EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Dobré správy pre milovníčky čokolády. Pre toto sa ju oplatí jesť denne!
Samozrejme, jedná sa o čokoládu s obsahom kakaa minimálne 70 percent. Kvalitná horká čokoláda obsahuje, napríklad flavonoidy, horčík, meď, mangán, vlákninu či vitamín E a má množstvo pozitívnych účinkov na fyzické i duševné zdravie. Ktoré stoja za povšimnutie? Priaznivo vplýva na zdravie kardiovaskulárneho systému Za tento účinok sú zodpovedné hlavne flavonoidy, ktoré patria medzi významné antioxidanty. Klinické štúdie preukázali, že pravidelný príjem horkej čokolády zvyšuje dobrý HDL cholesterol a znižuje hladinu LDL cholesterolu. Podľa jednej zo štúdií konzumácia horkej čokolády 5-krát týždenne znížila riziko vzniku koronárnej choroby srdca o takmer 60 percent. Za odporúčanú dennú dávku sa považuje 20 až 30 g kvalitnej horkej čokolády. Podporuje kognitívne funkcie Máte pred ťažkou skúškou v škole, alebo vás čaká náročná porada v práci? Doprajte si pravidelne horkú čokoládu. Podľa štúdie, do ktorej bolo zapojených 90 starších účastníkov, tí, ktorí jedli pravidelne čokoládu, obstáli v testoch lepšie – zvládli ich rýchlejšie i s väčším úspechom. Znižuje stres Stres je všade, kam sa pohneme a pomôcť zvládať nám ho môže aj konzumácia čokolády, pretože eliminuje vylučovanie kortizolu – stresového hormónu a, naopak, podporuje vylučovanie hormónov dobrej nálady. Zlepšuje kvalitu pleti Zastúpené flavonoidy chránia pokožku pred škodlivým UV žiarením i voľnými radikálmi z vonkajšieho prostredia. Okrem toho zlepšujú prietok krvi a podporujú hydratáciu pokožky. Kvalitnú horkú čokoládu nájdete aj na: http://zdravie.eiffeloptic.sk. Zdroj foto: pixabay.com
Zobraziť článok >
 
Viete, prečo sú japonské ženy také štíhle? Pretože dodržiavajú tieto zásady
Nájsť mladú japonskú ženu trpiacu nadváhou je skutočne problém. Čomu tieto ženy vďačia za svoju štíhlosť? Vyvážená strava Strava japonských žien ani zďaleka nepozostáva len zo sushi. Základom ich stravovania je pestrá a vyvážená strava obsahujúca skutočne takmer všetko, no predovšetkým ryby, morské plody, zeleninu, ryžu, sóju, no aj zelený čaj. Japonky pritom dbajú predovšetkým na pestrosť a sezónnosť. Metódy prípravy jedla Japonky si potravu najčastejšie pripravujú dusením, grilovaním, či varením na pare. V Japonsku sa určite nestretnete s u nás bežnými vyprážanými variáciami jedla. Podstata japonskej kuchyne je obsiahnutá v snahe o zachovanie chuti a farby jedla v čo najvyššej možnej miere. Kultúra stolovania Zatiaľ čo u nás jedlo často nepremyslene v zhone a v strese „hlceme“, v Japonsku je jedenie rituálom, počas ktorého si človek stravu skutočne vychutnáva. Japonky jedia jedlo v malých sústach, takže nemajú problém ako s jeho následným trávením, tak ani s prejedaním sa. Raňajky ako hlavné jedlo dňa Zvyknete niekedy vynechať raňajky? Japonky totiž toto jedlo dňa považujú za to najdôležitejšie! Klasické japonské raňajky pozostávajú z niekoľkých chodov a sú naozaj bohaté. Zvyčajne ich tvorí nejaká ryby, ryža, omeleta, polievka, sójová omáčka, plody mora - a hlavne - zelený čaj. Po jedle žiaden dezert Je to ťažké rozhodnutie, ale skúste dezert po jedle naozaj vynechať. Japonky nepoznajú, resp. nekonzumujú dezerty, ktoré sú známe u nás - ako napr. tiramisu, či cheescake. Hlavnou ingredienciou ich dezertov je ryža, a aj keď obsahujú minimálny podiel tukov a cukrov, doprajú si ich skutočne len výnimočne. Výborné prípravky, ktoré vám pomôžu s chudnutím nájdete aj v našom eshope zdravie.eiffeloptic.sk v sekcii Chudnutie. 
