EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

Zdravie

 
Chcete dokonale ploché bruško? Držte sa týchto overených rád
Ploché bruško nezískate dennodenným robením kardio aktivít a ani cvičením „brušákov“, hoci vhodný pohyb tvorí asi 20 – 30 % úspechu. Základom sexi bruška je strava a celková zmena životného štýlu. Neviete, ako začať? Skúste to spolu s nami a pravidlami, ktoré nie sú až také náročné, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Čo poviete?  Jedzte viac vlákniny Vláknina je veľmi dôležitá pre správne trávenie. Dostatočnou konzumáciou rozpustnej i nerozpustnej vlákniny sa vyhnete nafúknutému bruchu, plynatosti  i ťažkostiam s vyprázdňovaním. Kde sa vláknina nachádza? Skvelým zdrojom je ovocie, zelenina, strukoviny, celé zrná, semienka či oriešky. Čo sa týka ovocia, preferujte to, ktoré má červenú a oranžovú farbu. Údajne je najlepším prostriedkom na spaľovanie brušného tuku kvôli obsahu fytonutrientov. Zo zeleniny je výborná napríklad listová zelenina. Odstráňte z dosahu všetky nezdravé jedlá Za ovísajúce bruško môže byť zodpovedná nadmerná spotreba rafinovaného cukru. Skúste sa mu vyhnúť tak, že doma a ani v práci nebudete skladovať nezdravé sladkosti. Veď ak ich nebudete mať k dispozícii, nezjete ich. Namiesto nich to skúste s ovocím alebo s orieškami. Samozrejme, nepraženými a nesolenými. Ak holdujete zemiakovým lupienkom či jedlám z rýchleho občerstvenia, v rámci možností sa im vyhnite a nahraďte ich zdravšími variantmi.  Spite v chladnejšej miestnosti Počas chladných mesiacoch mnohé z nás spia v prekúrených miestnostiach. To môže vyvolať nielen ťažkosti so spánkom, ale aj priberanie. Podľa odborníkov spánok pri nižších teplotách spôsobí to, že telo spáli viac nechceného tuku, pretože je nútené udržiavať telesnú teplotu. To znamená, že ani v zime by teplota v spálni nemala byť vyššia ako 18 stupňov Celzia. Vyskúšajte správne vône Ak ste milovníčkou esenciálnych olejov, určite tento trik vyskúšajte napríklad večer, aby ste sa vyhli zbytočnému prejedaniu. Jednoducho dajte do aromalampy mätový, banánový, jablkový či vanilkový esenciálny olej a zhlboka vybranú vôňu vdychujte. Malo by to stlmiť chuť k jedlu, čo sa v konečnom dôsledku prejaví aj na brušku. Používajte menšie taniere Čo docielite používaním menších tanierov? S najväčšou pravdepodobnosťou zjete menej, naučíte sa jedlo vychutnávať, čo sa odzrkadlí aj na vzhľade vášho tela. Ak k tomu pridáte ešte jedno pravidlo – ku každému jedlu doplníte veľkú porciu zeleniny, úspech máte zaručený. Prestaňte jesť cereálie Reklamy nás presviedčajú, aké dôležité a zdravé je dať si misku cerálií na raňajky. Prečítali ste si však niekedy etiketu týchto produktov? Ak nie, urobte to! Zistíte, že sú doslova nabité cukrom. Nuž a ak jete veľa cukru a nespálite ho, ukladá sa do tukových zásob. Rizikové sú aj pražené ovsené vločky, ktoré okrem cukru obsahujú aj nezdravý nasýtený tuk. Namiesto nich si pripravte ovsenú kašu doma, alebo pokojne siahnite po vajíčkach, kvalitných syroch či šunke, ktoré vás výborne zasýtia, čiže počas dopoludnia zjete menej. K nim si doprajte celozrnné pečivo pokvapkané olivovým olejom.  Zmeňte svoje myslenie Zdravé jedlo i pohyb vám budú k ničomu, ak nepreprogramujete svoju myseľ. Sústreďte sa na úspech – v tomto prípade na získanie sexi bruška. Ak na to pôjdete s rozumom a budete pozitívne naladené, posilníte svoje zdravie a dosiahnutie cieľa vám zdvihne aj sebavedomie. Verte, že na to máte!  Chcete sexi bruško a aj pevné zdravie? Vyberte si niektorú z našich kníh, ktoré vám v splnení týchto snov pomôžu. Navštívte náš e-shop na: http://knihy.eiffeloptic.sk/ Zdroj: unplash.com
Zobraziť článok >
 
