EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Aké vône sú vhodné na zimu?
Ako vieme, na zimné obdobie sú vhodnejšie iné vône než tie, ktoré rady používame v lete. Poradíme vám, aké vône sú najvhodnejšie na zimu. Na zimu sú vhodné vo všeobecnosti ťažšie vône - teda tie sladšie a korenistejšie. Obsahovať by mali santalové drevo, pižmo, vanilku, alebo ružové korenie. Dolce & Gabbana: Intense Pour Femme Odráža ženskú zmyselnosť a hravosť, schopnosť byť tajomná a záhadná a vzbudzovať v mužoch túžbu dobíjania. Hrejivý základ je tvorený santalovým drevom, pižmom a ibisom. Srdce rozžiaruje farebnosťou kvet pomarančovníka a tuberóza a vrchné tóny odľahčia celú kompozíciu neroli a zelenou mandarínkou. Roberto Cavalli: Roberto Cavalli Táto značka je majstrom vôní, ktoré sú vhodné na zimu alebo na výnimočný večer. Vôňa je kvetinovo-drevitá, jej vrchné tóny sú prežiarené ružovým korením, ktoré vyjadruje skutočnú silu osobnosti. V srdci sa ukrýva vznešený kvet pomarančovníka, ktorého farbu si požičala aj samotná vôňa. Zmyselný a podmanivý základ z tonka bôbov zanecháva naozaj návykový zvodný dotyk na pokožke. Calvin Klein: Reveal Táto vôňa nie je pre značku Calvin Klein vôbec typickou – práve naopak, prekvapí kombináciou čierneho, bieleho a ružového korenia, ktoré sa mieša s vôňou kosatca, ambry či santalového dreva a vetiveru. Výsledkom je orientálna vôňa, ktorá však dostáva prívlastok "hrejivá". Do zimy ako stvorená, čo poviete? Giorgio Armani: Sí Intense Príchod vône Sí sa pred časom niesol v znamení elegantnej a úchvatnej Cate Blanchettovej. Verzia Intense, ako už z názvu vyplýva, je sýtejšia, plnšia a dodáva obľúbenej vôni nový, zmyselnejší a ešte rafinovanejší rozmer. Vanilka a ambra sa mixuje s vôňami čiernych ríbezlí, či mandarínky. Vôňa sa pri kontakte s teplotou pokožky rozvíja a otvára. Každú z týchto skvelých vôní si môžete zakúpiť aj u nás po kliknutí na jej názov.
Zobraziť článok >
 
4 prekvapivé tipy na chudnutie, o ktorých ste ešte možno nepočuli
Leto už síce je v plnom prúde, no ak by ste ešte do dovolenky chceli zhodiť nejaký ten posledný kilogram, tieto tipy vám môžu naozaj pomôcť. Zaraďte si do stravovania "cheat day" Počuli ste už o tzv. "cheat day"? Je to deň, počas ktorého popri svojom zdravom stravovaní zaradíte do svojho stravovacieho plánu 1 deň, kedy budete jesť naozaj čokoľvek, na čo práve dostanete chuť - či už to bude fast food, alebo sladkosti. Zaraďte si ho pokojne 1x za jeden či 1x za dva týždne. Vyhnete sa tak prehreškom počas ostatných dní a vaše telo si s "návalvým" prísunom kalorií poradí ľahšie, ako keby ste mu dopriali každý deň niečo. Pravidlo dvoch Počas dní, kedy sa už stravujete zdravo, používajte tzv. "pravidlo dvoch". Snažte sa zabezpečiť, aby váš tanier vždy obsahoval dva druhy jedla: mäso a prílohu, prílohu a šalát, ryby a zeleninu a pod. Toto jednoduché usporiadanie je priateľské pre vaše trávenie i spaľovanie. Používajte menšie taniere Psychológia platí aj pri jedení. Ak si dáte plátok grilovaného kuracieho mäsa a zeleninovú prílohu na veľký tanier, stále budete mať pocit, že je prázdny a vy sa tak nenasýtite. Keď si však to isté dáte na malý tanier, budete mať pocit, že je po okraj plný a vy sa budete cítiť oveľa viac sýto, takže zjete menej a odpustíte si aj dezert. Nakupujte výlučne so zoznamom Všimli ste si, čo všetko sme shopní nakúpiť, keď ideme do obchodu bez presného zoznamu? Takto nám v košíku veľakrát skončia aj nezdrae potraviny, ktoré nám s rysovaním figúry veľmi nepomáhajú. Do obchodu preto vždy choďte s vopred napísaným zoznamom a striktne sa ho držte. Všetko pre vašu krásu nájdete v našom eshope krasa.eiffeloptic.sk.  