Zobraziť článok >
 
Tieto potraviny v jedálničku obmedzte, ak vás trápi akné
Sťažujete sa pravidelne kamarátke, že sa príkladne staráte o svoju pleť, ale i tak je posiata nevzhľadným akné? Jednou z príčin jeho vzniku môže byť aj nesprávna strava, veď nie nadarmo sa hovorí, že to, čo zjeme, sa prejavuje navonok na našej postave, vlasoch, pleti i nechtoch. Ktorým potravinám by sme sa mali vyhýbať, aby bola naša pleť krásna a bez vyrážok? Pufované chlebíčky, pukance a cereálne tyčinky Samozrejme, z času na čas si ich dopriať môžeme. Problém nastáva vtedy, keď ich jeme pravidelne, pretože obsahujú veľa rýchlych sacharidov. Tie vyvolávajú prudké výkyvy krvného cukru a opätovnú chuť na sladké, nuž a nadmerná konzumácia sladkostí pleti neprospieva. Nehovoriac o tom, že neustále kolísanie glykémie vedie k vzniku metabolického syndrómu.  Mlieko Problémom pri mlieku môže byť obsah rastových hormónov, ktoré vplývajú nepriaznivo aj na pokožku. Snažte sa preto voliť kvalitné mlieko v bio kvalite alebo ho kupovať od lokálnych farmárov. Zemiakové lupienky Pri zemiakových lupienkoch môže byť problémom vysoké množstvo škodlivých trans-mastných kyselín. Bohužiaľ, mnohé „zemiakové“ lupienky obsahujú aj pšeničnú múku a pridaný cukor. To je doslova vražedná kombinácia. Preto sa snažte dopriať si túto maškrtu iba zriedka. Sladké limonády Pochutnávate si každý deň na sladenej minerálke či limonáde? Potom by ste mali vedieť, že liter takejto sladenej vody obsahuje niekoľko lyžičiek cukru. Pozor si dajte aj na neprimeranú konzumáciu ovocných štiav, džúsov a smoothies. Vždy ich radšej zrieďte s čistou vodou. Cukor v nadmernom množstve je zodpovedný nielen za nadváhu, ale aj množstvo ďalších ochorení, zhoršenie stavu pleti nevynímajúc. Jedlo z rýchleho občerstvenia Hranolčeky, hamburgery, hotdogy i šaláty z rýchleho občerstvenia sú kalorickou bombou, ktorá je navyše plná nasýtených cukrov a neraz aj pridaného cukru. Skúste sa takýmto jedlám vyhýbať. Nadmerná konzumácia mäsa a mäsových produktov Ak chcete mať krásnu pleť a pevné zdravie, zabudnite na slaninku, údené klobásky a konzervované potraviny. Sú zdrojom trans-mastných kyselín i veľkého množstva sodíka. Striedmosť si však treba udržať aj pri konzumácii mäsa – 2 až 3 porcie týždenne sú dostatočné. Preferujte kvalitné mäso s nižším obsahom tuku. Niektoré náhrady cukru Média nás varujú pred neprimeranou konzumáciou bieleho cukru a nabádajú nás k používaniu zdravších alternatív. Jednou z nich je aj agáve sirup, ktorý bol ešte donedávna považovaný za zdravý. Dnes už o ňom vieme, že pre naše zdravie nie je najlepšou alternatívou kvôli vysokému obsahu fruktózy a otázna je aj jeho kvalita. Pozor si treba dať aj na ostatné náhrady cukru a konzumovať ich s mierou. Viac o zdravom stravovaní nielen pri akné sa dozviete aj v knihách v našom e-shope na: http://knihy.eiffeloptic.sk/. Nezabúdajte ani na poctivú starostlivosť o pleť vhodnou kozmetikou, ktorú nájdete na: http://krasa.eiffeloptic.sk/. Zdroj foto: pixabay.com 
Zobraziť článok >
 
Má 70 rokov a vyzerá na 40. Dokázala to vďaka jedinej veci, ktorá pomôže každej žene!
