EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

Viete, prečo sú japonské ženy také štíhle? Pretože dodržiavajú tieto zásady

Publikované od Henrieta Balázsová

Nájsť mladú japonskú ženu trpiacu nadváhou je skutočne problém. Čomu tieto ženy vďačia za svoju štíhlosť?

Vyvážená strava

Strava japonských žien ani zďaleka nepozostáva len zo sushi. Základom ich stravovania je pestrá a vyvážená strava obsahujúca skutočne takmer všetko, no predovšetkým ryby, morské plody, zeleninu, ryžu, sóju, no aj zelený čaj. Japonky pritom dbajú predovšetkým na pestrosť a sezónnosť.

Metódy prípravy jedla

Japonky si potravu najčastejšie pripravujú dusením, grilovaním, či varením na pare. V Japonsku sa určite nestretnete s u nás bežnými vyprážanými variáciami jedla. Podstata japonskej kuchyne je obsiahnutá v snahe o zachovanie chuti a farby jedla v čo najvyššej možnej miere.

Kultúra stolovania

Zatiaľ čo u nás jedlo často nepremyslene v zhone a v strese „hlceme“, v Japonsku je jedenie rituálom, počas ktorého si človek stravu skutočne vychutnáva. Japonky jedia jedlo v malých sústach, takže nemajú problém ako s jeho následným trávením, tak ani s prejedaním sa.

Raňajky ako hlavné jedlo dňa

Zvyknete niekedy vynechať raňajky? Japonky totiž toto jedlo dňa považujú za to najdôležitejšie! Klasické japonské raňajky pozostávajú z niekoľkých chodov a sú naozaj bohaté. Zvyčajne ich tvorí nejaká ryby, ryža, omeleta, polievka, sójová omáčka, plody mora - a hlavne - zelený čaj.

Po jedle žiaden dezert

Je to ťažké rozhodnutie, ale skúste dezert po jedle naozaj vynechať. Japonky nepoznajú, resp. nekonzumujú dezerty, ktoré sú známe u nás - ako napr. tiramisu, či cheescake. Hlavnou ingredienciou ich dezertov je ryža, a aj keď obsahujú minimálny podiel tukov a cukrov, doprajú si ich skutočne len výnimočne.

Výborné prípravky, ktoré vám pomôžu s chudnutím nájdete aj v našom eshope zdravie.eiffeloptic.sk v sekcii Chudnutie