Zobraziť článok >
 
Viete, prečo sú japonské ženy také štíhle? Pretože dodržiavajú tieto zásady
Nájsť mladú japonskú ženu trpiacu nadváhou je skutočne problém. Čomu tieto ženy vďačia za svoju štíhlosť? Vyvážená strava Strava japonských žien ani zďaleka nepozostáva len zo sushi. Základom ich stravovania je pestrá a vyvážená strava obsahujúca skutočne takmer všetko, no predovšetkým ryby, morské plody, zeleninu, ryžu, sóju, no aj zelený čaj. Japonky pritom dbajú predovšetkým na pestrosť a sezónnosť. Metódy prípravy jedla Japonky si potravu najčastejšie pripravujú dusením, grilovaním, či varením na pare. V Japonsku sa určite nestretnete s u nás bežnými vyprážanými variáciami jedla. Podstata japonskej kuchyne je obsiahnutá v snahe o zachovanie chuti a farby jedla v čo najvyššej možnej miere. Kultúra stolovania Zatiaľ čo u nás jedlo často nepremyslene v zhone a v strese „hlceme“, v Japonsku je jedenie rituálom, počas ktorého si človek stravu skutočne vychutnáva. Japonky jedia jedlo v malých sústach, takže nemajú problém ako s jeho následným trávením, tak ani s prejedaním sa. Raňajky ako hlavné jedlo dňa Zvyknete niekedy vynechať raňajky? Japonky totiž toto jedlo dňa považujú za to najdôležitejšie! Klasické japonské raňajky pozostávajú z niekoľkých chodov a sú naozaj bohaté. Zvyčajne ich tvorí nejaká ryby, ryža, omeleta, polievka, sójová omáčka, plody mora - a hlavne - zelený čaj. Po jedle žiaden dezert Je to ťažké rozhodnutie, ale skúste dezert po jedle naozaj vynechať. Japonky nepoznajú, resp. nekonzumujú dezerty, ktoré sú známe u nás - ako napr. tiramisu, či cheescake. Hlavnou ingredienciou ich dezertov je ryža, a aj keď obsahujú minimálny podiel tukov a cukrov, doprajú si ich skutočne len výnimočne. Výborné prípravky, ktoré vám pomôžu s chudnutím nájdete aj v našom eshope zdravie.eiffeloptic.sk v sekcii Chudnutie. 
Zobraziť článok >
 
Za tieto dve veci v posteli vás muž bude nosiť na rukách
Ľahnúť si na chrbát, prípadne sa dať na štyri je fajn, ak cvičíte Pilates. V prípade, že s partnerom plánujete spoločný milostný maratón si s uvedenou kombináciou nevystačíte. Misionár a odzadu sú celosvetovo najrozšírenejšie polohy. Preto hoci sa budete akokoľvek snažiť, jednoducho s nimi nezahviezdite. Preto je veľmi dobré mať v talóne kreácie, ktoré partnerovi vyrazia dych. Alebo lepšie povedané, zadýchajú ho vzrušením o niečo viac, ako je štandardom. Pani domina Muži sa tvária ako páni tvorstva, ale v posteli občas radi prijmú podriadenú úlohu. Schválne, ktorá sa na to za svoj milostný život odhodlala? Nehovoríme, aby ste v čižmách s bičíkom napochodovali do spálne a zvalili partnera surovo na plachtu. Naproti tomu prevzatie iniciatívy môže byť skvelým úvodom, v ktorom zistíte, ako partner reaguje a rozhodne sa mu to bude páčiť. Pokračovať môžete v jazdeckej polohe a je už len na vás, či si pomôžete povrázkami šatkou cez oči, alebo hrubšími výrazmi. Milovanie v stoji Zaznávané polohy sú tie, kedy milenci miesto ľahu ostanú stáť. Ako to v praxi chodí, tie najväčšie poklady sú tam, kde by ich nikto nehľadal. Polohy v stoji majú mnoho výhod. Sú dokonale vhodné na rýchlovku aj milovanie v sprche, ktoré už roky patrí k romantickým scénam každého filmu. O tom, že niektorí muži celý život snívajú, ako sa stanú hrdinami, netreba ani hovoriť. A to, že všetci si radi z času na čas doprajú rýchlovku je nad slnko jasné. Stačí mať tú správnu sukničku a vystrčiť zadoček pri príprave nedeľného obedu. Chcete viac sexuálnej aktivity? Vyskúšajte doplnky výživy pre lepší sex na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/   ,  
Zobraziť článok >
 
Jete veľa nezdravých jedál? Vraj sa stačí dobre vyspať a zmení sa to!