6 kombinácií jedál, ktoré vám pomôžu zhodiť kilá rýchle a efektívne
Ako vieme, sú jedlá, ktoré nám pri chudnutí pomáhajú a jedlá, ktoré nám pri snahe o vysnívanú postavu škodia. Sú však aj také, ktorých kombináciou sa ich zoštíhľujúci efekt znásobí a vy sa budete môcť úbytku na váhe tešiť ešte oveľa skôr. Vajcia uvarené natvrdo + surová zelenina Podľa štúdií obsahujú vajcia uvarené natvrdo zložky, ktoré pomáhajú vstrebávať kartenoidy zo surovej zeleniny. Kartenoidy sú látky, ktoré nielen zabraňujú priberaniu, ale pomáhajú tiež chrániť zrak a vyživujú pokožku. Tuniak + zázvor Zázvor urýchľuje vyprázdňovanie žalúdka, tuniak obsahuje Omega-3 mastné kyseliny, toré zabraňujú ukladaniu tuku v oblasti brucha. Perfektná kombinácia, ak sa chcete zbaviť prebytočných kilogramov. Avokádo + špenát Tieto dve potraviny sa stanú vašimi spojencami, ak chcete potlačiť svoju chuť do jedla. Avokádo tiež pomáha regulovať hladinu cholesterolu a obsahuje aj vitamíny B, E a draslík. Špenát zvyšuje pocit sýtosti a má veľmi nízky obsah kalórií. Melón + červené hrozno Melón je prírodným diuretikom, ktoré zabraňuje zadržiavaniu tekutín vo vašom tele. Hrozno obsahuje antioxidant, ktorý pomáha znižovať hromadenie tuku. Ovocný šalát z týchto dvoch potravín je teda ideálnou desiatou alebo olovrantom. Kura + kajenské korenie Nakoľko je kuracie mäso plné bielkovín, pomôže vám s dlhotrvajúcim pocitom sýtosti. Kajenské korenie zas urýchľuje spaľovanie tukov a potláča chuť do jedla. Káva + škorica Škorica obsahuje účinné antioxidanty, pomáhajú bojovať s tukom uloženým v oblastiach brucha. Káva zas pomáha znižovať chuť do jedla a taktiež podporuje metabolizmus, takže prijaté kalórie spálite rýchlejšie. Skvelé knihy plné zdravých receptov nájdete aj v našom eshope knihy.eiffeloptic.sk. 
Zobraziť článok >
 
PRODUKT DŇA: BIO materská kašička pre vaše zdravie a krásu
Počuli ste už niekedy o účinkoch materskej kašičky? Sú naozaj jedinečné. Materská kašička, ktorú vám dnes ponúkame v rámci produktu dňa je BIO včelím produktom, ktorý je mimoriadne bohatý na vitamíny skupiny B, A, C a E, na minerály (draslík, vápnik, zinok meď, mangán, chróm, železo) a na mnoho iných zdraviu prospešných látok. Materskú kašičku vytvárajú včely vo svojich hltanových žľazách a ako dokonalá „superpotrava“ slúži na výživu lariev a včelích matiek. Aj vďaka nej včelia kráľovná dorastá až do dvojnásobnej veľkosti než robotnice a žije niekoľko rokov. Materská kašička má však jedinečné účinky aj na ľudský organizmus, a to: - podporuje schopnosť regenerácie - podporuje imunitu - zvyšuje celkovú vitalitu, predovšetkým v období staroby a rekonvalescencie - pozitívne pôsobí na cievy a na srdce - odstraňuje bolesti hlavy a migrény - pomáha bojovať s nespavosťou - zlepšuje kvalitu vlasov a pleti - pomáha regulovať hladinu cholesterolu - reguluje krvný tlak - u žien odstraňuje ťažkosti v období menopauzy - pozitívne pôsobí na menštruačný cyklus - má pozitívny vplyv na psychiku - podporuje prekrvovanie mozgového tkaniva Pri materskej kašičke sa neodporúča jej dlhodobé užívanie, ale skôr intenzívna kúra, ktorú si môžete dopriať 1-2x ročne. Užíva sa 1 kapsula 2x denne, teda naše balenie vám vystačí presne na jeden mesiac. Vaše môže byť za skvelých 11,47€. Pokiaľ vás náš dnešný tip zaujal, môžete si ho zakúpiť v našom e-shope zdravie.eiffeloptic.sk, konkrétne na tomto odkaze.  
Zobraziť článok >
 
Už jeden alkoholický drink denne zvyšuje riziko rakoviny prsníka
Tvrdia to odborníci z Fred Hutchinson Cancer Research Center na základe uskutočnenej analýzy. Tá hodnotila výsledky 119 štúdií, ktorých sa zúčastnilo 12 miliónov žien a zahŕňali 260 000 prípadov rakoviny prsníka. Čo si predstaviť pod pojmom malý drink? Jedná sa napríklad o deci vína alebo malé pivo, čo činí množstvo asi 10 g alkoholu. Denný príjem takéhoto množstva alkoholu vraj zvyšuje riziko vzniku premenopauzálneho karcinómu prsníka o 5 percent a riziko vzniku rakoviny prsníka po menopauze o 9 percent. Okrem toho prišli vedci so zistením, že intenzívne cvičenie, ako napríklad svižné bicyklovanie, riziko rakoviny prsníka po menopauze znižuje. Konkrétne, u premenopauzálnych žien o 17 percent a u žien po menopauze o 10 percent. Mierna aktivita, ako napríklad chôdza či práca v záhradke, znižuje riziko rakoviny prsníka o 13 percent. Doktorka Anne McTiernanová, vedúca štúdie, povedala, že aktívny životný štýl, udržanie zdravej váhy a obmedzenie alkoholu sú kroky, ktoré sú prevenciou vzniku rakoviny prsníka.   Okrem toho štúdia priniesla ďalšie zaujímavé skutočnosti – nadváha a obezita zvyšujú riziko vzniku rakoviny prsníka po menopauze. Potvrdila sa aj skutočnosť, že ženy, ktoré dojčia, majú nižšie riziko vzniku tejto choroby. Všetko pre zdravie nájdete na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/. Zdroj foto: pixabay.com
Zobraziť článok >
 