Žiadna plastika, žiadne operácie, Carolyn Hartz má sedemdesiatku na krku a vyzerá tak dobre, že by ste jej nehádali viac ako štyridsať. A energie má dokonca viac ako niektoré mladé baby. V čom je tajomstvo tohto jej úspechu? Pred tridsiatimi rokmi vysadila zo svojho života cukor a tu je výsledok. Zabudla na rafinovaný cukor V prvom momente sa vzdala cukru kvôli postave. No veľmi skoro zistila, že okrem toho, že prestala priberať tak sa jej aj výrazne zlepšila pleť, akoby omladla a mala viac energie. Biely rafinovaný cukor nahradila javorovým sirupom, brezovým cukrom alebo stéviou.  Carolyn si spomína, že najprv boli časy bez cukru ťažké, keďže cukor je prakticky všade. No zároveň dodáva, že keď videla pozitívne zmeny, rozhodne sa nechcela vrátiť k cukru. Nie je to len o cukre Carolyn prekonala niekoľko ťažkých životných momentov a tak sa rozhodla, že si užije naplno každý deň. Preto sa stala tou, čo nechce vnímať negatívne informácie, ani riešiť negatívne reči, neohovára ani sa na takých rečiach nezúčastňuje a hneď je jej lepšie. Hýbe sa Carolyn k tomu všetkému pridala aj tridsať minút pohybu denne. A to sa snaží robiť s radosťou a láskou a pritom pár minút venuje aj modlitbe. Alebo ak chcete meditácii. Je to naozaj jednouchý recept na večnú mladosť. Vyskúšajte stéviu a prírodné sladkosti na webe http://zdravie.eiffeloptic.sk  
Zobraziť článok >
 
Chcete lícne kosti ako modelka alebo potrebujete opticky zmenšiť nos? Kontúrujte!
Kontúrovanie nie je žiadna veda, pokiaľ poznáte jeho pravidlá. Vďaka jednoduchým trikom sa môžete cítiť sebavedomejšie. Na čo všetko treba pri kontúrovaní myslieť? Kontúrovaním môžete podčiarknuť, teda zvýrazniť to, čo potrebujete a, naopak, potlačiť do úzadia nedostatky. Na kontúrovanie môžete využiť krémové kontúrovacie tyčinky alebo pokojne aj mejkap pre váš typ pleti, avšak musí byť o niekoľko odtieňov tmavší, ideálne so studenším a matným vzhľadom. Na kontúrovanie sú absolútne nevhodné lícenky či tzv. bronzery, pretože majú bronzový nádych. Najprv naneste na celú tvár mejkap. Potom prostredníctvom svetlého korektora rozjasnite stred tváre, teda svetlý korektor dajte pod oči, na čelo, na stred nosa a na bradu. Pre zvýraznenie lícnych kostí naneste tesne pod ne tmavý korektor a to isté urobte aj na čele, tesne pod líniou vlasov. Tmavý korektor môžete naniesť aj pod sánku. Nezabúdajte, že ak chcete niektoré časti tváre zúžiť, použite viac tmavého korektora – dá sa do využiť pri nose, kde aplikujeme tmavý korektor po jeho líniách (v strede sme naniesli svetlý korektor). Teraz príde na rad hubka na mejkap, ktorú navlhčíme vodou. Pričom najprv rozotierame svetlý korektor a až potom tmavý kvôli prepojeniu línií. Nakoniec na miesta so svetlým korektorom naneste svetlý púder a na miesta s tmavým korektorom tmavší bronzer. Zdá sa vám to zložité? Pozrite si video: Zdroj: youtube.com
Zobraziť článok >
 
S týmito trikmi ostanú vaše zásoby ovocia a zeleniny čerstvejšie oveľa dlhšie!