Tvrdia to odborníci z Michigan State University. Podľa ich štúdie pracovníci, ktorí dobre spia, majú tendenciu jesť zdravšie, aj keď sú v strese. To znamená, že kvalita spánku ovplyvňuje nielen naše sústredenie a energiu v práci, ale aj to, čo si dáme na tanier. Ak spíme krátko či nekvalitne, máme sklony zajedať to nezdravými potravinami, v dôsledku čoho priberáme a ruka v ruke s nadváhou a obezitou idú aj zdravotné problémy. Štúdia priniesla aj ďalšie zaujímavé zistenie – ak zamestnanci majú stresujúci pracovný deň, majú tendenciu prenášať svoje negatívne pocity z pracoviska na večeru, čiže sa opäť rozhodujú pre ďalšie nezdravé potraviny. Štúdie sa zúčastnilo 235 mužov so zložitými pracovnými úlohami a vysokou mierou stresu, a ďalšej pracovníci klientského centra, ktorí sa dostali do kontaktu s náročným zákazníkom. V oboch prípadoch bol stres spojený s nástupom negatívneho myslenia. Toto myslenie bolo spojené s vyšším rizikom nezdravého jedenia večer. Výskumníci naznačili, že stres môže podkopávať sebakontrolu a súčasne zvyšuje túžbu niečo urobiť, napríklad jesť, a tým zmierniť, alebo sa vyhnúť zlým pocitom. Avšak tí, ktorí dobre spali predtým, ako šli do práce, nemali zvýšenú tendenciu ku konzumácii nezdravých potravín ani vtedy, keď boli vystresovaní. To znamená, že spánok ovplyvňuje nielen našu náladu, energiu či koncentráciu, ale aj stravovacie zvyklosti. Veľa o tom, ako zvládať stres i zdravo sa stravovať nájdete aj v knihách na: http://knihy.eiffeloptic.sk/. Zdroj foto: https://stocksnap.io/photo/5YHRDJ0VRZ
Zobraziť článok >
 
Zapáchajúci dych ničí život človeku i jeho okoliu. Čo s tým?
Príčin zapáchajúceho dychu je neúrekom – môže ísť, napríklad o pokazený chrup, tráviace problémy, častú konzumáciu niektorých jedál (cesnak, cibuľa, káva), užívanie vybraných liekov či nahromadenie nečistôt v ústnej dutine. Ako zapáchajúcemu dychu predísť, ak sme vylúčili vážnejšie zdravotné ťažkosti a chrup máme podľa stomatológa v poriadku? Zuby si dôkladne čistite minimálne dva razy denne. Okrem bežnej zubnej kefky využite aj medzizubné kefky a dentálnu niť. Ak nemáte možnosť umyť si zuby po jedle, približne 15 minút po jeho skonzumovaní použite vhodnú ústnu vodu alebo si ústa vypláchnite čistou vodou. Vyhýbajte sa ústnym vodám s obsahom alkoholu, ktoré ústnu dutinu vysušujú. Pri čistení zubov nezabúdajte na dôkladné vyčistenie jazyka. Vraj až 60 % prípadov zapáchajúceho dychu súvisí s baktériami, ktoré sa sústreďujú práve na jazyku. Pravidelným pitím tekutín zabránite vzniku sucha v ústach – práve vtedy v ústach klesá množstvo dôležitých enzýmov, ktoré majú antiseptické vlastnosti. Žujte žuvačky bez cukru, ktoré stimulujú produkciu slín. Za vyskúšanie stoja aj pravidelný výplachy úst jablčným octom alebo vodou zmiešanou so šťavou z citróna. Do jedál, ktoré bežne konzumujete, pridávajte škoricu a kardamóm. Majú antibakteriálne účinky. Kvôli obsahu antioxidantov pite zelený čaj, poprípade rooibos čaj. Ak máte podozrenie na prekyslenie organizmu, ktoré sa prejavuje aj zapáchajúcich dychom, skúste čaje na odkyslenie organizmu a posilnenie imunity. Úsmev zahreje na tele i na duši, a preto urobte maximum preto, aby boli vaše zuby biele a váš dych nezapáchal. Klikajte na: http://krasa.eiffeloptic.sk/.