8 dôvodov, prečo piť dostatočne veľa vody. Začnite už dnes!
Nedostatok tekutín v tele sa prejavuje únavou, zníženou koncentráciou i zvýšenou chuťou na jedlo, pretože často si zamieňame smäd za hlad. Pozitív pitia vody je neúrekom. Ktoré sú tie naj? Podporuje činnosť imunitného systému, ktorý je kľúčovým hráčom v boji proti baktériám, vírusom a plesniam. Pomáha z tela vyplavovať toxické látky, ktoré sú častou príčinou ochorení. Je potrebná pre rozpúšťanie viacerých biologicky aktívnych látok, ako sú napríklad vitamíny C, skupiny B a ďalšie. Je prevenciou zápchy – tá vzniká nielen v dôsledku nedostatku vlákniny, ale aj tekutín. Resp. vláknina a voda sú v tomto smere kľúčoví hráči. Zlepšuje koncentráciu, a dokonca sa spája so zníženým rizikom vzniku Alzheimerovej a Parkinsonovej choroby v neskoršom veku. Znižuje únavu, malátnosť a zabraňuje vzniku bolesti hlavy. Znásobuje pocit sýtosti, preto sa pred jedlom odporúča vypiť pohár až dva čistej vody. Ak pijeme chladnú vodu, zvyšuje sa počet spálených kalórií, nakoľko telu musí vodu „zohriať“. Kvalitný pitný režim zabraňuje tomu, aby sme jedli navyše – nezamieňame si smäd za hlad. Vďaka tomu nepriberáme, či dokonca sa nám chudne ľahšie.  Koľko vody denne vypiť? Na každých začatých 10 kg hmotnosti by sme mali vypiť 0,3 až 0,4 decilitrov vody. Ideálna je čistá voda. Viac tipov pre zdravie i krásu nájdete aj v knihách z nášho e-shopu na: http://knihy.eiffeloptic.sk/. Zdroj foto: pixabay.com
Zobraziť článok >
 
7 tipov, ako mať lepšiu náladu vďaka jedlu
Každodenná strava vo veľkej miere ovplyvňuje to, ako sa cítime aj po psychickej stránke. Akým jedlám sa vyhnúť a, naopak, ktoré pridať do jedálnička, aby sme sa cítili duševne fit? Znížte príjem potravín, ktoré obsahujú rafinovaný cukor. Jedná sa nielen o bežné sladkosti, ale aj sladké pečivo a množstvo ďalších potravín, v ktorých je biely cukor zastúpený. Čo sa stane, ak zjete niečo sladké? Prudko vám stúpne hladina krvného cukru a vylučuje sa inzulín, ktorý úroveň krvného cukru prudko zníži. V dôsledku toho ste rýchlo hladní, bojujete s poruchami nálady, poklesom koncentrácie i únavou. Namiesto sladkostí si dajte radšej za hrsť orieškov s ovocím. Dajte si pozor na príjem vápnika a horčíka, ktorý by mal byť v pomere 2:1: Ak vápnik dominuje príliš, môže sa to prejavovať poruchami nálady. Jedzte viac ovocia a zeleniny. Ideálne je, ak ich máte z vlastnej záhradky alebo od lokálnych pestovateľov, ktorí nepoužívajú pesticídy. Zamerajte sa na prísun jedál, ktoré obsahujú omega-3 nenasýtené mastné kyseliny, ktoré majú zásadný vplyv na fungovanie nervovej sústavy. Nájdete ich najmä v tučných rybách, ale aj vlašských orechoch či chia semiačkach. Pite viac vody. Ak vášmu telu chýba, prejavuje sa to bolesťou hlavy, malátnosťou i zhoršenou náladou. Nepodceňujte príjem kvalitných proteínov, ktoré sú dôležité nielen pre svaly, ale aj mozog. Jedzte kvalitné kuracie či morčacie mäso, fazuľu, vajíčka, orechy i semiačka. Vďaka dodržiavaniu týchto pravidiel vám bude lepšie na duši. To však nie je všetko – prejaví sa to pozitívne aj na vašej hmotnosti. 
Zobraziť článok >
 
Ako poslniť imunitu domácimi prostriedkami
Posilňovanie imunity je absolútny základ ak chcete bojovať nielen s bežnými, ale aj civilizačnými ochoreniami. Podstatou je, že  imunitný systém vychytáva z tela nebezpečné látky. Nielen vírusy a baktérie, ale aj napríklad zmutované  bunky, ktoré môžu spôsobiť rakovinu. Preto je lepšie aj funguje ako hodinky. Posilňujte kurkumou Je to veľká posila pre imunitný systém. Je lacná, hodí sa prakticky do každého jedla ale môžete ju primiešať aj do rôznych štiav. Nezabudnite však ku kurkume primiešať aj trochu čierneho korenia to posilňuje jej účinok a výborne dopĺňa chuť. Podporné látky Hovoríme o výživových doplnkoch. Áno, vieme, naši predkovia žiadne nepotrebovali. Lenže v tej dobre prešlo cez dedinu jedno auto denne, vzduch bol čistejší a BIO ovocie a zelenina neexistovali, pretože všetko bolo prakticky bio. Dnes sa v supermarketoch predávajú výživovo podhodnotené produkty a preto je vhodné doplniť telu živiny v podobe multivitamínov. Nájdite si hobby Znie to zvláštne, ale práve koníčky záľuby a venovanie sa svojim radostiam podporuje zdravie. Rozvíja imunitný systém a vytvára lepšie predpoklady preto, aby ste sa cítili lepšie a zdravšie. Ľudia, ktorí majú zmysel života a neustále sa nenaháňajú majú aj zdravšie telo. Doplnky výživy za skvelé ceny nájdete na: https://zdravie.eiffeloptic.sk/
Zobraziť článok >
 