Tieto tipy udržia vaše obľúbené ovocie a zeleninu čerstvejšie oveľa dlhšie. Potraviny už nebudete musieť vyhadzovať do koša, čo vám ušetrí aj peniaze! Ovocie a zeleninu umývajte až tesne pred konzumáciu Tieto potraviny nikdy neumývajte predtým, ako ich idete konzumovať. Voda a následné vloženie do chladničky by totiž spôsobili výrazné skrátenie ich životnosti. Výrazné nečistoty odstráňte len suchou handričkou. Jahody obľubujú sucho Ak si kúpite jahody a rozhodnete sa ich uložiť v skladovacej nádobke do chladničky, nádobku povystielajte papierovými utierkami, ktoré absorbujú všetku vlhkosť. Trik na banány Ak sú banány vašim obľúbeným ovocím, ktoré nakupujte vo väčšom množstve, ich stopky zabaľte do potravinovej fólie. Banány vám vydržia oveľa dlhšie. Cibuľa a cesnak vám vydržia najdlhšie v tme Pri cesnaku a cibuli spravíte najlepšie, ak ich umiestnite do nepriesvitného papierového vrecka, ktorý zabráni prieniku svetla. Jablká prospievajú zemiakom Ak chcete, aby vám zemiaky vydržali dlhšie, umiestnite medzi ne niekoľko kusov jabĺk. O tomto triku ste možno ešte nepočuli, no naozaj funguje. Brokolica a karfiol majú radi vlhkosť Umiestnite karfiol alebo brokolicu do poháru s vodou tak, ako kyticu. Ich vrch prikryte navlhčenou papierovou utierkou. Uvidíte, ako dlho vám vydržia čerstvé. Správne ukladanie rajčín Rajčiny ukladajte vždy tak, aby bolo miesto, kde boli odtrhnuté od stopky voľné a navrchu. Ich životnosť to výrazne predĺži. Skvelé recepty na jedlá zo zeleniny nájdete v našom eshope knihy.eiffeloptic.sk.   
Zobraziť článok >
 
Ako sa stať lepšou, šťastnejšou a štíhlejšou bežkyňou?
Beh je aktuálne veľmi populárny. Spája sa s množstvom fyzických i psychických výhod. Ak ste s behom začali, chcete pri ňom vytrvať, byť šťastnou, spokojnou a krásnou bežkyňou, inšpirujte sa nasledovnými tipmi. Vydržte prvých 21 dní, potom sa z behu stane zvyk Vraj presne 3 týždne potrebuje náš mozog na to, aby začal vnímať určitú činnosť ako zvyk. Myslite na to aj vtedy, keď začnete behať. Spočiatku sa vám možno nebude chcieť, no vydržte! Sama uvidíte, že pravidelný beh má svoje čaro a stanete sa na ňom závislou. Vyhnite sa rutine Ak niekto tvrdí, že beh je nuda, nevie, čo hovorí. Beh si môžete spestriť častým striedaním rozličných terénov a prostredia. Behajte do kopca, popri hrádzi, v prírode či na ihrisku. Takisto môžete behať formou intervalového tréningu alebo fartleku (budete striedať rôzne tempá behu podľa svojich aktuálnych pocitov) a podobne. Zlepšujte sa Chcete byť lepšou bežkyňou? Potom dôsledne dodržiavajte tréningový plán a nezabudnite ani na iné typy tréningov – pre bežca je výborné posilňovanie s vlastnou váhou alebo plyometrické cviky. Vďaka nim môže byť lepším a rýchlejším bežcom. Nehovoriac o tom, že tieto cviky pomáhajú predchádzať svalovej nerovnováhe a formovať telo. Upravte stravu Pri behu sa zbavíte všetkých starostí a čarovné endorfíny vám zlepšia náladu. Avšak tento pozitívny efekt behu môžete ešte podporiť tak, že sa začnete zdravšie stravovať. Veď je dokázané, že strava ovplyvňuje nielen naše telo, ale aj dušu! Motivujte sa Na každého občas príde kríza, a preto treba byť na to pripravený. Najlepším spôsobom, ako sa motivovať, je určiť si napríklad mesačné odmeny v podobe drobností, ktoré vás potešia. V praxi to teda bude fungovať tak, že ak mesačne splníte všetky tréningy, doprajete si vytúženú odmenu. Knižky o behu i cvičení nájdete aj na: http://knihy.eiffeloptic.sk/.