Zobraziť článok >
 
5 prekvapivých signálov, že vášmu telu chýbajú tekutiny
Je dokázané, že nedostatok tekutín má nepriaznivé účinky na hladinu energie a naše psychické rozpoloženie. Čím všetkým sa ešte môže prejaviť dehydratácia? Suchou pokožkou Aj dehydratácia má rôzne štádia a môže sa prejaviť aj nadmerne suchou pokožkou. Preto sa vo všetkých „manuáloch“ krásy dočítate, že ak chcete žiarivú pleť, musíte ju dostatočne hydratovať zvnútra i zvonku. Svalovými kŕčmi Nedostatok tekutín v kombinácii s dôležitými elektrolytmi, ako je sodík, draslík či horčík, môžu viesť k svalovým kŕčom. Náchylní k ich vzniku sú hlavne ľudia, ktorí pracujú fyzicky alebo tí, ktorí športujú a podcenia správny pitný režim. Zvýšenou teplotou a zimnicou Zvýšená teplota je prejavom vážnejšieho stavu dehydratácie – v tomto prípade treba telu pomaly dodávať tekutiny i potrebné elektrolyty, ako sodík, draslík, horčík i vápnik. Chuťou na maškrty Ak sme dehydratovaní, môže dôjsť k horšiemu zásobovaniu tela živinami. To sa zákonite prejaví aj poklesom energie. Nuž a najjednoduchším spôsobom, ako si ju telo rýchlo vypýta, sú sladkosti. Bolesťami hlavy Áno, aj bolesť hlavy môže súvisieť s nedostatkom tekutín v organizme. Preto nabudúce, keď vás začne bolieť hlava, skúste skôr, ako siahnete po analgetikách, dopriať telu 1 – 2 poháre vody. Všetko pre zdravie nájdete na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/. Zdroj foto: pixabay.com
Zobraziť článok >
 
Tajomstvo krásy odhalené. Stačí urobiť jednu vec!
Rád, ako vyzerať mlado a sviežo, je neúrekom. A pridávame ďalšiu – zamerajte sa na konzumáciu ovocia a zeleniny. Ovocné a zeleninové plody sú nabité nielen potrebnými tekutinami, ale aj vlákninou, vitamínmi, minerálmi a antioxidantmi. Obsahujú aj prírodné pigmenty, ktoré ovplyvňujú vzhľad pokožky. Zaujímavý pokus v tomto smere urobili odborníci z University of Newcastle v Novom Južnom Walese. Vedci účastníkov pokusu vyzvali, aby upravili tvár na obrazovke počítača tak, aby im pripadala zdravá a atraktívna. Najatraktívnejšia im pripadala taká, ktorá bola výsledkom pravidelnej konzumácie karotenoidov. Karotenoidy sú červeno-žlté pigmenty rastlín, ktoré im dávajú typické zafarbenie. Sú zároveň silné antioxidanty, ktoré pleť chránia pred poškodením voľnými radikálmi, a zvnútra jej dodávajú sviežosť a iskru. Pre pleť je dôležitá pestrá škála ovocia a zeleniny Nezabudnite teda na konzumáciu mrkvy či batátov, kde je bohato zastúpený betakarotén (žlto-červené farbivo). Neopomínajte ani paradajky, pretože obsahujú lykopén (červené farbivo), luteín (žlté farbivo) zasa nájdete v papáji či špenáte. Okrem karotenoidov je pre pleť veľmi dôležitý aj vitamín C, ktorý je obsiahnutý v kivi, jahodách, červenej paprike a mnohých ďalších ovocných a zeleninových plodoch. V tomto smere teda platí, že čím pestrejšiu škálu ovocia a zeleniny budete konzumovať, tým lepšie, pretože budete zdravšie, krajšie i štíhlejšie.  Dobrá motivácia na konzumáciu ovocia a zeleniny, čo poviete? Všetko pre zdravie nájdete aj na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/. Zdroj foto: pixabay.com
Zobraziť článok >
 
Máte opuchnuté nohy? Skúste tieto triky!
