EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

Živá strava a je miesto v každodennom stravovaní

Publikované od Majk

Od čias vynájdenia ohňa si stravu väčšinou tepelne pripravujeme, ale sú výnimky, kedy je lepšie plameň na sporáku odstaviť.

Zachované živiny

Tepelné spracovanie mení štruktúru jedla, čo vplýva aj na jeho energetickú hodnotu. To v praxi znamená, že jedlo prichádza o časť svojej výživy, napríklad vitamíny, ale aj vitálnu, teda živú zložku. Preto je vhodné niektoré potraviny ako zeleninu a ovocie, kde je najvyšší podiel vitamínov, ktoré sa ničia varením, tepelne upravovať čo najkratšie. 

Skúste RAW

Surová strava je pre niekoho životný štýl, pre iného výborný doplnok, ako si osviežiť bežný jedálníček. Niektoré raw recepty aj výborne chutia, takže sa nemusíte obávať, že by to nebolo konzumovateľné.

Aj klasickú stravu môžete oživiť

K si napríklad ako prílohu k jedlu pridáte šalát, alebo napríklad klíčky. Tie sú najživšou stravou pretože v tomto prípade skutočne konzumujete tú najživotodarnejšiu časť zeleniny. Jej klíčok. Je to niečo ako kmeňové bunky rastliny. Nabité energiou a sviežosťou.

Výborné raw recepty nájdete aj na: https://knihy.eiffeloptic.sk/