Zobraziť článok >
 
PRODUKT DŇA: Skvelá kniha o základoch a technikách pletenia pre chvíle relaxu
Žiaľ, žijeme v dobe, ktorá je pretechnizovaná. Mnohí z nás strávia väčšinu dňa za počítačom či so smartfónom v ruke a skôr či neskôr si uvedomíme, že už nemáme čas ani na drahocenný relax. Ako z tohto kola von? Skvelým spôsobom môže byť vrátiť sa v čase o niekoľko rokov späť a osvojiť si techniku niektorého z tradičných remesiel či činností. Medzi ne patrí napríklad aj pletenie a výhodou je, že pleteniny sa opäť vrátili do módy. Ak sa teda naučíte pliesť, spojíte vyslovene príjemné s užitočným.  Aj vy teraz môžete uskutočniť svoje módne predstavy vytvorením pleteného modelu. Táto kniha vás bude sprevádzať od prvého oka až do konca posledného radu vášho diela. Podrobný návod s obrázkami vás povedie krok za krokom a zoznámi vás s hlavnými technikami, aby ste ľahko mohli začať pliesť, alebo aby ste si osviežili pamäť a znova osvojili zručnosť pletenia. V knihe okrem iného nájdete aj: rady pri výbere priadze nahadzovanie a ukončovanie návody, tabuľky a diagramy vzorky na výpočet ôk a radov pridávanie a uberanie vrkôčiky a uzlíky žakárová technika, farebné plôšky a dvojfarebné vzory posledné úpravy: brmbolce, strapce, šnúrky a výšivky Pokiaľ vás náš dnešný tip zaujal, môžete si ho zakúpiť v našom e-shope knihy.eiffeloptic.sk, konkrétne na tomto odkaze.
Zobraziť článok >
 
Pijete kávu? O týchto 3 benefitoch ste možno nevedeli!
Ráno s ňou začíname deň, v práci si ju s pôžitkom doprajeme tiež a popíjame ju aj pri rozhovoroch s priateľmi či leňošení v pohodlí domova. Káva nás nielen spája s ostatnými, ale aj podporuje naše zdravie. Samozrejme, za predpokladu, že pijeme kvalitnú kávu a v rozumnom množstve. O káve vieme, že nás dokáže nakopnúť k lepším výkonom v práci či pri cvičení. Kávové antioxidanty tiež bojujú proti voľným radikálom a zabraňujú vzniku viacerých ochorení. Možno ste však o káve nevedeli, že... Zlepšuje pamäťové schopnosti Bolo dokázané, že pitie dvoch šálok kvalitnej kávy denne vedie k zlepšeniu dlhodobej pamäti. Ak si teda neviete zapamätať dôležité veci, popíjajte kávu. Za tento účinok sú zodpovedné zrejme antioxidanty nachádzajúce sa v kávových zrnkách. Znižuje riziko depresie Podľa ďalšej štúdie pitie 4 šálok kávy znižuje riziko vzniku depresie až o 20 %. Je to vraj spôsobené tým, že káva ovplyvňuje produkciu niektorých hormónov regulujúcich náladu, ako je serotonín či dopamín. Okrem toho kávu často popíjame s dobrými ľuďmi a práve interakcie s ostatnými sú takisto prevenciou depresie. Alebo si ju doprajeme vo chvíľach pohody a relaxu  –  oddych je tiež dôležitý pre duševné zdravie. Znižuje riziko niektorých druhov rakoviny Konkrétne, jedná sa o rakovinu pečene a hrubého čreva. Údajne tí, ktorí pijú kávu, majú o 40 % nižšie riziko vzniku rakoviny pečene a o 15 % nižšie riziko rakoviny hrubého čreva. Avšak podľa tejto štúdie treba piť 4 – 5 šálok kvalitnej kávy denne. Kvalitnú kávu nájdete aj na: http://zdravie.eiffeloptic.sk. Zdroj foto: pixabay.com  