Opuchnuté nohy nie sú ničím príjemným. Môžu sa vyskytovať v tehotenstve, signalizovať nejaký zdravotný problém alebo sú dôsledkom dlhého sedenia, alebo horúceho počasia. Ako sa ich zbaviť? Doprajte nohám kúpeľ vo vlažnej vode s prídavkom himalájskej soli a niekoľkými kvapkami obľúbeného esenciálneho oleja. Výborný je napríklad grepový, ktorý má schopnosť znižovať opuch. Pri opuchnutých končatinách je dôležité zvýšiť príjem tekutín. Ideálna je čistá voda, ktorú môžete dochutiť citrónom a bylinkami. Dajte si melón, ktorý obsahuje veľa vody, má diuretické účinky, čím pomáha eliminovať opuch. Podľa ajurvédy, teda indickej medicíny, je na opuch výborný koriander. Ďalšou výbornou voľbou je jemná masáž chodidiel, ktorý uvoľní svaly, stimuluje krvný obeh a podporí vylučovanie tekutín, ktoré sú príčinou opuchu. Ďalším jednoduchým trikom je vyložiť si nohy nad úroveň srdca. Eliminujte príjem potravinám bohatých na soľ (sodík) a, naopak, doprajte si viac takých, ktoré obsahujú draslík. Nájdete ho v banánoch, marhuliach, sušenom ovocí, orechoch či strukovinách. Bojovníkom proti opuchnutým nohám je aj pravidelná športová aktivita. Doprajte si teda denne aspoň 30 minút svižnej chôdze. Pozor na dlhé sedenie. Ak máte sedavé zamestnanie, po hodine práce si doprajte prestávku a choďte sa poprechádzať, alebo urobte zopár naťahovacích cvikov. Viac tipov pre zdravie nájdete aj v knihách z nášho e-shopu na: http://knihy.eiffeloptic.sk/. Zdroj foto: pixabay.com
Zobraziť článok >
 
PRODUKT DŇA: Grow me - rastliny, ktoré si môže vypestovať každý!
Túžite po tom, aby bola vaša domácnosť skrášlená živými kvetmi, no ich pestovanie nie je práve vašou silnou stránkou? Náš dnešný „Produkt dňa“ - rastliny Grow me tento váš problém hravo vyriešia. Je pritom len na vás, či si chcete doma vypestovať vlastnú ružu, slnečnicu, štvorlístok, chmeľ, či čaj. Výber rastlín značky Grow me je skutočne široký a veľmi pestrý. Čo balenie obsahuje? Všetko, čo budete k správnemu zasadeniu potrebovať, teda balenie semienok vami vybranej rastliny, jeden malý kvetináč, jeden rašelinový blok na zasadenie a jednu špachtličku na ľahšiu manipuláciu pri sadení. V každom balení tiež nájdete návod, ktorý vás prevedie tým, ako sa o rastlinku starať tak, aby sa jej darilo čo najlepšie. Pre zasadenie akejkoľvek rastliny teda nemusíte byť žiadnym expertom a slnečnica, kávovník, či dokonca mrkva vám budú rásť priamo pred očami! Potešte preto seba alebo darujte originálny darček svojim blízkym. Takýto kvet je totiž vkusným darčekom, ktorý je trvácnejší, než rezané kvety. Na vianočné obdobie sú ako stvorenými napr. sada na „vypestovanie snehuliaka“ - resp. aspoň jeho nosa, teda mrkvy. Príjemným spestrením zimného obdobia môže byť aj pestovanie vášho vlastného vianočného stromčeka. Každé balenie rastlín Grow me sa naviac vyznačuje tým, že na boku každej krabičky nájdete priestor na napísanie osobitého venovania, či blahoželania. Veľmi priaznivá je aj cena balenia, a to už od 5,52€. Zo širokej ponuky si pritom určite nebudete mať problém vybrať tú „svoju“ rastlinku. Pokiaľ vás náš dnešný tip zaujal, môžete si ho zakúpiť v našom e-shope darceky.eiffeloptic.sk, konkrétne na tomto odkaze.