Viac ako pol čajovej lyžičky soli denne pre zdravie stačí
Bez soli si nevieme chuť niektorých pokrmov ani len predstaviť. Problém je však v tom, že soli je v potravinách až príliš, čo, samozrejme, vedie k zdravotným problémom. Soľ, resp. sodík, je dôležitý pre množstvo telesných funkcií – pre fungovanie našich nervov, hospodárenie s telesnými tekutinami, potrebujú ho svaly i srdce. Otázka znie, aký je optimálny denný príjem sodíka?  Podľa The American Heart Association by sme denne nemali prijať viac ako 1 500 mg sodíka. Ak sa budeme tohto odporúčania držať, znížime tým krvný tlak a aj riziko vzniku kardiovaskulárnych ochorení. 1 500 mg sodíka predstavuje viac ako polovicu čajovej lyžičky soli. Toto množstvo však zahŕňa celkový denný príjem soli vo všetkých potravinách. To znamená, že je potrebné čítať etikety potravín a sledovať na nich zastúpenie soli, resp. sodíka. Napríklad jedna porcia špagiet so syrom obsahuje až  1300 mg sodíka a podobne to je aj s jedným balíkom čipsov. Neprimerané solenie, resp. nadmerný príjem sodíka, vedie nielen k srdcovocievnym ochoreniam, ale aj zvyšuje riziko osteoporózy, rakoviny žalúdka, spôsobuje zadržiavanie tekutín v tele a pod. Čím soliť? Väčšina ľudí stále používa na solenie bežnú kuchynskú soľ, teda chlorid sodný. To nie je najšťastnejšie riešenie, pretože sa jedná o rafinovanú soľ. Oveľa lepšou alternatívou je prírodná himalájska soľ, ktorá obsahuje nielen sodík, ale aj draslík a ďalšie minerály, čiže je oveľa zdravšia. Čo sa týka morskej soli, tu hrozí riziko, že je znečistená.   Himalájsku soľ i ďalšie produkty pre zdravie nájdete aj v našom e-shope na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/.
Zobraziť článok >
 
4 jedlá, vďaka ktorým budete vyzerať o 10 rokov mladšie
Hľadáte potraviny s anti-aging efektom? Práve ste ich našli! Avokádo Viacero žien sa avokádu vyhýba z dôvodu zvýšeného obsahu tukov. Tuky, ktoré obsahuje sú však zdravé a báť sa ich vôbec nemusíte. Jedno avokádo denne nielenže reguluje hladinu cholesterolu vo vašej krvi, ale podporuje aj proces regenerácie pokožky. Vaše telo tiež doplní vitamínom C, draslíkom a antioxidantmi. Mrkva Táto zelenina je známa nielen vďaka zvýšenému obsahu beta-karoténu, ale aj vďaka tomu, že zabraňuje predčasnej tvorbe vrások, ktoré spôsobuje vystavovanie sa UV žiareniu. Ak pridávate mrkvu do varených jedál, nevarte ju dlho, nakoľko by ste tým mohli prísť o cenné vitamíny a živiny. Citrusy Citrusové plody sú primárnym zdrojom vitamínu C a kyseliny listovej. Ich kombinácia pomáha v krvi znižovať hladinu cholesterolu a hladinu kyseliny močovej. Ich pravidelná konzumácia tiež zabraňuje vzniku srdcových ochorení a problémom s kĺbmi. Doprajte si čerstvú šťavu z niektorého z vašich obľúbených citrusov hneď ráno a na lačný žalúdok - telo tak môže okamžite spracovať prítomné živiny. Cesnak Cesnak zabíja prirodzenou cestou väčšinu infekcií vo vašom tele a je jedným z najlepšie vstrebateľných prírodných antibiotík. Považuje sa tiež za „superjedlo“ v oblasti anti-agingu, takže určite sa mu nevyhýbajte a pokúste sa ho zaradiť do svojho jedálnička. Produkty pre vaše zdravie nájdete aj v našom eshope zdravie.eiffeloptic.sk.   
Zobraziť článok >
 
4 dôvody, pre ktoré by ste mali často čítať
Patríte medzi ľudí, ktorí si svoj život bez kníh nedokážu predstaviť? Alebo ste len rekreačným čitateľom? Nech patríte do ktorejkoľvek skupiny, tieto fakty vás určite zaujmú. Čítanie dokáže výrazne redukovať hladinu stresu Máte za sebou ťažký deň v práci, alebo niečo nevyšlo podľa vašich predstáv? Je dokázané, že čítanie dokáže veľmi výrazne regulovať produkciu stresových hormónov, čo vedie k vášmu upokojeniu a k zlepšeniu vašej nálady. Ak máte problémy so spánkom, skúste sa minimálne pol hodinu pred spaním venovať čítaniu. Výsledkom budete príjemne prekvapené. Čítanie zlepšuje vašu slovnú zásobu Pokiaľ chcete mať plynulý a sebavedomý verbálny prejav, čítanie vám k tomu môže veľmi výrazne dopomôcť. Pravidelné a časté čítanie totiž zvyšuje vašu slovnú zásobu a učí vás „hrať sa“ so slovami. Čítanie udržiava váš mozog vitálny a zdravý Mozog, takisto ako ktorákoľvek iná časť tela, potrebuje neustálu stimuláciu. Práve čítaním mu dodávate skvelé mentálne podnety na zvýšenie jeho výkonu. Čítanie vás núti neustálej sústredenosti a taktiež vás núti premýšľať. Práve to je dôvodom, prečo sa práve čítanie považuje za skvelú prevenciu proti chorobám, ako napr. Alzheimer, či demencia. Čítanie vám pomôže naučiť sa sústredeniu Nemáte niekedy problém s tým, že sa nedokážete sústrediť na jedinú vec? Pravdepodobne áno, veď my ženy sme (niekedy neslávne) slávne schopnosťou využívať multitasking. Multitasking je však dôvodom, prečo naša produktivita v konečnom dôsledku klesá - zo všetkého síce urobíme niečo, no nič na 100%. Začnite sa sústrediť len na jedinú vec. Práve s tým vám dokáže pomôcť čítanie. Pri ňom sa predsa nesústredíte na nič iné, ako na samotný príbeh. Náš tip: Venujte každý deň pred prácou 20 minút čítaniu. Svoju myseľ tým pripravíte na sústredenie sa na jedinú vec a výsledok vás naozaj zarazí. Bohatú ponuku rôznych knižných titulov nájdete aj v našej ponuke.
Zobraziť článok >
 