Zobraziť článok >
 
Recept na zdravé müsli. Maškrťte počas sychravých dní zdravo
Problém väčšiny kupovaných müsli produktov je v tom, že sú doslova nabité pridaným cukrom, škodlivými nasýtenými tukmi, konzervačnými látkami, farbivami či dochucovadlami. Tie nášmu zdraviu a ani postave neprospievajú. Našťastie, zdravé a chutné müsli si môžete pripraviť aj doma a vystačíte si iba s niekoľkými ingredienciami. Tu je tip na chutné čokoládovo-orechové müsli. Čo budete potrebovať na jeden plech? Pripravte si 200 g jemných ovsených vločiek (môžete použiť aj mix iných, ako napríklad špaldových, ryžových, pohánkových), 60 g kvalitného masla (ideálne je prepustené maslo ghí), 2 PL medu od včelára, 120 g orechov a semiačok podľa chuti, ½ horkej čokolády s obsahom kakaa minimálne 70 % a ½ ČL cejlónskej škorice (čínskej sa vyhnite, je nekvalitná). Začnite tým, že oriešky si nasekáte na menšie kusy. Môžete použiť orechy podľa ľubovôle. Čo sa týka semiačok, platí to isté. Výborne chutia tekvicové i ľanové. Oriešky so semiačkami zmiešajte s vločkami. Potom si rozohrejte maslo ghí, pridajte k nemu med a škoricu. Zrejme budete musieť pridať aj niekoľko lyžíc vody, aby bola zmes tekutá. Maslo nechajte trošku schladnúť a ešte tekuté ho dôkladne premiešajte so zmesou vločiek, orechov a semiačok. Müsli dajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte asi 25 – 30 minút pri teplote 150 stupňov Celzia. Dôležité je, aby ste müsli pravidelne premiešavali, aby vám neprihorelo. Ak sa toho bojíte, pečte to pri nižšej teplote. Bude to, samozrejme, trvať dlhšie, ale nemusíte sa báť, že prihorí.  Po vychladnutí dajte müsli do skleneného pohára a dobre ho uzatvorte. Najbližšie, keď na vás príde chuť maškrtiť, máte k dispozícii zdravú pochúťku plnú výživných látok, ktorá je určite lepšia ako bežné sladkosti. Aj keď, samozrejme, takisto je pomerne kalorická. Chcete si pripraviť viac takýchto dobrôt? Navštívte náš e-shop na: http://knihy.eiffeloptic.sk/ a pozrite sa na knihy, ktoré sú plné chutných a zdravých receptov.  Zdroj foto: pixabay.com
Zobraziť článok >
 
5 zdravotných výhod, ktoré nám prinášajú priateľstvá
Nie je žiadnym tajomstvom, že kvalita sociálnych vzťahov ovplyvňuje aj naše zdravie. Čím viac kvalitných sociálnych väzieb máme, tým sme v lepšej fyzickej i psychickej kondícii. Pred čím konkrétne nás priateľské vzťahy chránia? Pred obezitou Podľa štúdie vedcov z University of North Carolina a Renmin University v Číne má sociálna angažovanosť vplyv na fyzické zdravie. Zistili napríklad to, že u tých, ktorí trávia viac času s priateľmi, hrozí nižšie riziko vzniku obezity. Pred predčasným úmrtím Vedci z Texasu zasa zistili, že u dospelých s najvyšším počtom sociálnych väzieb je až dvakrát menšie riziko predčasného úmrtia. Podľa nich sú na ochorenia náchylnejší hlavne starší ľudia, kde často absentujú sociálne vzťahy. Pred kardiovaskulárnymi