Zobraziť článok >
 
Rady, ako sa nenechať zožierať úzkosťami a strachom
Patríte medzi úzkostlivé typy ľudí, ktoré sa dokážu znepokojovať nad vecami, aké iných ani len nenapadnú? Unavujú vás dotieravé myšlienky, ktoré začínajú slovíčkami „čo keď“ alebo „čo ak náhodou“? Je pravda, že úzkosť v normálnej miere nás chráni pred nebezpečenstvom. Avšak problém nastáva vtedy, keď sa stane prehnanou. Zvyčajne to býva v dôsledku genetických či vonkajších faktorov, alebo ich kombinácie. Extra tip z nášho e-shopu: Lívia Vavrušová, Úzkostné poruchy, OSVETA, 8,67 eura Trápite sa zbytočne... Je dokázané, že až 85 % vecí, nad ktorými sa vnútorne umárame, dopadnú neutrálne, alebo dokonca pozitívne! To znamená, že 17 starostí z 20 sa končí dobrým výsledkom. Z toho vyplýva, že úzkosti nás zbytočne oberajú o čas a energiu, ktorú by sme mohli využiť na niečo pozitívne.  Otázka znie, ako si s dotieravými úzkostnými myšlienkami poradiť?  Inšpirujte sa našimi tipmi. Všetky úzkostlivé myšlienky stopujte hneď v zárodku To je najlepšia zbraň, ktorou ich porazíte. Síce chvíľu potrvá, kým sa to naučíte, no pri troche snahy sa to dá zvládnuť. Za pohodovejší život to predsa stojí, alebo nie? Opakujte si, že ani ten najhorší scenár vo vašej mysli nie je realistický Určite to poznáte. Začne to tým, že dieťa mešká zo školy a vám sa v hlave vynárajú katastrofické scenáre – čo keď ho niekto zbil a teraz niekde leží alebo ho niekto uniesol a vy ho už neuvidíte? Ľudia s úzkostnými poruchami takéto stavy poznajú. Sú veľmi nepríjemné a unavujúce. Skúste si v takýchto situáciách dokola opakovať, že sú to iba výplody vašej mysle – nič viac, nič menej. Úzkosť neovplyvňuje výsledok Myslíte si, že keď sa budete vnútorne „pripravovať“ na každú nepríjemnosť, lepšie sa s ňou vyrovnáte? Omyl! Vaša úzkosť nemá na skutočnosť žiadny vplyv. Myslite na to, keď vás najbližšie prepadnú úzkostné stavy. Načo zbytočne plytvať energiou na niečo, čo aj tak neovplyvníte a čo sa navyše ani nestane? Športujte Pravidelný šport je výborný spôsob, ako úzkosť eliminovať. Základ je vybrať si aktivitu, ktorá vás bude baviť a ktorej sa budete venovať pravidelne. Chcete vedieť viac nielen o úzkosti? Nazrite do nášho e-shopu na: http://knihy.eiffeloptic.sk/.
Zobraziť článok >
 
Trápia vás bradavice? Skúste toto!