Prečo je lepšie soliť himalájskou soľou?
Väčšina z nás používa na solenie kuchynskú soľ – chlorid sodný. Jedná sa však  o neprirodzenú formu soli, ktorá v nadmernom množstve spôsobuje zadržiavanie tekutín v tele, zvýšenie krvného tlaku, celulitídu, reumu, dnu, vznik obličkových kameňov a ďalšie zdravotné ťažkosti. Oveľa lepšou alternatívou bežnej soli je čistá himalájska kryštalická soľ. Aké sú jej výhody v porovnaní s kuchynskou soľou? Jedná sa o čistú soľ z oblastí Himalájí, ktorá sa ťaží a spracováva šetrne, čiže je prirodzenou formou soli. Minerály a stopové prvky (je ich niekoľko desiatok) sú rovnovážne zastúpené a v organizme dobre využiteľné. Podieľa sa na regulácii telesných tekutín, pretože okrem sodíka obsahuje aj draslík, ktoré v tele pôsobia ako „protihráči“. Pomáha udržiavať rovnovážne pH buniek. Podporuje zdravie dýchacích orgánov, zabraňuje vzniku svalových kŕčov (horčík), zlepšuje pevnosť kostí (vápnik, mangán, fosfor) a zdravie cievnej sústavy. Má zásluhu na regulácii krvného tlaku kvôli obsahu draslíka. Vhodne namiešané roztoky sa používajú aj pri očných problémoch, na odstránenie zubného kameňa, zápachu z úst, na detoxikáciu tela, pomáhajú hojiť rany, môžu nahradiť ušné kvapky, spomaliť starnutie a zmierniť kožné problémy. Ako si pripraviť roztok z himalájskej soli? Je to jednoduché. Pokiaľ chcete použiť 1 % roztok, na 100 ml vody použijete 1 g soli, na 5 % roztok 5 g soli  a na 10 % roztok 10 g soli na 100 ml vody. To znamená, že ak chcete vyrobiť obklad na kožu, použite 5 – 10 % roztok. Platí to aj pre výplach nosnej či ústnej dutiny a hrdla. Na umývanie zubov sa hodí 1 – 5 % roztok.
Zobraziť článok >
 
8 „obyčajných“ potravín a nápojov s vysokým obsahom antioxidantov
Antioxidanty sú pre naše telo veľmi dôležité, pretože bojujú proti voľným radikálom poškodzujúcim bunky a spôsobujúcim rozličné ochorenia. To znamená, že posilňujú imunitný systém, sú prevenciou rakoviny, bojujú proti starnutiu, majú protizápalové účinky a mnoho ďalších. Ktoré potraviny sú plné antioxidantov? Pór obsahuje napríklad flavonoid kaempferol, ktorý sa dáva do súvislosti so znížením rizika vzniku rakoviny i ochorení srdca. Cesnak je zdrojom alicínu, ktorý má protizápalové, antivírusové a antibakteriálne účinky.   Hokaido tekvica je nabitá betakaroténom i ďalšími antioxidantmi, ktoré chránia zrak i pokožku. Oregano má protiplesňové a antibakteriálne účinky hlavne vďaka karvakrolu. Špenát obsahuje betakarotén, vitamín C i chlorofyl, ktoré podporujú očistu tela a posilňujú ho. Červené víno je zdrojom látky resveratrol, ktorá je významným antioxidantom zo skupiny polyfenolov. Spája sa so znížením rizika srdcovocievnych ochorení. To znamená, že dva deci kvalitného červeného vína denne sú skutočne pre zdravie. Zelený čaj obsahuje katechíny s antioxidačným účinkom. Orechy predstavujú skvelý zdroj zdravých omega-6 a omega-3 nenasýtených mastných kyselín, vitamínov, minerálov i proteínov. Je len na vás, ktoré si zvolíte – kešu, mandle, lieskovce či vlašské orechy.
Zobraziť článok >
 
PRODUKT DŇA: Express Diet - instantná polievka, ktorá vám pomôže zhodiť kilá
Chcete jesť zdravo a výdatne, no pritom chudnúť? Odpoveďou pre vás je Express Diet. Instantná polievka Express Diet je súčasťou 5 dňovej proteínovej diéty, ktorá predstavuje úplnú náhradu stravy pre redukciu telesnej hmotnosti. Prvotným zdrojom energie pre telo sú zväčša sacharidy, preto je počas 5-dňovej diéty ich prísun obmedzený a hlavným zdrojom energie sa tak stáva uložený tuk. Táto metabolická zmena má aj svoj názov, o ktorom ste už možno počuli - nazýva sa ketóza. Pravidelným prísunom kvalitných bielkovín počas ketózy zabránite spaľovaniu svalovej hmoty a podporíte spaľovanie svojich vlastných tukových zásob. Rýchle odbúravanie vlastných tukových zásob počas ketózy produkuje látky (ketóny), ktoré v mozgu účinne tlmia pocit hladu a navodzujú pocity dobrej nálady a energie. Podráždenosti počas diéty teda odzvonilo - program Express Diet väčšina užívateľov výborne znáša a je schopná celý diétny program dotiahnuť do úspešného konca. Výhodou päť dňovej proteínovej diéty Express Diet je jej jednoduché dodržiavanie bez pocitov hladu, žiaden vznik jo-jo efektu, dostatok energie a dobrej nálady, odbúravanie tuku (nie svalovej hmoty). Pri programe Express Diet sa odporúča dodržiavanie pitného režimu, a to 2-3 litre vody alebo inej nekalorickej tekutiny denne (napr. čaj), aby sa dobre odplavovali odpadové látky a nedošlo k prekysleniu organizmu. Chutnú instantnú polievku Express Diet si pritom môžete dopriať až v troch skvelých príchutiach, a to v syrovej, paradajkovej a kuracej. Pokiaľ vás náš dnešný tip zaujal, môžete si ho zakúpiť v našom e-shope zdravie.eiffeloptic.sk, konkrétne na tomto odkaze.  
Zobraziť článok >
 
