EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

Viete, koľko variť ktorú zeleninu, aby ste z nej vyťažili čo najviac?

Publikované od Henrieta Balázsová

Príprava nejakej chutnej, zeleninovej špeciality niekedy ani zďaleka nemusí byť takou jednoducho záležitosťou, ako sa nám môže zdať. Viete, koľko minút by ste mali variť ktorú zeleninu, aby ste vyťažili čo najviac nielen z jej chuti, ale aj z jej živín?


Mrkva

Varenie: nakrájané kúsky 8-10 minút, celá mrkva 20-30 minút

Príprava na pare: 10-13 minút

Špargľa

Varenie: 7-10 minút

Príprava na pare: 8-12 minút

Fazuľa

Varenie: 5-6 hodín, ak ste ju predtým nenechali odstáť vo vode, ak ste tak na 24 hodín urobili, stačí vám ju variť 40-80 minút

Príprava na pare: ak ste ju na 24 hodín nechali odstáť vo vode, príprava vám potrvá 2,5 - 3 hodiny

Brokolica

Varenie: 4-8 minút

Príprava na pare: 5-10 minút

Karfiol

Varenie: 10-15 minút

Príprava na pare: 30 minút

Zemiaky

Varenie: 20-25 minút

Príprava na pare: 35 minút

Skvelé kuchárske knihy nájdete v našom eshope knihy.eiffeloptic.sk