinovej fólie. Banány vám vydržia oveľa dlhšie. Cibuľa a cesnak vám vydržia najdlhšie v tme Pri cesnaku a cibuli spravíte najlepšie, ak ich umiestnite do nepriesvitného papierového vrecka, ktorý zabráni prieniku svetla. Jablká prospievajú zemiakom Ak chcete, aby vám zemiaky vydržali dlhšie, umiestnite medzi ne niekoľko kusov jabĺk. O tomto triku ste možno ešte nepočuli, no naozaj funguje. Brokolica a karfiol majú radi vlhkosť Umiestnite karfiol alebo brokolicu do poháru s vodou tak, ako kyticu. Ich vrch prikryte navlhčenou papierovou utierkou. Uvidíte, ako dlho vám vydržia čerstvé. Správne ukladanie rajčín Rajčiny ukladajte vždy tak, aby bolo miesto, kde boli odtrhnuté od stopky voľné a navrchu. Ich životnosť to výrazne predĺži. Skvelé recepty na jedlá zo zeleniny nájdete v našom eshope knihy.eiffeloptic.sk.   
Zobraziť článok >
 
3 pudingy z avokáda, ktoré budete milovať
Avokádo, alebo hruškovec americký, je pomerne kalorické ovocie, ale to nič nemení na tom, že je veľmi prospešné pre zdravie – obsahuje veľa kvalitných tukov, slušné množstvo bielkovín, málo sacharidov a veľa vlákniny. Aké je konkrétny obsah živín v avokáde? 100-gramová porcia avokáda má 160 kalórií. 15 g tvoria tuky s prevahou omega-6 nenasýtených mastných kyselín, 9 g sacharidy (z toho 7 g vláknina) a 2 g proteíny. Z vitamínov je zastúpený vitamín C (10 mg), vitamín K (21 mcg), vitamíny skupiny B a takisto betakarotén. V avokáde je aj pestrá škála minerálov a stopových prvkov, ako napríklad draslík, horčík, vápnik a ďalšie. Čarujeme v kuchyni s avokádom Skvelé je, že sa z neho dajú pripraviť aj úžasné pochúťky. Vyskúšajte si doma urobiť napríklad vynikajúce pudingy. Avokádový puding z troch surovín Čo budete potrebovať? avokádo med sušený kokos Ako na to? Najprv si očistite avokádo, popučte ho vidličkou a pridajte podľa chuti tekutý med. Vrch ozdobte kokosovou múčkou. Avokádovo-banánový puding s kakaom Čo budete potrebovať? 1 avokádo 3 banány 4 PL kvalitného kakaa malé množstvo vody na dosladenie med Ako na to? Avokádo a banány očistíme a popučíme vidličkou, poprípade môžeme použiť aj mixér. Následne pridáme kakao, med a vodu podľa toho, akú má puding konzistenciu. Avokádový puding pre náročnejších Čo budeme potrebovať? 3 veľké avokáda 3 – 6 PL kokosového mlieka 1 ČL vanilkového extraktu 2 PL medu Ako na to? Všetko dajte do mixéra a zmixujte na úplne jemnučkú konzistenciu. Aj vám sa zbiehajú slinky? Pripravte si niektorý z pudingov aj vy doma. Ak vám nejaká ingrediencia chýba, nájdete ju v našom e-shope. 
Zobraziť článok >
 
PRODUKT DŇA: Skvelá domáca pekáreň chleba Concept PC-5060
Chceli by ste sa každé ráno budiť na vôňu čerstvo upečeného chleba a na raňajky si vychutnať jeho teplú, chrumkavú kôrku? V tom prípade je náš dnešný „Produkt dňa“ práve pre vás! Concept PC-5060 je kvalitná domáca pekáreň, vďaka ktorej sa vám už nikdy nestane, že by ste doma nemali čerstvé pečivo. Skvelé na nej je aj to, že pri pečení si môžete zvoliť až z troch možností sfarbenia kôrky. K dispozícii máte 12 programov rozmanitých druhov pečenia. Pripraviť si tak môžete nielen chutný chlieb, ale aj bagetky, rožky, kysnuté koláče, múčniky, cestoviny, či rezance. Čo vás možno veľmi príjemne prekvapí je to, že pekáreň si poradí aj s výrobou džemov, zaváranín a kompótov. Skvelá pekáreň od renomovanej českej značky Concept vám umožní piecť pšeničný, ražný, celozrnný, francúzsky, sladký, ale aj špeciálny bezlepkový chlieb. Pekáreň ovládate pomocou elektronických tlačidiel. K dispozícii máte veľký, prehľadný a podsvietený LCD displej. Skvelou funkciou je odložený štart, čo znamená, že pred spaním si môžete nastaviť, na koľkú hodinu má byť chutné pečivo pripravené. Túto skvelú pekáreň si môžete v našom eshope zakúpiť za 106,38€ s poštovným zdarma. Pokiaľ vás náš dnešný tip zaujal, môžete si ho zakúpiť v našom e-shope zdravie.eiffeloptic.sk, konkrétne na tomto odkaze.
Zobraziť článok >
1 2 3 4 5 6