Slnečnicový proteín – zdroj bielkovín nielen pre vegánov
Bielkoviny sa zúčastňujú procesov na bunkovej i mimobunkovej úrovni. Okrem toho sú základnou stavebnou jednotkou nášho organizmu – predstavujú súčasť vlasov, nechtov, ale aj svalov. Dospelý človek by mal denne prijať 1 g bielkovín na 1 kg hmotnosti, avšak jedná sa iba o orientačné množstvo, pretože to je veľmi individuálne. Napríklad športovci potrebujú bielkovín viac ako ľudia so sedavým zamestnaním. Bielkoviny sú dôležitou súčasťou jedálnička aj pre tých, ktorí chudnú – napomáhajú budovať svalovú hmotu (čím viac svalov máte, tým viac tuku spálite) a majú výbornú sýtiacu schopnosť. Ak pridáte k nejakému jedlu bielkoviny, lepšie vás zasýti.  Extra tip z nášho e-shopu: BIO slnečnicový proteín pre vegánov Deficitom bielkovín sú ohrození hlavne vegáni, ale aj vegetariáni. Jedným zo zdrojov môže byť slnečnicový proteín. Okrem bielkovín s priaznivým zastúpením aminokyselín obsahuje prospešné tuky, sacharidy a tiež minerálne látky (vápnik, draslík, fosfor, horčík). Ako už názov napovedá, je vyprodukovaný zo semienok slnečníc – semienka sa zbavia šupiek  a vylisujú sa za studenia. Potom dochádza k extrahovaniu cukru, vďaka čomu vzrastie obsah bielkovín. Neobsahuje laktózu ani lepok, čo je dobrá správa pre ľudí s intoleranciami a alergiami. Okrem toho má príjemnú orechovú chuť. Ako používať slnečnicový proteín? Je vhodný na zvýšenie nutričnej hodnoty smoothie, jogurtov, zeleninových či ovocných šalátov. Stačí ho teda pridať do vybraného pokrmu a zamiešať.  Slnečnicový proteín i ďalšie produkty nájdete na: http://zdravie.eiffeloptic.sk. Zdroj foto: pixabay.com
Zobraziť článok >
 
Trápi vás často vaginálna mykóza? Vyskúšajte rakytníkový olej!
Rakytníkový olej je pokladom pre tráviaci trakt i dýchací aparát. Okrem toho jeho pozitívne účinky blahodarne vplývajú aj na naše intímne zdravie. Pokiaľ vás často trápia vaginálne mykózy, ktoré sa prejavujú pálením, svrbením, začervenaním a bielym hrudkovitým výtokom, vyskúšajte rakytníkový olej.  Ako ho použiť? Tampón namočte do oleja a na noc ho zaveďte do pošvy. Túto kúru opakujte každý večer po dobu 14 dní a robte tak každých 6 týždňov. Rakytníkový olej môžete použiť aj pri iných gynekologických ťažkostiach. Samozrejme, treba si uvedomiť, že sa jedná o „babský“ recept a všetky vážnejšie problémy treba riešiť v prvom rade s lekárom! Ak sa chcete vaginálnej mykózy zbaviť raz a navždy, je dobré okrem používania rakytníkového oleja upraviť aj celkový životný štýl – minimalizovať príjem sladkostí a aj bielej múky vo svojom jedálničku (jedná sa o nezdravé rýchle sacharidy), naopak, jesť veľa ovocia, zeleniny a fermentovaných produktov obsahujúcich prospešné baktérie. Dôležité je tiež naučiť sa zvládať stres, dopriať si primeranú dávku pohybu i oddychu. Viac o rakytníku sa dozviete aj v knižke Rakytník, Zázračná rastlina, Oranžový poklad... Knižka prezrádza viac o pozitívnych účinkoch rakytníka, jeho pestovaní a aj praktickom využití. Všetko pre zdravie nájdete na: https://zdravie.eiffeloptic.sk. Zdroj foto: pixabay.com
Zobraziť článok >
 
Prečo je smoothie tak zdravé?!
Možno ste sa popri toľkých receptoch na rôzne smoothie už zamysleli aj nad tým, prečo je vlastne smoothie tak ospevované a zdravé. Dnes si teda predstavíme niekoľko výhod, pre ktoré je lepšie spraviť smoothie ako jesť ovocie a zeleninu samostatne, alebo v podobe džúsu. Víťaz nad odšťavovačom Mixér na výrobu smoothie je špecifickým nástrojom. V porovnaní s odšťavovačom nám potraviny dostane do tekutého stavu, ale zároveň zachováva vlákninu. Extrémne potrebnú a zdravú pre telo, pričom pri príprave džúsov sa vyhadzuje ako nepotrebná. Lepšie živiny Ostré čepele v mixéri nielenže spravia z ovocia a zeleniny príjemný mix na pitie, ale rozbíjajú bunkovú stenu. To znamená, že naše telo dostane omnoho viac živín, ako keď by žalúdok mal potravu spracovať sám. Takto ju teda vlastne dostane predpripravenú. Zo smoothie telo vyťaží omnoho viac živín, ako keď si dáte rovnakú porciu ovocia v klasickom stave. Zaujímavé kombinácie Výhodou je, že v smoothie sa stratia aj také kombinácie, ktoré by na tanieri vôbec nevyzerali dobre. Skombinovať zeleninu s ovocím je bežná vec. Napríklad lístky mladého šalátu sú takmer bez chuti, ale plné živín. Vždy si ich pridajte k ovocným chuťovkám a uvidíte, ako vaše zdravie bude napredovať. Zaujímavé kombinácie pritom dokážu dať telu celé spektrum pestrých živín a o to predsa ide. Chcete vlastné smoothie? Stačí kvalitný mixér a môžete mať tieto zdravé pochúťky doma každý deň. Viac pre svoje zdravie nájdete aj na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/ 
Zobraziť článok >
 