Bradavice môžu vzniknúť kdekoľvek na tele. Väčšinou nás trápia vtedy, keď sú viditeľné. Ako sa ich zbaviť, keď nechcete podstúpiť chirurgické odstránenie? Skúste dvojicu ocot a citrón Keďže budete citrónovú kôru prikladať na pokožku, odporúčame použiť organicky pestovaný citrón. Ako postupovať? Najprv odstráňte vnútro citróna, aby vám zostala iba kôra. Ideálne je urobiť to tak, že šťavu vytlačíte a vnútro vydlabete napríklad lyžičkou. Potom kôru nakrájajte na drobné štvorčeky vo veľkosti, aby zakryli bradavicu. Následne dajte kúsky citrónovej kôry do šálky a zalejte ich octom. Nechajte odpočívať celý deň a priložte ich vnútornou častou na bradavicu. Postup opakujte dovtedy, kým sa bradavíc nezbavíte. Pozor, vždy používajte čerstvo pripravené citrónové šupky. Skúste aloe vera alebo lastovičník Bradavíc sa môžete zbaviť aj tak, že budete na ne pravidelne natierať gél z aloy. Ak máte doma čerstvú rastlinu, tak dužinou z nej. Pomáha aj tinktúra alebo masti  z lastovičníka. Niektorým sa osvedčilo aj používanie švédskych kvapiek. Extra tip z nášho e-shopu: Lastovičníkový krém na bradavice Krém je čisto prírodný. Obsahuje výťažok z lastovičníka, esenciálne oleje z tuje, cesnaku, rozmarínu a ďalších. Ako sa krém používa? Stačí ho naniesť na bradavicu a zalepiť rýchloobväzom. Treba tak robiť čo najčastejšie.  Všetko pre zdravie nájdete aj na: https://zdravie.eiffeloptic.sk. Zdroj foto: pixabay.com
Zobraziť článok >
 
Čo jesť, ak chcete schudnúť? Tajomstvo je v glykemickom indexe potravín
S radami, ktoré sa týkajú chudnutia, akoby sa roztrhlo vrece. Ak skúšate jednu diétu za druhou, zabudnite na to, pretože tie k trvalému úbytku na hmotnosti a pocitom spokojnosti nevedú. Najlepším riešením je zdravý životný štýl – výsledky sa síce dostavia pomalšie, no sú trvalé! Existuje zázračná a univerzálna rada na chudnutie? Ak si kladiete rovnakú otázku, možno budú pre vás odpoveďou výsledky štúdie publikovanej v časopise American Journal of Clinical Nutrition. Na základe nej odborníci sledovali viac ako 120-tisíc ľudí neuveriteľných 16 rokov a ich stravovacie zvyklosti so zameraním na glykemický index potravín (rýchlosť, ktorou sa cukor z danej potraviny vstrebáva a ovplyvňuje hladinu krvného cukru). Zistili, že tí, ktorí konzumovali jedlá s vysokým glykemickým indexom pribrali viac ako tí, ktorí jedli pokrmy s nízkym glykemickým indexom. Je to preto, lebo pokrmy s vysokým GI spôsobujú prudké výkyvy krvného cukru a inzulínu, čo vedie k pocitom hladu, k opätovnému jedeniu a zbytočnému prísunu kalórií. Nehovoriac o tom, že nespálená energia sa ukladá do tukových zásob a vysoká spotreba jedál s vysokým GI vedie k inzulínovej rezistencii a cukrovke. Ak neviete, ako s chudnutím začať, začnite sledovať glykemický index potravín. My sme pre vás pripravili stručný prehľad potravín s vysokým, stredným a nízkym GI. potraviny s vysokým GI (je lepšie sa im vyhnúť): hranolčeky, pečené zemiaky, sladkosti (zákusky, čokoláda, sušienky, cukríky...), biely chlieb, biele pečivo, limonády, biela ryža potraviny so stredným GI (31 – 70), ktoré treba jesť s mierou: kukurica, ananás, banány, figy, hrozno, celozrnný chlieb potraviny s nízkym GI (0-30), ktoré by mali v jedálničku prevládať: zelenina a kyslejšie druhy ovocia, celozrnné cestoviny, nízkotučné mliečne výrobky, strukoviny, orechy, semienka Zdravé potraviny nájdete aj v našom e-shope na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/.