chorobami Odborníci z Duke University Medical Center v Durhame zistili, že spoločensky izolovaní ľudia majú až 2,4-krát väčšie riziko vzniku srdcových chorôb, ktoré končia fatálne. Pred vznikom zápalových procesov v organizme Silné a zdravé telo sa vie so zápalmi vysporiadať. Problémom však môžu byť chronické zápaly v našom tele, ktoré vedú napríklad k srdcovým ochoreniam či artritíde. Podľa štúdií môžu sociálne väzby znížiť riziko vzniku zápalu až o 25 % u mladších ľudí a u starších o 14 %. Pred depresiou Depresia je závažná duševná porucha, ktorú nemožno brať na ľahkú váhu. Je spojená s nespavosťou, stratou chuti do života, nechutenstvom a ďalšími symptómami. Predchádzať jej možno aj udržiavaním kvalitných sociálnych väzieb. Ak ich človek nemá, nemá sa na koho obrátiť v ťažkých chvíľach, čo si, samozrejme, skôr či neskôr vypýta svoju daň.
Zobraziť článok >
 
Perfektné smoothie recepty na olovrant za pár minút!
Smoothie je chutné, zdravé, vysoko výživné. Lepšie ako čisté šťavy, pretože obsahuje vlákninu a zdravšie ako samotné ovocie, pretože rozbije aj stenu semienok a bunkovú stenu zeleniny, takže telo dostane omnoho viac živín. Skúste olovrantové recepty, ktoré chutia a voňajú zdravím. Citrusové prekvapenie Ideálne na zahnanie smedu a osvieženie. Mnoho ľudí citrusy odšťavuje, alebo ich v mixéri pripravuje nie celkom najlepšie. Tajomstvo kvalitného džúsu zo soothie je dať dva obielené pomaranče do mixovacej nádoby a približne pol deci vody. Takto sa zmes stane dostatočne hutnou. Potom však nekončite a pridajte ešte aspoň deci vody a opäť mixujte. Prečo je to dobré? V menšom množstve vody sa dužina lepšie rozmixuje a priliatie vody následne spraví skvelý pomarančový džús. Ideálne osviežujúca kombinácia Mandarinka, polka pomaranča, dva mesiačiky grepu a jedno kivi. Plus môžete pridať vodu podľa chuti. V takomto ovocnom nápoji dostanete skutočne veľmi cenné vitamíny a osvieži vás svojim zložením viac ako káva. Skúste. Pridávajte semienka Lyžičku ľanových, chia semienok, alebo slnečnicových semienok si môžete dať do každého nápoja. Extrémne tým zvýšite jeho výživovú hodnotu. Zároveň budú pomixované a  to znamená, že z nich dosiahnete omnoho viac, ako keď prejdú cez trávenie iba celé. TIP: Semienka rozmixovane v smoothie sú najzdravšie, pretože na rozdiel od kúpených pomletých nestihnú zoxidovať. Vyťažíte z nich tak maximum. Po tréningu Ak ste si dali po obede cvičenie, vyskúšajte jedno unikátne chutné smoothie. Lyžica tvarou, lyžica jogurtu, dve mrazené jahody. Malá lyžička arašidového masla na dochutenie. Na zjemnenie banán a namiesto vody môžete použiť kokosovú vodu. Je to omnoho lepšie a zdravšie ako proteínové prášky. Vyskúšajte. Chuťou ani efektom nebudete sklamané. Milujete smoohhie? Čo tak skúsiť 10-dňovú očista so zelenými smoothies? Ak chcete vedieť o smoothie viac, môžete si vybrať aj niektorú z inšpiratívnych raw kuchárok na: http://knihy.eiffeloptic.sk
Zobraziť článok >