Jesť kapustovú zeleninu sa oplatí. Prečo?
Do kategórie kapustovej zeleniny patrí nielen kapusta a kel, ale aj kaleráb, brokolica či karfiol. Zaraďujeme sem také druhy zeleniny, z ktorých sa jedia listy, stonky alebo nerozvinuté kvetenstvo. Aké sú výhody konzumácie kapustovej zeleniny? Znižuje riziko rakoviny Za tejto účinok je zodpovedný hlavne sulforafán, ktorý sa v tomto druhu zeleniny nachádza. Jediný háčik je v tom, že tepelnou úpravou sa táto látka ničí. Preto je vhodné kapustovú zeleninu konzumovať čerstvú, napríklad v podobe smoothie. Chráni pred vznikom osteoporózy Rednutie kostí vzniká najčastejšie v dôsledku deficitu vápnika a vitamínu D. Predísť tomu môžete nielen pitím mlieka a mliečnych výrobkov, ale aj konzumáciou kapustovej zeleniny. Napríklad šálka vareného kelu obsahuje 47 mg vápnika a aj vitamín K, ktorý je tiež dôležitý pre kosti. Posilňuje srdce Za tento účinok môže hlavne obsah vitamínu C a ďalších antioxidantov, ktoré srdce chránia pred poškodením voľnými radikálmi. Znižuje riziko vzniku cukrovky Kapustová zelenina má veľa vlákniny a nízky glykemický index, čiže výborne zasýti a nespôsobuje výkyvy krvného cukru. Podľa jednej zo štúdií, ženy, ktoré jedli kapustovú zeleninu, mali nižšie riziko vzniku cukrovky až o 2/3 v porovnaní s tými, ktoré ju jedli menej často. Všetko pre zdravie nájdete na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/. Zdroj foto: https://pixabay.com/en/vegetables-raw-carrots-cauliflower-1014509/
Zobraziť článok >
 
Potraviny pre zdravé srdce. Jete ich pravidelne?
Počet ľudí s kardiovaskulárnymi ochoreniami narastá – môže za to stres, sedavý spôsob života a nezdravá strava. Dobrou správou však je, že riziko vzniku srdcových chorôb možno znížiť tým, že budete jesť určité potraviny, tzv. prirodzené, čiže čo najmenej spracované. Sem patria ovocie, zelenina, celé zrná, ryby a na škodu nepadne ani pohár kvalitného červeného vína či kúsok horkej čokolády. Ktoré potraviny teda jesť pre zdravé srdce? Pre srdce sú veľmi dôležité omega-3 tuky s protizápalovými vlastnosťami, tie sa nachádzajú v tučných rybách, ako losos, tuniak, makrela či sleď. Jedzte za hrsť orechov denne – zasýtite sa a prospeje to vášmu srdcu. Zdrojom omega-3 tukov sú aj ľanové semená. Okrem toho obsahujú veľa vlákniny a fytoestrogény posilňujúce srdce. Pohár červeného vína denne pomáha zvýšiť hladinu dobrého HDL cholesterolu. Naučte sa ho vychutnávať s pôžitkom, vaše srdce sa poteší. Ovocie a zelenina žltej, oranžovej a červenej farby obsahuje karotenoidy, vlákninu a vitamíny, ktoré prospievajú srdcu. Jedzte červenú papriku, sladké zemiaky, mrkvu, marhule, broskyne, citrusy či melón. Nezabudnite ani na bobuľové ovocie, ktoré obsahuje antokyány. Tie majú silné protizápalové účinky. Všetko pre zdravie nájdete aj na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/. Zdroj foto: https://stocksnap.io/photo/WIG7YVMEDF
Zobraziť článok >
 
3 pudingy z avokáda, ktoré budete milovať
Avokádo, alebo hruškovec americký, je pomerne kalorické ovocie, ale to nič nemení na tom, že je veľmi prospešné pre zdravie – obsahuje veľa kvalitných tukov, slušné množstvo bielkovín, málo sacharidov a veľa vlákniny. Aké je konkrétny obsah živín v avokáde? 100-gramová porcia avokáda má 160 kalórií. 15 g tvoria tuky s prevahou omega-6 nenasýtených mastných kyselín, 9 g sacharidy (z toho 7 g vláknina) a 2 g proteíny. Z vitamínov je zastúpený vitamín C (10 mg), vitamín K (21 mcg), vitamíny skupiny B a takisto betakarotén. V avokáde je aj pestrá škála minerálov a stopových prvkov, ako napríklad draslík, horčík, vápnik a ďalšie. Čarujeme v kuchyni s avokádom Skvelé je, že sa z neho dajú pripraviť aj úžasné pochúťky. Vyskúšajte si doma urobiť napríklad vynikajúce pudingy. Avokádový puding z troch surovín Čo budete potrebovať? avokádo med sušený kokos Ako na to? Najprv si očistite avokádo, popučte ho vidličkou a pridajte podľa chuti tekutý med. Vrch ozdobte kokosovou múčkou. Avokádovo-banánový puding s kakaom Čo budete potrebovať? 1 avokádo 3 banány 4 PL kvalitného kakaa malé množstvo vody na dosladenie med Ako na to? Avokádo a banány očistíme a popučíme vidličkou, poprípade môžeme použiť aj mixér. Následne pridáme kakao, med a vodu podľa toho, akú má puding konzistenciu. Avokádový puding pre náročnejších Čo budeme potrebovať? 3 veľké avokáda 3 – 6 PL kokosového mlieka 1 ČL vanilkového extraktu 2 PL medu Ako na to? Všetko dajte do mixéra a zmixujte na úplne jemnučkú konzistenciu. Aj vám sa zbiehajú slinky? Pripravte si niektorý z pudingov aj vy doma. Ak vám nejaká ingrediencia chýba, nájdete ju v našom e-shope. 
Zobraziť článok >
 