Zobraziť článok >
 
5 skvelých tipov do kuchyne, ktoré ocení každá gazdinka
Ak je pre vás čas strávený v kuchyni nielen povinnosťou, ale aj radosťou a zábavou, tieto „kuchynské triky“ určite oceníte. #1: Odstráňte prebytočnú mastnotu efektívne Určite ste už mnohokrát odstraňovali prebytočný tuk prikladaním papierových vreckoviek. Ak do nich však zabalíte ľad a priložíte ich na jedlo presiaknuté tukom týmto spôsobom, odmastenie bude ešte omnoho účinnejšie. Ľad totiž pôsobí na prebytočný tuk vo vašom jedle ako magnet. #2: Uskladnenie potravinovej fólie Viete, že práca s potravinovou fóliou môže byť niekedy boj. Predovšetkým pri vysokých teplotách sa fólia až príliš lepí a trhá sa. Môžete tomu predísť jednoduchým trikom - skladujte ju v chladničke. Robia to tak aj profesionálni kuchári, a to z dôvodu, že so studenou fóliou sa pracuje omnoho jednoduchšie. #3: Ľahšie šúpanie vajíčok Na ľahšie šúpanie nemusíte použiť len soľ. Aby ste vajíčka ošúpali ľahšie, nasypte do vody štipku sóda bikarbóny alebo do nej nalejte trocha octu. Tieto prísady sa dostanú do škrupín a šúpanie vajíčok sa tak pre vás stane hračkou. #4: Zohrievanie múčnych jedál Isto viete, že ak v mikrovlnke zohrievate akékoľvek múčne jedlo, vysuší sa a ani zďaleka nechutí tak dobre. Predísť tomu môžete tým, že pri zohrievaní k nemu do mikrovlnky položíte pohár vody. Cesto sa tak nevysuší a pokojne ho môžete konzumovať aj po zohriatí. #5: Spravte vaše nápoje výnimočnými Ak do prípravy svojich nápojov používate ľad, spestrite ho bylinkami! Do formy na ľad najprv poukladajte bylinky alebo rastliny podľa svojej chuti (skvelá je napríklad aj mäta alebo levanduľa), dolejte vodu a zmes dajte zamraziť. Vaše nápoje budú nielen skvelo vyzerať, ale aj chutiť! Ďalšie skvelé triky nájdete aj v kuchárskych knihách z nášho eshopu knihy.eiffeloptic.sk. 
Zobraziť článok >
 
AŽ 28 % MLADÝCH SLOVAKOV ŠTUDOVALO ČI PRACOVALO V ZAHRANIČÍ
V dnešnej dobe už štúdium, či práca v zahraničí nepatrí medzi nič výnimočné. Vznik Európskej únie a Schengenského priestoru umožnil voľnejší pohyb osôb bez kontrol na hraniciach, čo ponúklo aj možnosť spoznávať iné kultúry a zvyky. Mnoho ľudí, predovšetkým mladých, dnes opúšťa svoju krajinu, a to či už z dôvodu lepšej práce alebo štúdia. Koľko % obyvateľov únie vo veku do 30 rokov cestuje za štúdiom, či si hľadá prácu za hranicami svojej krajiny? Ako sú na  tom Slováci? Aké sú hlavné dôvody nášho pobytu v zahraničí? Odpovede na tieto otázky sme našli v prieskume Eurobaromete, ktorý bol robený medzi ľuďmi vo veku do 30 rokov a na každú otázku  bolo možné uviesť viac odpovedí. Viac ako štvrtina [26 %] mladých ľudí z európskeho zoskupenia vyrazila, či už za vzdelaním alebo za lepšou prácou, mimo svojej domovskej krajiny. Slováci sú tesne nad priemerom únie, keďže do zahraničia takto vycestovalo 28 % našincov. Spomedzi európskej 28-ičky má najväčšie zastúpenie ľudí študujúcich či pracujúcich v zahraničí Luxembursko. Až 6 z 10 Luxemburčanov vo veku do 30 rokov volí možnosť odchodu za hranice. Vo väčšine prípadov ide o študentov, vysokoškolákov alebo pracovníkov cez výmenné programy. Naopak najspokojnejší ľudia žijú zjavne v Chorvátsku. Odtiaľ sa ľudia za hranice až tak nehrnú. Iba 13 % mladých opúšťa túto prímorskú krajinu kvôli lepším pracovným príležitostiam či štúdiu za jej hranicami. Podobne je tomu aj na Malte a v Portugalsku.  
Zobraziť článok >