Opäť sa potvrdilo, že optimistický postoj k životu chráni pred chorobami
Český esejista a publicista Gabriel Laub povedal, že „optimizmus je to jediné, čo človek ešte zo života môže mať". Je pravda, že ak je človek pozitívne naladený, tak ľahšie vyrieši problémy a žije šťastnejší život. Okrem toho už viacero vedeckých štúdií potvrdilo, že optimisti žijú dlhšie a takisto ich radostný postoj chráni pred vážnymi chorobami. Nedávno bola v časopise American Journal of Epidemiology zverejnená ďalšia štúdia, ktorá dala tým starším za pravdu – optimistickejší ľudia majú menšiu pravdepodobnosť, že u nich dôjde k vzniku smrteľných chorôb. Štúdie sa zúčastnilo 121 700 žien, ktoré o sebe tvrdili, že sú optimistkami. Dámy, konkrétne americké zdravotné sestry, boli vo veku 58 až 83 rokov. Ich úlohou bolo hodnotiť mieru svojho optimizmu na stupnici od 0 – 24. Vedci ich sledovali osem rokov, počas ktorých umrelo iba 4 566 žien. Okrem optimizmu vedci zvažovali aj ďalšie faktory, ako sociálno-ekonomickú situáciu a ochorenia, ktorými trpeli v minulosti. Podľa výsledkov väčší optimizmus u zdravotných sestier znížil riziko vzniku srdcových chorôb o 50 %, infekcií o 71 % a úmrtí na rakovinu o 26 %. Výskumníci teda na záver svojej štúdie skonštatovali, že optimizmus má aj biologický účinok, resp. vplyv na naše telo, pričom až 25 % optimizmu by mohlo byť dedičného. Avšak dôležité je, že stať sa optimistickejším môže každý z nás. Viac optimizmu znamená menej stresu a práve stres naše telo oslabuje a robí ho náchylnejším na vznik rozličných chorôb.
Zobraziť článok >
 
Levanduľa - zázrak prírody. Viete, aké má účinky?
Trápia vás kožné ochorenia, máte problémy s tlakom, či dlhodobo trpíte nespavosťou? S týmto, ale aj s mnohým iným vám môže pomôcť levanduľa. Objavte jej silu a využite ju vo svoj prospech. Čo vieme o levanduli Známe je veľké množstvo druhov levandule, no vo všeobecnosti platí, že dorastá do výšky 50 - 60 cm. Jej kvety sú typické pre svoju jedinečnú a krásnu arómu. Sfarbené sú modro - fialovou farbou. Tejto rastline sa darí najlepšie v teplých a suchých podmienkach. Naopak, neznesie mrazy a nízke teploty. Ak ju teda chcete pestovať v našom podnebnom pásme, je potrebné, aby ste ju na zimu ochránili buď ihličím, alebo prenesením do pivnice.  Vplyv levandule na vaše zdravie Levanduľa si dokáže poradiť s nasledovnými zdravotnými problémami: Celkovo zlepšuje stav pokožky, no dokáže odstrániť aj ekzémy, alergie a akné. Pomáha pri kašli spôsobenom astmou, bronchitídou, alergiou, či chrípkou. Uľaví vám aj pri zahlienení. Zlepšuje činnosť pečene. Zvyšuje imunitu. Pomáha pri bolestiach hlavy - aj pri tých spôsobených migrénou. Pôsobí ako afrodiziakum. Upokojuje nervový systém. Podporuje hojenie rán (rezné rany, popáleniny a pod.). Pomáha pri nespavosti. Zlepšuje prietok krvi. Znižuje vysoký krvný tlak. Má antibakteriálne a antiseptické účinky. Využitie levandule v praxi Inhalovanie: na inhalovanie opojnej vône levandule môžete využiť bytové difuzéry, ktoré váš domov nielen prevoňajú liečivou arómou, ale stanú sa aj neodmysliteľným dizajnovým doplnkom vašej domácnosti. Využiť však môžete napr. aj vonné sáčky, či vonné tyčinky. Výber je len na vás. Korenie: levanduľa je súčasťou viacerých druhov korenia. Dokonale sa hodí predovšetkým k pečenému mäsu, k rybám, či ako prísada do koláčov. Buďte však opatrní, chuť levandule je rovnako ako jej vôňa naozaj prenikavá a výrazná. Telový olej: vybrať si môžete napr. čisto prírodný olej, ktorý je ideálny pre starostlivosť o pleť, ale aj pre tú najšetrnejšiu masáž celého tela. Jedná sa o čistý prírodný produkt v biokvalite, takže ho môžete používať aj pri problémoch s pokožkou. Čaj: ak vás trápi nespavosť, nepokoj, žalúdočné, či iné problémy, uvarte si levanduľový čaj. Účinok vás určite veľmi príjemne prekvapí. Kúpeľ: pridaním niekoľkých kvapiek prírodného esenciálneho oleja do vášho kúpeľa si úžasným spôsobom zregenerujete ako svoju myseľ, tak i telo.
Zobraziť článok >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13